Green Connection v.4

Veckans GC berättar att det varit en rätt sval vecka, men att Jared Aulin blev matchvinnare och att Maksim fortsätter att leverera. Bra så.

När Piteå igår bortaföll mot Asplöven med 4-5 svarade Daniel Olofsson för ett mål och en assist och med det är Piteå hela 8 poäng från playoff efter halva serien på 14 matcher.

Ett mål och en assist blev även Alexander Semjonovs facit när hans Arboga dessvärre föll hemma mot Surahammar I Alletrtan mellan med 5-6 i en grymt viktig sk. sexpoängsmatch. Laget är just nu 4 poäng från playoff med en match mer spelad.

Jonathan Johansson noterades för en assist när överraskningslaget i Visby/Roma i fredags fortsatte att vinna. Denna gång vann man över Enköping med 4-3 och är mer eller mindre redan klart för playoff.

Nör Nybro tog en mycket viktig seger över Kumla i Allettan Södra med 6-3 svarade Maksim Matushkin för ett mål och en assist och Jens Ledin för en assist. Ny seger blev det för Nybro igår då mariestad besegrades med 3-2 på bortaplan. Maksim svarade för en assist, då Daniel Despotovic (ett ex vi tidigare glömt) satt utvisad för Mariestad. Daniels facit i Allettan är 2 poäng via 2 mål på 8 matcher. Nybro är likt Löven mer eller mindre klart för vidare spel i playoff.

När Bofors i förra måndagen vann med 3-1 på bortaplan mot Tingsryd spelade Eetu Qvist och Mikael Lidhammar fram till Bofors andra mål.

Magnus Isaksson noterades för en assist när hans Borås hemmabesegrade Sundsvall förra tisdagen. Segersiffrorna skrevs till 4-2.

En assist blev facit för både Västerås Marcus "Messy" Jonsson och Moras Aki Heino när Mora i onsdags vann hemma med 7-3. Aki följde upp detta med att svara för det matchvinnande målet i bortamötet med Sundsvall i fredags. Segern skrevs till 3-1.

Örebros Michal Zajkowski räddade 90 % av skotten i hemmamötet med Rögle i onsdags. Formstarka Rögle vann dock matchen med 3-2. Ny förlust blev det för Örebro igår då bottenlaget Troja/Ljungby vann ehmma med 5-4. Räddningsprocenten för Zacke denna kväll stannade vid beskedliga 85,3 %. Troja är nu bara en poäng bakom duon Sundsvall och Tingsryd, men med en match mindre spelad.

Jared Aulin blev matchvinnare för Leksand när laget i onsdags bortabesegrade Växjö med 4-3, trots underläge med 1-3 med mindre än 10 minuter kvar av matchen. Johan Svedberg spelade fram till Leksands viktiga andra mål. Patrick Galbraith räddade 90,9 % av skotten för sitt Leksand. Den vändningen var precis vad Leksand behövde vilket ledde till att Troja/Ljungby kölhalades å det grövsta när laget gästade leksand i fredags. 10-2 skrevs Leksands segersiffror till, vilket är säsongens största seger i allsvenskan och tre av målen låg Jared Aulin bakom. Patrick Galbraith noterades för en räddningsprcent på 92,9 %. Leksands segersvit fortsatte i lördags då Västerås besegrades med 5-3. Jared Aulin lämnade isen två poäng rikare via ett mål och en assist. En assist blev det också för Dansken med handsken vid det femte målet i tom kasse. han räddade totalt 88 % av skotten vilket räckte denna dag.

Patrik Nevalainen gjorde ett av Malmös mål i lördagens segermatch mot Oskarshamn på bortaplan. Resultatet skrevs till 6-2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: