Green Connection v.49

Ytterligare en vecka med hockeyhändelser. Detta gång möts du av sångtitlar av typen: Jonnie i första, Lycksele..inte så lyckligt och Linus tvåmålsskytt. Varsågod.

I Allsvenskan har vi kort konstatera att Niklas Zetterström fortsätter att leverera i den blå Sundsvallströjan. Han tröstmålade när Sundsvall föll borta mot Malmö i onsdags med 3-1. Nicklas Johansson gick poänglös från tillställningen och varken Karl-Johan Lundström, Jon Palmebjörk eller Michal Zajkowski fanns med i Sundsvalls laguppställning av olika orsaker.

Tobias Forsberg och Jonnie Karlsson har bägge gått poänglösa från Västerås bägge matcher den här veckan. Den senare lirar dock i VIK.s förstafemma just nu. Grattis Jonnie.

Petter Sandström vaktade kassen när Troja/Ljungby hemmaföll mot Oskarshamn i fredags med 2-3. Petter noterades för en räddningsprocent på 92,1%.

I division 1 kollen börjar vi vår vana trogen med version A. Lycksele verkar vara en spillra av sitt forna jag. Annat kan man inte säga eftersom man i onsdags föll borta mot Piteå med hela 9-1. Daniel Despotovic och Johan Bergmark svarade för förspelet till Lyckseles enda mål. Jimmy Lundberg hade en räddningsprocent på 82,7 %. I Piteå hade exlöven det desto roligare. Värst var Daniel Olofsson som stod för tre mål,  Fredrik Sandström och Niklas Strandberg noterades för ett mål vardera samt Anton Edlund som stod för två assists. Fredrik Davidsson spelade inte för Piteå denna kväll. Han uppges vara i Umeå för att fundera över sin framtid i Piteå.

Lycksele fortsatte sin gravvandring igår kväll när man svek sin hemmapublik å det grövsta via 1-7 mot Boden. Noterbart (eller inte) är att Lyckseles målskytt hette Fredrik Davidsson och någon sådan kan undertecknad inte hitta i deras trupp. Inte är det väl Asplöven/Lycksele/Piteå/Lycksele-Fredrik som globetrottar vidare? Hur som helst så assisterades målet av Johan Bergmark. Jimmy Lundberg lämnade kassen vid 0-2 när det var spelat 18:29. Vad som orskade bytet är okänt. Fredrik Näsvall svarade för en assist för Boden

När Luleå Rebels i onsdags besegrade Clemensnäs med 3-2 fanns Urban Omark på isen med förblev poänglös. Han saknades dock när hans Rebels igår krossades av Asplöven med hela 13-1 och här svarade Asplövens Jimmy Bam-Bam" Danielsson för två assists. Även Anton Lundberg noterades för två assists i Asplöven.

När Piteå igår besegrade Clemensnäs med 6-2 på bortaplan svarade Fredrik Sandström för ett mål och en assist. En assist var gjorde Niklas Strandberg och Anton Edlund. Daniel Olofsson gick för ovanlighetens skull poänglös från en match, men leder fortfarande poängligan med 36 poäng, två före Daniel Despotovic.

I division 1 B fick Mattias Hellström en bra start via två assists när hans KB-65 i fredags besegrade Hudiksvall på bortaplan med 4-2.

I toppmötet i division 1 C gläste Alexander Semjonov med ett mål och två assists när suveräna serieledarna Borlänge, utan Anders Lövdahl, besegrades med 4-2. Alexander avslutade en framgångrik vecka genom att avgöra matchen mot Valbo med endast 1.19 kvar.

I division 1 E svarade Adrian Ahrling för en assist när hans Mjölby i onsdags besegrade Munkfors med 4-1. Under söndagen blev det två poäng via ett mål och en assist. Det blev dock förlust med 6-3 borta mot Mariestad.

Div 1 kollen avslutas i F där vi kan konstatera att Linus Boström gjorde två mål, ett i PP och ett i BP när gamla poplaget Halmstad generades med 8-0. Grattis Linus. Hoppas det lossnar nu.

I Finland kan vi bara kort notera att Patrik Nevalainen verkar ha spelat en av lagets matcher denna vecka.

I Norge: Intet nytt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: