Green Connection v.40

God morgon alla glada. GC denna vecka bjuder på betydligt fler poäng av exlöv än den något svala v.39 bjöd till på. Maksim och Zäta hjältar, Anton tillbaka på isen och exmålvakterna fortsätter att chefa. Där har du några av de hållplatser som vi stannar till på denna vecka.

När Piteå lika härligt som överraskande föll hemma mot Teg med 3-4 i fredags svarade Daniel Olofsson för två assist och Niklas Strandberg för en assist för Piteå. Marcus Lundberg spelade fram till Tegs segermål med mindre än 5 minuter kvar. ragge spädde på med 2 nya poäng igår kväll när Piteå besegrade Luleå Rebels borta med 7-3. Även här hade Stralla en assist.

Alexander Semjonov svarade för en assist när hans Arboga i onsdags överraskande åkte på säsongens första förlust och på hemmaplan till och med när bottenlaget Tierp vann med 4-2. Man revancherade sig dock igår när man hemmabesegrade Lindlöven med 5-1 där Semlan stod för en ny assist.

Maksim Matushkin hade en lyckad kväll med sitt Nybro i onsdags då han spelade fram till segermålet i förlängningen mot Anton Edlunds Gislaved. Anton spelade inte pga av sin knäskada och matchen slutade 2-3. Anton var dock tillbaka på isen i lördags då Gislaved desvärre föll borta mot Kungälv med 4-1, trots att man vann skotten med 35-24. Bloggen säger välkommen tillbaka Anton. – Ja, det var riktigt kul! Tyvärr så förlorade vi, vilket inte var kul alls, det var en match vi borde ha vunnit sett till chanserna vi skapade, var Anton kommentar till matchen. Maksims Nybro såg under gårdagen till att täta ihop serien rejält då man besegrade storsatsande karlskrona med 4-1 på hemmaplan. maksim lämnade planen poänglös, men förodligen så sket han fullständigt i det. Grattis Maksim.

Marcus "Messy" Jonsson var poänglös i fjärdefemman när Västerås förra måndagen föll hemma mot Rögle.Victor Lindgren poänglös i Rögle. Västerås kom dock snabbt över den förlusten, då man blev första lag att besegra Örebro och det på bortaplan till råga på allt och med Tobias Forsberg som stor matchhjälte. Han satte bägge målen i 2-0 segern. Michal Zajkowski i Örebro svarde för en räddningsprocent på 93,5 %.

Magnus Isaksson svarade för en assist när hans Borås i onsdags föll hemma mot Oskarshamn med 4-5. Magnus var i lördags förpassad till fjärdefemman då hans Borås bortaföll mot Johan Wikströms Almtuna. Bägge poänglösa i matchen.

Aki Heino-effekten håller i sig i Dalarna. Tredje raka segern med Aki i laget kom i onsdags då Mora besegrade Tingsryd på hemmaplan med 3-1 och givetvis med Aki i matchprotokollet via ett mål, likt det första var även detta i powerplay. Var det inte där han skulle förgylla Löven? 13 matcher och 0 mål blev ju dessvärre hans facit i Löven. Trenden bröts dock i fredags då Mora bortaföll mot överraskningen Oskarshamn med 4-2. Poäng blev det dock för Aki via en assist.

Johan Wikström satte två kassar när hans Almtuna besegrade Löven framtida kvalseriemotståndare (?) Troja/Ljungby med 4-1på bortaplan.

Nils Andersson assisterade till ett av Växjös mål i onsdagens 4-3 segern på hemmaplan mot Bofors. Han blev dock poänglös i gårdagens hemmaseger mot Malmö 7-3. Även Patrik Nevalainen poänglös i Malmö. Per-Anton Lundström var sjunde back.

Niklas "Zäta" Zetterström blev stor matchhjälte när han satte avgörande 3-2 för sitt Sundsvall på bortaplan mot Rögle med endast 2.19 kvar av matchen. Han spelade även fram till lagets första mål. Matchen som spelades i torsdags var en het potatis med flertalet slagsmål, dock inget exlöv inblandat. Samtliga exlöv blev poänglösa i mötet mellan Sundsvall och Örebro när Örebro i lördags vann i Sundsvall med 3-1.Michal Zajkowski räddade 96,6 % av Sundsvalls skott. Det innebär att Zacke behåller förstaplatsen i målvaktsligan med en räddningsprocent med 95,26 %. Patrick Galbraith ligger 3:a(93,98 %).

Björn Wållberg gjorde det mot Rebels, Patrick Galbraith gjorde det i torsdags mot Malmö, dvs en assist. Han spelade fram till Leksands fjärde mål i 4-1 segern då Rödhökarna tagit ut målvakten. Att han inte som Jögga Wikström satte den själv? Tillråga på det räddade han en hel del puckar också, närmare bestämt 96,2 %. Nya vackra siffror visade den gode Dansken med Handsken igår när Leksand bortabesegrade Tingsryd med 2-1. Vad sägs om 96,7 %?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: