Green Connection v.5

Veckans GC berättar att Graddock gjort sin debut, att Magnus Isaksson var het och att Jocke Fagervall nog önskat en bättre inledning.

Mason Graddock har äntligen fått debutera för sin nya klubb Hudiksvall i Allettan Norra. Det blev seger i onsdags med 5-1 över Östersund/Brunflo, dock utan poäng från Masons sida.

Daniel Olofsson hade stor del i Piteås vändning borta mot Östersund/Brunflo i lördags. Underläge med 0-2 redan efter 3.32 vänder till slut till seger med 8-4 och medett mål och tre assist från Ragges klubba. Marcus Nyberg byttes ut efter Piteå andra baklängesmål, vilket måste ha inneburit den snabbaste bänkningen i historien. Två nya poäng blev det för Ragge via två framspelningar när Piteå i går föll mot Sollefteå med 4-3 efter förlängning.

När Kiruna i lördags bortaföll mot Hudiksvall med 6-5 efter straffar vaktade Tobias Lundström Kirunas kasse, men byttes ut(!?) inför straffarna. han noterades för en räddningsprocent på svaga 81,5 %. Tobbe vaktade inte Kirunas kassse vid söndagens seger borta mot Kovland med 8-3.

Arbogas Alexander Semjonov satte i fredags en kasse i mötet med Jonathan Johanssons Visby/Roma, men trots ledning med 3-1 inför sista perioden blev det ny förlust med 5-3. och laget är nu borta från möjligheten till playoffspel. Jonathan satte en kasse när man följde upp den segern med en ny under söndagen. Denna gång var det Nyköping som fick känna på segermaskinen Visby/Roma.

Hampus Larsson ångar på in Clemensnäs i div 1 A:s fortsättningsserie. Vid onsdagens seger i toppmötet med Teg 3-2 svarade han för två assist. Samma mängd poäng blev det för Tegs Marcus Lundberg, men fördelningen i hans fall blev ett mål och en assist. Teg vann för övrigt skotten med 44-28. Hampus Larsson foprtsatte med att under söndagen sätta den avgörande straffen i mötet med Boden. samtidigt vann teg i lördgas över Boden i lördags och Clemens leder nu serien en poäng före Teg, men med en match mer spelad. Marcus Lundberg leder seriens totala poängligan i serien med 5 mål och 11 assist på 7 matcher. Hampus Larsson ligger trea med 5 mål och 8 assist på 8 matcher.

 

Adrian Arling svarde för ett mål och en assist när hans Mjölby i onsdags krossande IFK Munkfors med ofattbara 16-0 i div. 1 E:s fortsättningsserie. Skotten skrevs till hela 77-13!

Tittar vi på Allsvenskan kan vi konstatera att även om Västerås plockade in sina två slovaker i förstafemman behöll Marcus "Messy" Jonsson sin plats i powerlinan. Det blev dock omedelbar förlust i måndags efter straffar hemma mot Oskarshamn. När Västerås i onsdags bortabesegrade Bofors med 5-2 fanns inte Messy på isen. Han var åter i powerlinan när Västerås i lördags vann över Sundsvall med klara 6-2. Tobias Forsberg i Västerås och Karl-Johan Lundström i Sundsvall gjorde varsitt mål.

När Leksand i måndags forlorade borta mot Mora med 6-1 blev Patrick Galbraith utbytt fem minuter in i den andra perioden efter att Mora gjort sitt 3-0 mål. Dansken med handsken var tillbaka mellan stolparna under onsdagsens segermatch hemma mot Oskarshamn. 4-1 skrevs segrsiffrorna till och Patrick räddade 95,8 % av skotten. Jared Aulin hade två assists för dalalaget. Dansken med handsken ligger numera trea i målvaktsligan med en total räddningsprocent på 92,06 %. Leder gör Almtunas Magnus Hellberg med 93,98 %.

Nils Andersson noterades för en assist till Växjös sjätte mål i 7-0 segern över Tuingsryd på bortaplan i måndags. Detta var Nisses sjätte poäng på 28 matcher fördelat på ett mål och fem assist.

Vid Rögles 6-5 seger efter förlängning mot Mora svarade Rögles Victor Lindgren för ett mål och Aki Heino för en assist  för Mora.

När Borås tog en lika viktig som överraskande seger med 5-2 borta mot Örebro hade Magnus Isaksson en bra afton. Ett mål och en assist blev hans facit. Jon Palmebjörk spelade fram till Örebros andra mål. Michal Zajkowski vaktade som vanligt Örebros kasse med en räddningsprcent på 84 %. Han har på sistone dalat från en toppplats i målvaktsligan till en sjätte plats med en total räddningsprocent på 91,34 %. Örebro studsade dock snabbt tillbaka och fick i lördags med sig två poäng från bortamötet med Mora efter seger i förlängning med 3-2. Aki Heino svarade för en assist i Mora. Zacke satt på bänken denna match.

Joakim Fagervall hade nog hoppas på en bättre start i sitt Tingsryd. Hans facit hittills är fem raka förluster: Almtuna 1-2 förl.(b), Örebro 2-4(h), Växjö 0-7 (h), Malmö 0-5 (b) och nu senast 2-7 i hemma tillika bottenmötet med Troja/Ljungby. 5-25 i målskillnad. Hoppas för Jockes skull att det blir bättre.

Patrik Nevalainen gjorde matchens första mål när hans Malmö i lördags besegrade Almtuna på hemmaplan.

0 thoughts on “Green Connection v.5

 • 7 februari, 2011 kl. 09:42
  Permalänk

  Bra GC rapport som vanligt. Funderar på AS och Lövens återtåg. Kan ni gräva/fundera på vad lilla Örebro har för hemligt framgångsrecept som nu är tvåa. Före tunga klubbar som Leksand, Mora mfl. Och vad är det för fel på Malmö som egentligen ligger 8:e plats utanför kval.

  Svar
 • 7 februari, 2011 kl. 14:32
  Permalänk

  jag tycker vi borde behållt Hampus, visste att han skulle komma igång om han fick spela med rätt spelare!

  Svar
 • 7 februari, 2011 kl. 19:14
  Permalänk

  Hoppas också det går bra för Fagervall men/så att han inte kommer tillbaka till löven.

  Svar
 • 7 februari, 2011 kl. 20:33
  Permalänk

  Svar till Matchspeakern (2011-02-07 09:42)
  Vad jag har hört kring Örebro är väl deras ”klubbchef” som fixar allt till spelarnas familjer, boende, jobb, saker att göra när spelarna är borta på resor, dvs allt för att spelarna ska kunna trivas och kunna fokusera till 110 % på hockeyn. Att Fahlman sen verkar ge en del under bordet skadar väl inte heller. ; )

  Organisation är väl A och O i en klubb och se på turbulensen i Malmö, Leksand och Löven. Mora var väl bara en version av Väsby egentlige, som höll sig kvar en säsong för länge i eliten.

  Svar
 • 7 februari, 2011 kl. 20:37
  Permalänk

  Svar till lelle (2011-02-07 14:32)
  Jag gillade honom från första stund och hade ju honom som ”Dagens spelare” i menyn till höger. Hans speed, attityd och klubbfattning hade vi behövt idag. Sen är väl frågan om han idag lirar med ”rätt” spelare. Snarare är han en för bra spelare i en för dålig serie.

  Svar
 • 7 februari, 2011 kl. 20:38
  Permalänk

  Svar till Ola (2011-02-07 19:14)
  Han tid i klubben är nog över, hur det än går i Tingsryd. Nu behövs nytt blod på många poster.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: