Green Connection v.48

Veckans Green Connection berättar om att Johan Wikströms målform håller i sig, att pungen är kungen och att All-in levererar.

I division 1 kan vi notera att Daniel Olofsson hade stor del i Piteås 4-2 seger över Kalix på bortaplan i onsdags. Tre av målen kom till efter framspelning av Ragge, vilket förde upp honom på en femte plats i seriens totala poängliga. Marcus Nyberg vaktade Piteås kasse med en räddningsprovent på 93,3 %.

Alexander Semjonov spelade fram till två av Arbogas tre mål i onsdagens segermatch mot Enköping, bland annat till det matchavgörande 3-2 i förlängningen. Semlan har totalt gjort 4 mål och 12 assists på 21 matcher. Arboga är sedan länge klar för Allettan.

Maksim Matushkin svarade i onsdags för ett av Nybros mål i segermatchen över storsatsande Karlskrona och behåller ledningen i backarnas poängliga i division 1 F. Jens Ledin lirade center i Nybros förstalina. Igår kom ytterligare en seger för Nybro, nu mot IK Pantern på bortaplan med 4-2. Jens svarade för ett av Nybros mål och Maksim för en assist inför ynka 77 betalande åskådare. Nybro är liksom Arboga klar för Allettan.

Anton Edlund spelade inte i Gislaveds 4-3 förlust borta mot serieledande Kristianstad i onsdags och var uppsatt som sjunde back i gårdagens 2-1 seger mot Västervik och bloggen kollade givetvis upp varför. – Jag har varit sjuk i stort sett hela veckan och var tillbaka i träning först igår (läs lördag) så jag var sjunde idag (Läs söndag), spelade bara tredje perioden.

Lövenduon Rasmus Axman och Tobias Ternelius gick poänglösa från veckans två förlustmatcher och deras Mörrum är inte aktuell för någon Alletta, men kan kanske nypa en playoff plats i vår?

Om vi går över till Allsvenskan så svarade Victor Lindgren för ett av Rögles fem mål i tisdagens 5-1 seger borta mot Leksand. Jared Aulin spelade fram till Leksands tröstmål och Patrick Galbraith noterades för en räddningsprocent på 90 % exakt. Jared var en av Leksands målskyttar när laget i lördags besegrade malmö på bortaplan med 5-2. Han assisterade även till ett av målen och har svarat för fem mål och fyra assist på sina 8 inledande matcher. Dansken med handsken vaktade återigen Leksands kasse med bravur och motade 94,1 % av skotten. Malmö vann skotten med 34-19 (!) och ligger för närvarande på en tredje plats i målvaktsligan med totala 92,26 i räddningsprocent.

Johan Wikström svarade för två nya mål när hans Almtuna hemmabesegrade Mora efter straffar med 4-3 i onsdags. Vid det första målet, som gjordes i powerplay, satt Aki Heino utvisad. Johan följde upp sin svit med ytterligare ett mål när Oskarhamn bortabesegrades med 3-0,vilket innebär att Johan gjort fem mål på de fyra senaste matcherna. Verkar dock fortfarande vara förpassad till fjärdelinan.

Eetu Qvist var rinkens konung när hans Bofors i onsdags konfortabelt slog Borås med 7-3. Ett mål och tre assist kom från Eetus klubba. Mikael Lidhammar svarade för två av Bofors mål, medans Magnus Isaksson gick poänglös från isen, spelandes i Borås tredjelina.

När Örebro i onsdags föll borta mot Malmö med 0-3 svarade Michal Zajkowski för en räddningsprocent på 90,0 % och behåller en plats i målvakternas topp, men har fått se sig passerad av Rögles Jonas Fransson. Per-Anton Lundström (i förstafemman) och Patrik Nevalainen (i tredjefemman) poänglösa i Malmö och Jon Palmebjörk teoretisk omöjlig poängmakare i Örebro.

Nils Andersson gick poänglös från Växjös matcher denna vecka och har nu varit poänglös i 10 raka matcher. Inte bra om man vill säkra en plats i JVM. Annars började han ju så bra med fyra (1+3) poäng på de sju första matcherna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: