Green Connection v.47

Veckans Green Connection behandlar Strallas hattrick, Svebbas assist-hattrick och grattar givetvis Jens Ledins första mål i Nybrotröjan.

Niklas Strandberg gjorde tre mål och alla i powerplay när Piteå i onsdags besegrade Clemensnäs med hela 9-2. Han noterades även för en assist. Poängskörden för Daniel Olofsson blev ett mål och en assist. Marcus Nyberg vaktade Piteås kasse och noterades för en räddningsprocent på 88,9. Nya poäng blev det för Ragge när Boden i går kväll besegrades med 7-0. Ett mål och två assist närmare bestämt. Även här vaktade Marcus Nyberg kassen och fick alltså hålla nollan. Mellan dessa segrar var ju Piteå här i Umeå och förlorade. Dock blev det en del exlövspoäng via två assist för Daniel Olofsson och en assist för Niklas Strandberg. Marcus Nyberg vaktade båsdörren i den matchen.

Alexander Semjonov svarade för en assist i Arbogas 4-2 seger på hemmaplan över Hedemora i fredags och i går blev det ett mål för Semlan när Valbo bortabesegrades med 6-4.

Maksim Matushkin blev i fredags stor matchhjälte då han avgjorde matchen för sitt Nybro mot Mörrum genom att i förlängningen i powerplay sätta segerpucken. Vem satt på botbänken för Mörrum? Tobias Ternelius. Rasmus Axman (Mörrum) och Jens Ledin (Nybro) spelade också matchen. När Nybro i går vann borta mot halmstad med 3-1 gjorde Jens sitt första mål för  säsongen. Grattis Jens. Behölls pucken, månne?

När Mörrum i går hemmabesegrade Västervik med målrika 8-6 svarade Tobias Ternelius för ett mål och Rasmus Axman för en assist.

En assist blev Anton Edlunds facit vid gårdagens hemmaförlust mot Olofström med 2-4. Man tappade här en 2-1 ledning i den tredje perioden och vid Olofströms 3-2 mål i spel 5 mot 3 fick Anton en 10 minuters utvisning. Man kan anta att han hade synpunkter på domarens bedömning av utvisningarna.

Om vi går över till Allsvenskan noterades ju Johan Wikström för två mål för sitt Almtuna när Troja/Ljungby enkelt besegrades förra måndagen med 7-1.

Aki Heino svarade för en assist när hans Mora i tisdags bortaföll mot Tingsryd med 6-4.

Magnus Isaksson assisterade till ett av Borås mål när man besegrade Oskarshamn på bortaplan i torsdags.

Tobias Forsberg (VIK) och Jon Palmebjörk (ÖIK) svarade för varsin assist i torsdagens möte mellan Västerås och Örebro där Västerås något överraskande avgick med segern via 4-1. Michal "Zwajkowski" gjorde väl ingen av sina bättre matcher i Örebrokassen och motade "bara"  87,5 % av skotten.

Victor Lindgren svarade för ett av Rögles mål när man i gårdagens derby mot Malmö enkelt vann med tennissiffrorna 6-0. Matchen var en het potatis, precis som ett derby ska vara och det utdelades 94 utvisningsminuter. 4 av dessa till Patrik Nevalainen, varav den ena för crosschecking med sekunder kvar. Vilja eller frustration? Per-Anton Lundström lirade i förstafemman för Malmö, men utan att dra på sig en enda utvisning. Kanske var det därför det gick som det gick? P-A ska väl vara en aggresiv jäkel på isen, då är han som bäst. 94 minuter och inte en enda på honom, då spelar Malmö snällt.

En assist blev Eetu Qvists facit i gårdagens segermatch borta mot Troja/Ljungby med 4-3 efter förlängning.

Johan Svedberg låg bakom Leksands mirakelvändning i gårdagens match hemma mot Tingsryd. Vid underläge 0-4 svarade han för tre raka assist som till slut gjorde att Leksand kunde vinna med 5-4 efter förlängning. Patrick Galbraith inledde matchen vid sidan, men byttes in efter en period vid underläge 0-3, trots att man vunnit skotten med 15-10. 96,8 % blev Dansken med handskens räddningsprocent och bidrog ju givetvis även han till segern. Även Ken-Andre Olimb för väl nämnas, även om han inte är ett exlöv. 3 mål och en assist bidrog väl rätt starkt till segern också.

När Örebro i går besegrade Sundsvall med 5-3 svarade Jon Palmebjörk för två assist för sitt Örebro. Niklas Zetterström och Christoffer Thörn svarade för varsin assist för Sundsvall. Michal Zajkowski vaktade inte Örebros kasse den här kvällen. Sundsvall föll även i fredags, då mot Växjö på hemmaplan med 4-6. Här svarade Zäta för ett mål och en assist.

När Örebro i tisdags besegrade Leksand på hemmaplan med 3-2 efter förlängnging svarade Patrick Galbraith för en räddningsprcent på 89,7% och överglänstes av Michal Zajkowski med hans 94,4 %.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: