Green Connection v.39

Veckans Green Connection tar fasta på att det varit en rätt sval vecka för exlöven runt om i landet. Lite ströpoäng här och där, men veckan kan nog gott summeras som lika tråkig som att titta på när tvätten torkar. Möjligen hatten av för Ragge som raggar vidare.

När Piteå i onsdags körde över Boden med 8-2 på hemmaplan svarade Daniel "Ragge" Olofsson 1 mål och 2 assist. Han svarade för ytterligare 2 mål och 2 assist när Piteå besegrade Kalix på bortaplan med 7-3 igår kväll. NIklas Strandberg svarade för en assist för Piteå i samma match.

Maksim Matushkin noterades för en assist när hans Nybro i onsdags bortaslog Halmstad med 5-1. En ny assist blev det för Maksim när man igår besegrade tränare Tommi Hämäläinens Mörrum med 3-2 efter straffar. IMörrum spelar ju fjolårets juniorduo Rasmus Axman och Tobias Ternelius, den senare i fjärde backpar.

Anton Edlund är fortfarande ur spel för sitt Gislaved pga sin knäskada.

Patrik Nevalainen i Malmö och Christoffer Thörn i Sundsvall  blev bägge målskyttar när deras lag drabbade samman i Skåne förra måndagen. Malmö av gick med segern med 2-1. Per-Anton Lundström i Malmö, Niklas Zetterström, Nicklas Johansson och Daniel Wågström i Sundsvall alla poänglösa. Nicklas Zetterström assisterade under lördagen till Sundsvalls samtliga mål när man hemma mötte Leksand. Han hade dock behövt göra ytterligare 4 assist för att Sundsvall skulle knipa en poäng då Leksand vann matchen med 7-3. Patrick Galbraith vaktade återigen Leksands mål med en räddningsprocent på 88,9 %.

Innan det hann Leksand åka på sin första förlust när man i onsdags föll hemma mot Västerås med 1-2. Patrick Galbraith noterades då för en räddningsprocent på 92,3 % och ska inte lastas för förlusten. Det var bara det att Västerås målvakt var bättre. Johan Svedberg lirade i Leksands tredjefemma och Marcus "Messy" Jonsson i Västerås 4:e lina gick bägge poänglösa från matchen.

Petter Sandström vaktade Troja/Ljungbys kasse i onsdagens förlustmatch 2-3 mot Mora och hade en räddningsprocent på 90,6. Aki Heino i Mora assisterade till det matchavgörande målet. Aki Heino följde upp denna assist med det matchvinnande målet mot Borås under lördagen. Segersiffrorna skrevs till 3-2, vilket innebär att Aki ännu inte vet hur det känns att förlora, något som övriga i Mora tränat en hel del på under serieinledningen.

Vid Örebros 2-1 seger i onsdags mot Almtuna räddade Michal Zajkowski 96,6 % av skotten. Jon Palmebjörk poänglös för Örebro och tillika Johan Wikström poänglös i Almtuna. Jon svarade däremot för en assist när Örebro i lördags återigen vann med uddamålet. Denna gång mot Bofors borta med 3-2. Johan å sin sida svarade också för en assist när Almtuna föll hemma mot Växjö på fredagskvällen med 2-4.

Johan Wikström assisterade till Almtunas första mål vid 2-4 förlusten hemma mot Växjö i fredags. Nils Andersson poänglös i Växjö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: