Green Connection v.46

Jonnie K i fight, Zäta debuterade och Anders Lövdahl fortsätter att severa på silverfat. Där har ni några av hållplatserna som bloggen Löven4Ever stannar till vid denna vecka.

Jonnie Karlsson och Tobias Forsberg gick bägge poänglösa från matchen i onsdags när Västerås besegrade Örebro med hela 6-1. Jonnie noterades dock för en 2+2 minuters utvisning efter slagsmål i samband med att Örebros Marcus Andersson drog på sig ett matchstraff. Det blev heller inga poäng när man under fredagen föll mot Troja/Ljungby på bortaplan med 2-1. JK fanns inte ens med på planen. Tobias noterades dock för en assist när Västerås under lördagen föll borta mot Malmö med 3-2. Även här utan Jonnie på banan och det verkar tyvärr helt enkelt som att han inte platsar eftersom det inte går att hitta några noteringar om någon skada.

Även Jon Palmebjörk och Karl-Johan Lundström har haft en poänglös vecka med sitt Sundsvall via två raka förluster. Michal Zajkowski stod en av dessa, den mot Växjö i fredags och noterades för 88,5 i räddningsprocent. I den matchen fick äntligen Niklas Zetterström debutera för Sundsvall.

Lycksele besegrade i onsdags Kalix på bortaplan med 4-3 efter straffar. Johan Bergmark satte den andra straffen, men eftersom laget även satte den första och Kalix missade sina bägge bokfördes givetvis inte Berra för detta mål. Innan dess hann han dock hjälpa till att vända ett 0-2 underläge till 2-2 via ett mål och en assist och att dra på sig en slashingutvisning. Daniel Despotovic noterades också för en assist i matchen medan Fredrik Davidssons bidrag till matchprotokollet var en hakningsutvisning. Jimmy Danielsson svarade för en räddningsprocent på 91,9 i Lyckseles mål. laget följde upp den matchen med en trepoängare när man under gårdagen, i en hård drabbning besegrade Clemensnäs med 5-3. Här gjorde Fredrik Davidsson 1-0 redan efter 46 sekunder, framspelad av Johan Bergmark. Daniel Despotovic spelade matchen, men gick för ovanlighetens skull poänglös från en match. han behåller dock poängligaledningen före daniel Olofsson, men nu skiljer bara en futtig poäng, 28 mot 27, men då har i ärlighetens namn ragge en match mindre spelad. Jimmy Danielsson svarade för en stabil insats i målet via 93,8 % och ligger just nu tvåa i målvaktsligan med totala 90,31 %, tätt efter Asplövens Dan Mogemark som leder på 90,75 %.

Trots att Anton Lundberg spelade i förstalinan och att Jimmy Danielsson spelade i samma femma som Canadicken Daniel Pegoraro (9 poäng på 5 matcher) gick bägge poänglösa från Asplövens 5-1 seger över Clemensnäs på bortaplan i onsdags. Inte heller blev det några poäng för duon i gårdagens bortaförlust mot Boden (2-5). Dock fick bägge nöta botbänk i två minuter var och de överglänstes inte oväntat av slashingens uppfinnare Fredrik Näsvall som avtjäna den dubbla tiden.

När Piteå under onsdagen föll på bortaplan med 4-3 efter förlängning mot Kiruna drog Daniel Olofsson på sig en 10 minuters utvisning i samband med Kirunas avgörande mål.Oklart vad som föranledde detta, men även en Kirunaspelare fick 10 minuter. Under ordinarie tid hann Anton Edlund med att göra ett av Piteås mål. Anton målade även igår, i powerplay, när Kalix besegrades på hemmaplan med 4-2. Fredrik Sandström stod också för ett av målen medan Daniel Olofsson svarade för två assists.

Fredrik Näsvall svarade för en assist när Boden i onsdags föll borta mot Luleå Rebels med 6-4. Han hann även med sin obligatoriska utvisning.

Magnus Gästrin var i högsta grad delaktig i KB-laugets (favorit i repris) 3-2 seger över Kovland i onsdags. Han assisterade till de två första målen, men hann även med en crosscheckingutvisning. När laget igår kväll krossade Härnösand med 7-2 på bortaplan saknades han dock i laguppställningen.

I Östersund/Brunflos storkross av Njurunda (9-1) stod Erik Englund för ett av målen. Undra hur han blev belönad vid hemkomsten?

Borlänge ångar på i division 1 C och leder nu serien med 11 poäng före lag nummer två. I laget finns seriens assistkung, Anders Lövdahl som hittills mäktat med 22 målgivande passningar på 16 spelade matcher. Två av dessa kom i onsdagens 5-1 seger på bortaplan mot Christoffer Forsséns gamla lag, där Alexander Semjonov fortfarande huserar (jo, han kan än den gamle humörliraren). Anders spädde på med mäktiga och nästan skräckinjgagande FEM(!!) assists när Valbo kölhalnades under fredagen med hela 9-3. Som avslutning på en bra vecka vilade Anders från söndagens bortamatch mot bottenlaget Bålsta som ändå slutade med en stabil seger, denna gång med 5-2.

När Skövde i går "stal" tre poäng från IFK Kumla via 5-0 gick Filip Hollström poänglös från matchen. Laget förlorade skottstatistiken med 31-26. Av allmänt intresse kan meddelas att Skåres (f.d. Leksand  & Färjestad & Tre kronor)  Mattias Johansson svarat för 11 poäng på 11 matcher och leder tekningsligan med 66,96 %. På 4:e plats i serien hittar vi Ryggsäckshockeyns grundare Tomas Rundqvists son Adam Rundqvist. Undra hur rolig spelstil han har?

Linus Boström fanns äntligen med i Nybros laguppställning när laget i går kväll enkelt besegrade  Kungälv med 6-0. Linus gick poänglös från matchen, men det bryr vi oss mindre över. Bloggen är glad att killen fanns på isen.

Patrik Nevalainen har haft en ack så passiv del i Lukkos matcher en gångna veckan. Vid en granskning av finska andraligan, Mestis noterar jag att vad jag tror

Nytt möte mellan Sami Ryhänens och Pasi Petriläinens LeKi och Olli Julkunens KooKoo. Denna gång avgick dock Olli med segern efter förlängning med 3-2 utan att Sami och Pasi deltog (igen!). Olli noterades för en assist och en istid på 23:54.

I Norge antar bloggen att Daniel Wälitalo vaktat kassen vid ett par-tre tillfällen sen senaste månaden, men bristfällig "statistikk" på lagets omöjliggör en närmare granskning.

0 thoughts on “Green Connection v.46

 • 16 november, 2009 kl. 10:31
  Permalänk

  Jonnie K har faktiskt varit en av Västerås bästa backar. Varför han inte spelade var därför att han sträck en magmuskel enligt Västerås tidning.

  Svar
 • 16 november, 2009 kl. 12:19
  Permalänk

  Svar till VIK fan (2009-11-16 10:31)
  Tack för informationen. Kollade er hemsida och där angavs några skadade spelare, men inte Jonnie, därav spekulationen om han vara eller icke vara i laget.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: