Green Connection v.41

Veckans GC berättar om Sundsvalls skalpar, om Pattes bästa match och om att ragge fortsätter att samla poäng.

När Clemensnäs i onsdags tog sin första seger (5-3 mot Boden borta) debuterade Fredrik Öberg och tackade för förtroendet genom att svara för matchens första mål.

Daniel Olofsson svarade för ett mål när Piteå i onsdags föll hemma mot Asplöven med 2-5. Seger blev det dock för Piteå igår när Kiruna besegrades med 3-1 och med 2 assist från Ragges klubba. Assistpoäng blev det även för Niklas Strandberg. Ingen Tobias Lundström i Kirunas trupp. Han fanns inte heller med när Kiruna i tisdags krossade Kalix på bortaplan med 12-0(!) eller när Clemensnäs besegrades i lördags med 3-0.

Ett mål och en assist blev Marcus Lundbergs poängmässiga facit vid Tegs hemmaseger i onsdags med 5-3 över Luleå Rebels.

När Anton Edlunds Gislaved besegrade tränare Tommi Hämäläinens Mörrum med 7-3 svarde Anton för ett mål och i Mörrum svarade förre Lövenjunioren Rasmus Axman för en assist.

Maxim Matushkin spelade fram till matchens sista mål när hans Nybro igår besegrade serieledande Kristianstad med klara 6-2.

I Allsvenskan svarade Patrick Galbraith för helt acceptabla 91,7 i räddningsprocent när hans Leksand i tisdags mötte Rögle på bortaplan. Dessvärre hade kollegan i Röglemålet 100 % vilket givetvis innebar förlust, vilken skrevs till 0-3. Han återtog kommandot när Leksand i lördags besegrade Örebro med 3-2 efter straffar. 94,6 skrevs hans räddningsprocent till och innehöll bl.a. en straffräddning mot Jon Palmebjörk. Jon spelade under ordinarie tid fram till ett av Örebros mål.

Mora har sakta men säkert mullrat igång och tog i onsdags sin fjärde seger på de fem senaste matcherna med Aki Heino inblandad i två av målen, när man enkelt avfärdade Almtuna med 7-2 i onsdags

Västerås besegrade samma dag Troja/Ljungby med 5-2 på bortaplan. Petter Sandström vaktade Trojas mål med ett facit på 86,1 %. Tobias Forsberg svarde för ett mål för Västerås. När Västerås i fredags föll hemma mot Borås med 3-4 efter förlängning svarade Borås Magnus Isaksson för en asssist. Magnus blev igår målskytt när han satt matchens första kasse när Borås enkelt avfärdade Sundsvall med 7-0.

Patrik Nevalainen var het värre och gjorde nog sin bästa match för året när hans Malmö bortabesegrade Örebro med 4-2. Ett mål och en assist blev hans notering i matchprotokollet. Michal Zajkowski noterades för en räddningsprocent på för honom inte acceptabla 86,4.

Förra måndagen svarade Sundsvall för en fantastisk insats när man på hemmaplan vände underläge 2-4 med endast 3.38 kvar till seger  med 5-4 efter förlängning mot Troja/Ljungby. Christoffer Thörn och Niklas Zetterström svarade för varsin assist. Sundsvall fortsatte sin skräckvecka med en riktigt otäck skalp när man på bortaplan(!) luggade serieledande Växjö på två poäng. Nicklas Johansson stod för ett mål och Niklas Zetterström för en assist i Sundsvall.

I Bofors hittar vi det forna Luleålånet Mikael Lidhammar. Han svarade i lördags för två assist när Bofors besegrade Mora med 5-2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: