Green Connection v.48

Jon Palmebjörk oväntad hjälte, Fredrik Näsvall slagen blodig och raset kom när Anders Lövdahl vilade. Där har ni några av hållplatserna som bussen Green Connection stannar till vid idag.

I Allsvenskan kan noteras att när Västerås föll förra onsdagen hemma med 1-5 tröstade sig Tobias Forsberg med att i alla fall assistera til tröstmålet. I samma omgång noterades Jon Palmebjörk för 1 mål och en assist när hans Sundsvall besegrade Örebro mrd 5-4. Även Niklas Zetterström stod för ett mål och Michal Zajkowski stoppade 87,5 % av skotten.

Petter Sandström överglänste vida sin mer meriterade kollega Jani Hurme när Troja/Ljungbys överraskade vann bortamötet mot Malmö i söndags med 6-3. Petter hade en räddningsprocent 92,7 %.Nu hade det å andra sidan bara krävts 77,9 % för att segra, men ändå. När Sundsvall samma dag besegrade AIK spelade två, men framförallt ett exlöv huvudrollen och det i dubbel bemärkelse. Jon Palmebjörk knockades i slutet av matchen, men återkom lagom till straffläggningen för att avgöra, till AIK:s stora irritation. Michal Zajkowski räddade samtliga tre AIK straffar och ikläddes således hjälteroll nr 2. Totalt noterades han dför en räddningsprocent på 91,9 %. I samma match svarade Niklas Zetterström för en assist.

I division 1 A svarade Lyckseles Daniel Despotovic för ett mål och två assists när Luleå Rebels lätt avfärdades med tennissiffrorna 6-1.I Lyckseles kasse stoppade  Jimmy Lundberg 96,6 % av skotten. När Asplöven krossade Kiruna i lappderbyt med 9-2 var Anton Lundberg delatig i de två avslutande målen (1+1). Fredrik Davidsson hade en lyckad debut i Piteå och upprepade bedriften från debuten i Lycksele tidigare i år, nämligen att göra matchens första mål. Även Daniel Olofsson (0+3) och Anton Edlund (1+1) hamnade i poängprotokollet. I matchprotokollet hamnade även Boden Fredrik Näsvall (16 utv. min.) som hade en tuff kväll med många heta duster och fick i slutet av matchen lämna planen blödande efter något form av överfall av Piteås Johan Burlin som också fick matchstarff för sitt tilltag.

Div 1 B kan vi bara kort och gott notera att Magnus Gästrin inte deltagit i någon av KB 65:s två matcher under förra veckan. Orsak okänd.

Anders Lövdahl stod för två assists när hans Borlänge drygade ut sin ledning i div. 1 C efter hela 11-3 på bortaplan i onsdags mot Eskilstuna inför blotta 99 åskådare. Anders stod för ytterligare en assist när man under fredagens avfärdade Tierp med 5-2.  Anders tog sedan tillsammans med poängligaledaren/kedjekamraten Niklas Sjölund, eller fick…vem vet?… i alla fall ledigt när Borlänge i söndags tog emot mittenlaget Valbo. Klart som korvspad att man ska vila två spelare som tillsammans gjort 84 poäng på 22 matcher. Laget trodde nog att man även kunde klara sig utan sina två stjärnor när man 1.40 in i tredje perioden ökade på sin ledning till 6-1. Oj, va bra vi andra är … också! …tänkte nog de andra spelarna…. och vips hade Valbo gjort sju raka mål och vunnit matchen med 8-6. Så kan det gå när haspen inte är på. Undra hur många varv IDIOTEN det blev på nästa träning? Alexander Semjonov hade fyra assist när Arboga besegrade bottenlaget Eskilstuna med 7-0 på bortaplan.

I div. 1 D saknas vad jag känner till exlöv vilket för oss snabbt in på kollen över div. 1 E där Filip Hollström i onsdags drog på sig en 2+10 min för checking from behind i förlustmötet med Sunne (2-3). Målskytt blev Filip däremot under fredagen då ölsorten Mariestad dracks upp till slutresultatet 2-7. Även Adrian Ahring målade för sitt Mjölby, men laget föll dock med 1-5 mot Sunne. Adrian avslutade förra veckan seriespel med att assistera till ett av målen när laget vann med 4-1 mot Munkfors.

Den svenska poängvandringen avslutas i div 1 F, men där kan bara kort noteras att Linus Boström harvar i Nybros 4:e kedja och därifrån är det välkänt svårt att producera nämnvärt.

I Finland kan vi notera att Patrik Nevalainen fått fortsatt förtroende efter förra veckan mål och han har nu tottalt gjort åtta matcher för sitt Lukko den här säsongen. Någon poäng blev det dock inte den gångna veckan som gav en seger och en förlust, men laget leder ännu ligan, i skrivande stund med 10 poäng före IFK Helsingfors. I andraligan saknas fortfarande Pasi Petriläinen på planen, men om ddet är i sitt ordinarie lag Illves eller i LeKi, som han varit utlånad till, är för bloggen helt okänt, då kunskapen i finska är direkt bristfällig. Vad Sami Ryhänen anbelangar vet vet bloggen lika lite. Är han klubblös, är han i Tappara eller är han bara tappat bakom en vagn? Någon som kan finska som kan forska?Det enda jag vet med säkerhet är att  ovetskap är djävulens redskap.

Slutligen konstaterar vi att vi fortsätter att sitta i ovetskapens ogästvänliga grepp. Storhamar har spelat tre matcher föregående vecka, men att deras hemsideansvarige "gutt" till synes inte är snabbare än en halvsidesförlamad leopard, så tills vidare kan vi inte veta hur Daniel Wälitalo skött sig. Det var allt Green connection v.48 hade att bjuda på. Känner du till något exlöv som spelar där ute i hockeyvärlden (utom elitserien) som vi missat (som i vart fall spelat 10 matcher i A-laget), tveka inte att höra av dig. Mailadressen är som alltid: lovenbloggaren @yahoo.com.

0 thoughts on “Green Connection v.48

 • 3 december, 2009 kl. 13:19
  Permalänk

  Läste i allehanda i helgen att Gästrin inte hittade motivationen för att spela i ettan längre utan tagit nån form av time-out medans hans agent förhoppningsvis fixar ett kontrakt i allsvenskan eller utlandet.

  Svar
 • 3 december, 2009 kl. 20:08
  Permalänk

  Svar till Petter (2009-12-03 13:19)
  OK, då vet vi. Ja, han skötte sig ju vad jag förstått rätt bra i Basel så den chansen finns säkert.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: