Green Connection v.41

Äntligen debut för Wälitalo. Daniel Olofsson frälste Piteå, Tobias Forberg dito i Västerås och Lyckseles exlöv ångar på. Där har ni lite av vad Green Connection handlar om idag.

 Vi börjar givetvis med Västerbottens hetaste lag, Lycksele. I  5-0 segern över Kalix under onsdagen stod Daniel Despotovic för ett mål och en assist. Johan Bergmark stod för en framspelning och i målet höll Jimmy Lundberg sin första nolla för säsongen. I går kväll när Lyckelse körde över Clemensnäs i bortamötet med hela 9-0 svarade Johan Bergmark för två mål och en assist. Daniel Despotovic var än värre med sina 1+3. Med dessa poäng övertar han ledningen i Div.1 A:s poängliga med 17 poäng på sju matcher via 4 mål och 13 assist. Jimmy Lundberg höll sin andra raka nolla och tog därigenom över leningen i målvaktsligan med sina 92,58 %.
 
Daniel Olofsson hade stor del i Piteås vändning i tredje perioden i bortamötet med Kalix i går kväll. Han stod för ett mål och tre assist Piteå vann med 5-2 efter starka 4-0 i sista perioden. Det för upp honom på fjärde plats i poängligan med 12 poäng (3+9) på sex matcher. Anton Edlund noterades för en assist i matchen. Piteå har under veckan även hunnit med att besegra Kiruna. 2-1 blev det i onsdags och Anton Edlund svarade för assisten till första målet.
 
När Asplöven i onsdags demolerade Clemensnäs med hela 7-1 stod Anton Lundberg för två mål och en assist. När man i går kväll besegrade Boden med 6-5 hemma efter sudden death stod Anton för ett mål. Bodens Fredrik Näsvall var poängmässigt mer framgångsrik via ett mål och en assist. Näsvall stod även för tre assists när Boden under onsdagen slog Luleå Rebels med tennisiffrorna 6-2.
 
Erik Englund stod för ett mål när hans Östersund hemmaföll mot Örnsköldsvik på onsdagen. Han svarade för ett nytt mål i lördagens segermatch borta mot Njurunda. Resultatet skrevs till 5-3.
 
Karl-Johan Lundström assisterade till Sundsvalls enda mål i bortmötet med Troja/Ljungby i går kväll som slutade med en 1-2 förlust efter sudden death. Jon Palmebjörk huserade i denna match i fjärdefemman.
 
I måndags stod Jonnie Karlsson för ett mål i PP i 4-3 segern för sitt Västerås i bortamötet med det riktiga AIK.  Lagkamraten Tobias Forsberg var rinkens kung när han under fredagen stod för tre mål och assisterade till det fjärde i 4-2 segern över Sundsvall. Även det på bortaplan. I samma match återfanns Jon Palmebjörk i förstalinan och det tackade han med att stå för en assist. Michal Zajkowski vaktade Sundsvalls båsdörr.
 
Anders Lövdahl svarade för en assist när hans Borlänge besegrade Valbo på bortaplan med 6-3. Noterbart är att laget förlorade skottstatistiken med 27-47! Ny assist blev i gårdagskvällens 4-1 seger mot Bålsta.
 
Vid Skövde bestals på två poäng via 3-4 (s.d.) förlust mot Kumla i går kväll noterades Filip Hollström för en assist. Laget vann nämligen skotten med 43-30.
 
I finska ligan saknades återigen Patrik Nevalainen i Rauman Lukkos laguppställning. För att citera mig själv från förra veckan: Samma öde drabbade Sami Ryhänen. Nu kör jag med tillägget: I Tappara för den som inte vet vart han spelar… eller spelar och spelar?
 
Daniel Wälitalo har äntligen fått chansen i den Norska ligan. Han har vaktat kassen i Storhamars två senaste matcher. I torsdags när laget besegrade Lörenskog med 6-5 efter sudden death noterades han för en räddningsprocent på 86,8. I gårdagens match mot Frisk/Asker vann laget återigen efter sudden death, nu 5-4 (för övrigt femte gången av fem möjliga som laget vinner efter ordinarie matchtid, vilket är nytt klubbrekord). Denna gång noterades Daniel för en räddningsprocent på 87,5. Detta gör nog att han får svårt att konkurrera ut Ruben Smith som toppar målvaktsligan med exemplariska 94 %. Kul dock att Daniel fått chansen och än är obesegrad. Det är inte Ruben.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: