Green Connection v.44

Detta veckas GC bjuder pga av uppehåll i division 1 inte så så mycket grannlåt, men kan i alla fall berätta lite om Nisses och Messys landslagsäventyr, Öbbes första poäng och Johan Wikström i fjärdelinan. Go.

När Teg mycket överraskande i fredags besegrade Asplöven med 4-1 svarade Marcus Rindestig för en assist.

Urban Omark debuterade igår kväll för Örnsköldsvik, men någon Urbaneffekt blev det inte tal om. Poänglös och förlust innebär att laget nu har 8 poäng upp till en plats i Allettan. Verkar som om vi inte får se Urban i Umeå Arena denna säsong.

När Mora i onsdags förlorade bortamötet med Rögle med 4-5 efter straffar, trots ledning med 4-0 efter en period (!), missade Aki Heino en av Moras straffar.

Nils Andersson och Marcus "Messy" Jonsson har ju denna vecka varit i Staterna med juniorlandslaget för fyra matcher mot olika amerikanska lag i Boston. Första möte var i måndags mot Harvard University som Sverige vann med 2-1 där Nisse spelade fram till det matchavgörande målet. Messy hann med att dra på sig 2 utvisningar, dels en charging och dels en interference. I tisdags var det dags för match 2 mot Merrimack College som slutade med förlust för småkronorna med 1-4. Messy noterades för en boardingutvisning. I match 3 i fredags mötte man Williams Collage som kördes över med hela 8-2. Nils var här kapten (se bild till höger) men gick poänglös från matchen. Så gjorde även Marcus Jonsson med drog på sig en interferenceutvisning. Sista matchen var i lördags mot University of Massachusetts där det blev förlust med 1-5 och den enda noteringen i protokollet för exlövens del var en "tvåa" på Nisse för tripping.

Foto:Nils digitalkamera

 

 När Mora i onsdags förlorade bortamötet med Rögle med 4-5 efter straffar, trots ledning med 4-0 efter en period (!), missade Aki Heino en av Moras straffar.

Vid underläge 0-4 15 minuter i in den andra perioden i torsdagens hemmamatch mot Oskarshamn fick Leksands Patrick Galbraith nog och lämnade isen. Detta lyfte Leksand något men förlust blev det med 3-5. Fredrik Öberg debuterade för Leksand och gick poänglös precis som nygamle lagkamraten Johan Svedberg. Bättre gick det för Leksand i går då Almtuna bortabesegrades med 3-0. Öbbe seplade fram till matchens första mål och 2-0 skytten var fjolårets blixtlåssprängare nr 1 Jared Aulin. Patrick Galbraith svade för en stabil insats och säsongens första nolla. Johan Wikström åter fanns som center i fjärdelinan(!).

När Örebro något överraskande i lördags föll borta mot Mora med 3-2 svarade Michal Zajkowski för en räddningsprocent på 90,3 %. Jon Palmebjörk gick poänglös i Örebros 3:e kedja vilket var samma reslutat Aki Heino hade i Moras andra backpar.

Patrik Nevalainen fick smaka på Firma Lidhammar/Näslunds eminenta samarbete i lördags då Malmö bortaföll med 2-1 efter förlängning. Kristoffer Näslund svarade för bägge målen och spelades fram bägge gångerna av Mikael Lidhammar. Patrik Nevalainen var i och för sig också delaktig i sitt lags alla mål, men när det endast blev ett mål så var Pattes firande med all säkerthet återhållsamt. Redan i onsdags svarade radarparet för var sin assist till lagets enda mål i hemmaförlusten mot Tingsryd 1-2 efter straffar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: