Green Connection v.43

Green Connection vecka 43 bjuder kanske inte på någon poängmässig explosion för exlöven runt om i landet, men två centrar som det råder någon form av hatkärlek till har lyckats bäst den gångna veckan tillsammans med Jon Palmebjörk och killarna som bara gjort max en säsong i löven,men ändå är ihågkommen av mig, Bofors nya radarpar Lidhammar/Näslund.

Fredrik Öberg gjorde sin andra match för CRIF när man i onsdags hemmaföll mot Luleå Rebels med 7-5. Öbbe svarade för två mål och en assist. Han spelade inte gårdagens förlustmatch(2-6) mot Asplöven på bortaplan.

Alexander Semjonov svarade för ett mål och en assist när hans Arboga i onsdags bortabesegrade Enköping med 6-5 efter förlängning. Ytterligare ett mål kom från Semlans klubba i gårdagens match mot Borlänge. Dessvärre blev det förlust för Arboga med 2-6, men man håller fortfarande ett fast grepp om en plats till Allettan via sin andraplats och med 6 poäng ned till femte laget i serien.

Maksim Matushkin gjorde det viktiga 2-1 målet för sitt Nybro i gårdagens 3-1 segen över Tommi Hämäläinens Mörrum. Nybro är på god väg mot Allettan och slåss om seriesegern i div 1 F tillsammans med Kristianstad och Karlskrona. Anton Edlunds Gislaved har fortfarande chansen till fjärdeplatsen, men ligger i dagsläget 6 pinnar efter Olofström. Anton gick för övrigt poänglös från veckans två matcher. Tommi Hämäläinens Mörrum ligger en poäng före Gislaved och ju därför också med i racet om en plats i den kommande Allettan.

I Allsvenskan svarade Patrik Nevalainen för en assist när hans Malmö i onsdags hemmaföll mot Magnus Isakssons Borås med 4-5 efter förlängning. Magnus spelade i Borås fjärdelina och Patte kamperade med P-A i Rödhökarnas tredje backpar.

Jon Palmebjörk spelade fran till det ena av Örebros två mål i onsdagens bortaseger (2-1) mot Tingsryd. Michal Zajkowski räddade 96,4 % av skotten för Örebro. I fredags blev det mål från Jons klubba då han inledde målskyttet när hans Örebro besegrade Borås med 7-4. Michal Zajkowski svarade för en räddningsprocent på för honom måttliga 87,1 %. Jon spädde på med två nya poäng via ett mål och en assist när Örebro igår besegrade Troja/Ljungby med 6-3 på bortaplan. Även Zacke hamnade i poängprotokollet via en assist till matchens sista mål. Utöver det så skötte han återigen sin målvaktssyssla på en godtagbart sätt genom att rädda 90.6 % av skotten han fick på sig. Han ligger alltjämt i topp bland målvakter med en total räddningsprocent på 93,71 %. Patrick Galbraith ligger numera på en fjärdeplats med 92,52 %.

Mikael Lidhammar och Kristoffer Näslund svarade för varsin assist när deras Bofors i måndags bortaföll mot Sundsvall med 4-5 efter straffar. Matchen präglades annars av mång exlövsutvisningar: K-J Lundström (2x2min),C Thörn (2×2 minuter), M Lidhammar (2+10min) och den mest avgörande: N Zetterström tog en två i slutminuterna som tillät Bofors att kvittera.

Firma Lidhammar/Näslund fortsatte en poängmässigt bra vecka med att i onsdags svara för 3 poäng vardera när deras Bofors besegrade Almtuna med 5-2. Kristoffer svarade för ett mål och två assist och Mikael för 3 assist. Nya poäng blev det för Bofors och K & K i lördags då Västerås besegrades med 3-2. Kristoffer svarade för ett mål och en assist och Mikael för en assist.

Aki Heino spelade i lördags fram till matchen första mål, men det hjälpte föga. Det blev hemmaförlust för hans Mora i daladerbyt mot Leksand via 2-3 efter straffar. Patrick Galbraith vaktade Leksands båsdörr för andra matchen i rad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: