Green Connection v.44

Lyckseles svart vecka, Ragge raggar på bra och Zacke pendlar vidare. Där är några av de stopp som Green Connection gör denna vecka.

Lycksele har haft en tung vecka. Förlust i onsdags i seriefinalen mot Piteå hemma med 3-5. Daniel Despotovic var dock lyckosam med två mål. Johan Bergmark noterades för en assist samt Jimmy Lindberg för en räddningsprocent på för honom mycket måttliga 82,9. I Piteå firade Daniel Olofsson stora triumfer med ett mål och tre assist. Anton Edlund svarade för en assist. Den förlusten följdes upp av hiskeliga 1-7 borta mot Boden. Att Daniel Despotovic försätter att göra poäng via en assist är nog inget han skröt om i bussen hem. Inte heller Jimmy Lundbergs 80,6 i räddningsprocent är sådant man talar speciellt högt om. Dags för en buss från Umeå "to the rescue"?

När Piteå krossande Clemensnäs med 8-0 stod Anton Edlund för två mål i powerplay. Daniel Olofsson fortsatte sin lyckosamma vecka med ett mål och två assists, vilket förde upp honom i andra plats i poängligan med 23 poäng (7+16). Fortfarande håller Daniel Despotovic undan på 25 (9+16). Piteå leder serien med tre poäng före Asplöven och fyra före Lycksele som även har en match mer spelad.

Anton Lundberg svarade för en assist när hans Asplöven besegrade Luleå Rebels med 4-2 på bortaplan. Jimmy Danielsson är ännu poänglös, men så är han jobb också att vara polis ochdet har hittills resulterat i blott 4 utvisningar på nio matcher, men med lagets sämsta +- på -5. Illa, Jimmy. Du måste nog spela hårdare.

Mattias Hellström spelade bara en av Oskarshamns tre matcher den gångna veckan och det var  i lördags när hans lag föll mot Mora med 2-1.

Jon Palmebjörk tröstmålade när Sundsvall föll med 3-1 borta mot Almtuna i onsdags. När serien i helgen vände föll Sundsvall igen, nu med 1-2 och med Michal Zajkowski åter mellan stolparna och Zacke noterades för 93,3 i räddningsprocent. Övriga exlöv poänglösa. Zacke hann även under veckan med två matcher för sin hemmaklubb Modo. I tisdags var han högst delaktig i Modos seger mot Timrå, 3-2 efter s.d. efter fina 94,1 i räddningsprocent. Dock blev det förlust när han under torsdagen noterades för 87 % i förlustmatchen borta mot Frölunda (2-4). Detta belönades som sagt med en ny tripp till Sundsvall.

Bloggen missade i förra veckan att uppmärksamma Magnus Gästrins comeback i svensk hockey. I debuten med sitt KB 65 noterades han för en assist. När KB lauget denna vecka matchade med Njurunda under onsdagen vann man med 1-0 och Gässe noterades för en roughingutvisning. I hans tredje match, i lördags, hann han med en 10:a för checking from behind samt en tvåa för slagsmål i gruffet efter. Totalt 14 utvisningsminuter på tre matcher, inte illa pinkat, Gässe.

Anders Lövdahl fortsätter sin poängskörd i Borlänge. Två nya mål blev det i onsdags vid 6-2 segern mot Hedemora, som bevisnigen är bättre på rockfestivaler än hockey. Å andra sidan ska man ju ha något att göra på vintern och hockey är ju lite rock´n roll. han gick dock poänglös från söndagens seger över Tierp med 3-1. Han hänger dock med i toppen av poängligan med en andra plats med 24 poäng på 14 matcher, fyra poäng efter lagkompisen och kedjekamraten Niklas Sjölund.

När Skövde i söndags besegrade Västervik med 5-2 stod Filip Hollström för en balja. I samma serie noterades Adrian Ahrling för en assist när hans Mjölby bakade ihop Mariestad med 4-2.

I Finland och SM-liiga har inte Patrik Nevalainen spelat Rauman Lukkos två matcher den gångna veckan. Det kanske är kanske lättare att ta när laget leder serien med hela 12 poäng före tvåan KalPa som dessutom har en match mer spelad. Santeri Heiskanen noterades för två assists när hans Blues under tisdagen besegrade Illves med 3-2 efter förlängning. Under torsdagen hade han näst mest istid (22:01) i när hans Blues dessvärre föll mot Kärpet med 1-2, också det efter övertid.

Tar vi kliver ner i Mestis noterar vi att varken Sami Ryhänen eller Pasi Petriläinen spelade någon av LeKis två matcher i veckan. Om det beror på skador eller okunskap är dock okänt. Testpiloten Olli Julkunen flög ju rätt dåligt i Löven, men är inte så knasig i sitt nya lag KooKoo. På de inledande 13 matcherna har han skrapat ihop hyggliga 14 poäng via fem mål och nio assists.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: