Green Connection v.5

Green Connection vecka 5 handlar mycket om succéer, exempelvis om Bam-Bams poängsuccé, om  Daniels Sondells Finlandssuccé och om Christoffer Forssels poängsuccé i Teg.

När Sundsvall i fredags föll hemma mot Borås med 2-3 efter straffar noterades Karl-Johan Lundström, Jon Palmebjörk och Niklas Zetterström för varsin assist. Även Nicklas Johansson (Sundsvall) och Daniel Wågström (Borås) spelade matchen utan att hamna i poängprotokollet. Michal Zajkowski vaktade för övrigt Sundsvalls båsdörr. Poäng blev det däremot för Nicklas Johansson igår kväll via en assist när Sundsvall hemmaföll mot Växjö med 3-6. Michal Zajkowski vaktade Sundsvalls kasse och noterades för en räddningsprocent på måttliga 82,1 %.

Jonnie Karlsson är numera sjundeback i Västerås och gått  poänglös från Västerås tre matcher den gångna veckan. Tobias Torsberg saknades i de två första, men var tillbaka med besked igår när laget visseligen föll på bortaplan mot Malmö med 4-3, men Tobias noterades för två assists från sin plats i tredjelinan.

I Allettan Norra fortsätter Asplövens kräftgång när man i lördags inkasserade sin tredje raka förlust via 2-5 mot Hudiksvall. Stor hjälte i Hudiksvall var dubbla exlövet Jimmy "Bam-Bam" Danielsson som hade stor del i vändningen i den tredje perioden när glada Hudik gick från från 1-2 till 5-2 sista 10 minuterna då Jimmy assisterade till tre av målen. Inte illa av den så normalt hårdföre och inte alltid så välspelande Bam-Bam. Både Daniel Despotovic och Anton Lundberg spelade för Asplöven utan att hamna i poängprotokollet. Asplöven återfann dock vinnarspåret under söndagen då KB 65 besegrades på bortaplan med 5-3. I poängprotokollet hittar vi att Anton Lundberg gjorde ett mål och Daniel Despotovic assisterade till ett mål samt att Urban Omark gjorde sitt första för KB-lauget i sin andra match för klubben.

Lycksele inkasserade i lördags ytterligare en förlust via 1-3 borta mot KB 65. I KB noterades Mattias Hellström för ett mål. I Lycksele noterades Jimmy Lundberg för en räddningsprocent på 93,6 %. Förlust blev det även igår när Hudiksvall enkelt avfärdade Lycksele med 5-1. Räddningsprocenten för Jimmy Lundberg blev den här gången beskedliga 83,9 %.

När Piteå under lördagen besegrade Östersund med 4-2 svarade Daniel "Ragge" Olofsson för ett mål. Anton Edlund spelade för Piteå men gick poänglös från tillställningen. Poäng blev det istället för Anton via ett mål och en assist när Piteå mycket onödigt igår föll hemma mot Kovland med 5-4, en match som man ledde med 4-3 när det återstod endast 52 sekunder.

I Allettan Mellan svarade Alexander Semjonov för en assist när hans Arboga i onsdags vann över Borlänge med 3-0. I Borlänge saknades Anders Lövdahl i lagets bägge matcher den gångna veckan. Orsak okänd. Semlan fortsatte sin poängskörd via ett mål och en assist när Huddinge igår besegrades på bortaplan med 4-1. Arboga leder därmed serien och Borlänge ligger sist.

I Allettan Södra svarade Linus Boström för en assist när hans Nybro såg till hänga med i tabelltoppen via klara 5-1 mot serieledande Tingsryd. Matchen var riktigt het och bjöd på inte mindre än 103 utvisningsminuter varav 85 i den tredje perioden.

När Boden igår bortabesegrade Kalix med 4-2 i Division 1 A Vår svarade Fredrik Näsvall för en assist.

Adrian Ahrling har inte spelat någon av Mjölbys två matcher i division 1 E Vår den gångna veckan. Orsak okänd.

I division 1 F Vår svarade Magnus "Stiga" Eriksson för en räddningsprovent på 90,3 när hans Mörrum i onsdags föll borta mot Kristianstad med 4-2. När man igår vann över Gislaved med 8-4 vann han målvaktskampen med 81,8 % mot 81,0 %.

I Finland fortsätter det att gå bra för Daniel Sondell. Efter hela 27 minuters speltid i debutmatchen blev det 23 minuter i match nummer två, där han överglänste spelare som Mikael Nylander och Fredrik Bremberg när hans SaiPa besegrade Jokerit med 4-2.

Jesse Schultz har svarat för tre mål och sex assists på sina åtta första matcher för Nürnberg Ice Tigers.

Mike "Ägget" Egener har på 36 matcher i ECHL-laget Ontario Reign svarat för två mål, sex assists, men framförallt för 94 utvisningsminuter. Björklöven är för övrigt den enda klubb Mike representerat som han inte gjort mål för.

Daniel Ström har i sin Franska klubb Chamonix noterats för två mål och sju assists på 13 matcher i år.

Tryoutmisslyckande Olli Julkunen fortsätter att leverera i KooKoo. Hans notering är numera 41 poäng på 38 matcher via 18 mål och 23 assists.

Christoffer Forssén har i Teg i divison 2 svarat för imponerande 34 poäng via 18 mål och 16 assists på 13 matcher. Även Jens Persson har producerat duktigt via 15 mål och 17 assist på 15 matcher. Magnus Sandström har svarat för 9 mål och sju assists på 9 matcher. Daniel Hörnell har svarat för 4 mål coh 7 assists på 15 matcher.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: