Green Connection v.45

Green Connection noterar idag att Lyckseles gångna helg inte går till historien som den bäste, vare sig det gäller hockey eller annat, att Wågen hittat målet och att vi har ett och annat att lära av Finland och då snackar jag inte bara effektivitet.

I division 1 A fortsätter Lycksele sin dåliga trend och förlorade helgens match hemma mot Kiruna med 2-3, trots ledning med 2-0. Fredrik Davidsson behövde bara 5:04 på sig att presentera sig för hemmapubliken när han satte matchens första mål, framspelad av både Daniel Despotovic och Johan Bergmark. Firma Despotovic/Bergmark firades nya framgångar direkt i inledningen av den andra perioden med Bergmark som målskytt och en ny assistpoäng av DD. Sedan  tog det roliga slut. Kiruna vände som sagt på palten och vann med 2-3.I målet överglänstes Lyckseles Jimmy Danielsson (87,5 %) klart av tidigare Lövenjunioren, numera kirunakeepern Johan Johansson (94,9 %).

Daniel Olofsson assisterade till två av Piteås tre mål i förlustmatchen 3-5 mot Asplöven på bortaplan under helgen. Anton Lundberg svarade för en assist i Asplöven.

I allsvenskan noterar vi att Tobias Forsberg gjorde matchens första mål när hans Västerås besegrade Växjö med 4-3 under måndagen. Jonnie Karlsson lämnade däremot matchen poänglös. Tobias följde upp med att svara för en assist när Västerås på fredagskvällen föll borta mot Bofors med 2-1. Jonnie Karlsson fanns även med och hann med en utvisning för hooking.

Två nya poäng (1+1) blev det för Jon Palmebjörk när hans Sundsvall föll i Leksand med 3-5.  Karl-Johan Lundström och NickIas Johansson saknades i Sundsvalls laguppställning. Jon var även delaktig i Sundsvalls bägge mål i lördagens match mot Borås via ett mål och en assist. Laget föll dock med klara 2-5. I målet återfanns Michal Zajkowski som noterades för en räddningsprocent på för honom mycket beskedliga 83,3. Karl-Johan Lundström och NickIas Johansson spelade åter för Sundsvall, men gick poänglösa från tillställningen. I Borås stod Daniel Wågström för ett av målen.

När Borås under onsdagen besegrade Troja/Ljungby med 6-3 stod Daniel Wågström för 5-0 målet. I Trojas kasse stod Petter Sandström som stod för en räddningsprocent på riktigt usla 75.

Varken Pasi Petriläinen eller Sami Ryhänen äntrade isen i LeKis seger under onsdagen mot Olli Julkunens Koo-Koo med 4-2. Olli lirade och gjorde hela 20.44 minuter. Hur jag vet det? Ja, i Finland spelar man ju med lite mindre rink och det är inte det enda man plockat från andra sidan Atlanten. Tänk om vi haft detta i Allsvenskan? Roa dig att klicka runt bland Tapahtumat,Kokoonpano,Laukaukset eller varför inte Aloitukset? Peliaikaseuranta eller Katkotilastot duger bra det också. Tungvrickning eller inte, men mer info om matchen behöver man nog inte, eller hur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: