Green Connection v.39…

..eller Green Connection – Dom vi vill ha tillbaka-edition. Krister gav möjligheten, Jon tog den. Vem kommer näst?

I elitserien har följande hittills hänt:

Daniel Rahimi har inlett sin säsong i HV 71 med att spela sex av de sju första matcherna. Poängmässigt facit är en assist. trots en istid som bara ger honom en sjundeplats bland backar ligger han tvåa i lagets interna tacklingsliga med 17 tacklingar och en imponerade nionde plats i hela elitserien. Klubbkompisen Per Ledin har spelat alla sju matcher och svarat för tre mål och en assist. Han ligger på en delat tredjeplats i tacklingsligan med 12 tacklingar och en 22:a plats i den totala tacklingsligan.

Erik Andersson har likt Daniel Rahimi bara mäktat med en assist i upptakten av elitserien. Dock inte lätt att hävda sig när Linköpings backsida innehåller namn som Magnus Johansson, Niklas Hävelid och Johan Åkerman.

Johan Forsberg väntar fortfarande på sin första kasse i elitserien anno 2011/12 för sitt Skellefteå. Tre assist har han svarat för hittills och även levererat 11 tacklingar vilket ger en tredje plats i lagets interna liga. Pite-Foppa snittar ca 12 minuter/match vilket inte ger honom en bättre placering än nr 17 i laget.

Mats Lavander lämnade Luleå för Brynäs inför den här säsongen och Masse har inlett riktigt bra rent poängmässigt med fyra poäng fördelat på ett mål och tre assist. Detta trots att han bara innehar en 15:e plats i lagets istidsliga.

Kristofer Berglund har i likhet med hela Färjestad inlett säsongen svalt. Fortfarande poänglös, – 5 i plusminus-statistiken, vilket är bland lagets sämsta, och har en istid som ger honom en sjätte plats bland lagets backar, men ett snitt på 17 minuter.

I allsvenskan ser det ut som följer:

Patrik Nevalainen har hittlills inte spelat allsvenskt med Almtuna pga av skada.

Daniel "härföraren" Sondell har inlett sin comeback till allsvenskan med Rögle  på ett utmärkt sätt. Två mål och tre assists på sex matcher och en andra plats i lagets interna poängliga lovar gott. Lägg därtill att bara han och en till i laget inte varit inne på ett enda baklängesmål. Detta för en dokumenterad offensiv kille. Respect! Han är numera även assisterade kapten i laget.

Marcus "Messy" Jonsson har noterats för ett mål och en assist på de inledande sexomgångarna från sin position i i Västerås fjärdefemma .

 I Sundsvall hittar vi Mattias Wennerberg som ännu väntar på sin första poäng för säsongen. Han spelar i tredjefemman med bl.a Christoffer Thörn.

Alexander Sundström facit på de sex första omgångarna svarat för ett mål och två assists. Han har en tekningsstaistik på 53 % från sin plats som andracenter i Mora.

Nils Anderssons första elitseriesäsong har än så länge inneburit en assist, lagets ene av två spelare med plusstatistik (+1) samt snittar en istid på ca 16 minuter per match vilket ger en sjätteplats bland Växjös backar.

Utöver detta har vi ju Alexander Hellström i KHL-laget Lev Poprad, dessvärre nedflyttad i farmarlaget HK SKP Poprad. En assist och 29 utvisningsminuter efter sex matcher är Alex facit.

Saknar du någon? Hör av dig, så scannar vi läget.

0 thoughts on “Green Connection v.39…

 • 3 oktober, 2011 kl. 10:43
  Permalänk

  Johan Svedberg vad gör han idag,hur mår han ,tänker han spela nått och följer han med i vad som händer i Löven ?

  Svar
 • 3 oktober, 2011 kl. 15:19
  Permalänk

  Finnns det något videoklipp från matchen i söndags ?

  Svar
 • 4 oktober, 2011 kl. 09:43
  Permalänk

  Svar till Oneandonly (2011-10-03 10:43)
  Johan fick ju hjärtproblem under sommaren och har genomgått ett otal tester och det var oklart om kan skulle kunna fortsätta. Nu verkar han dock vara tillbaka vilket givetvis glädjer en gröngult hjärta. I måndags spelade han exempelvis sina första tvåmål för säsongen.

  Svar
 • 4 oktober, 2011 kl. 09:45
  Permalänk

  Svar till William (2011-10-03 15:19)
  Tror inte matchen filmades eller i alla fall inget vi känner till.

  Svar
 • 5 oktober, 2011 kl. 16:16
  Permalänk

  marcus waldehagen ? Joni lindlöf? de var ju era bästa spelare förra året, eller misstar jag att dom spelade i björklöven???

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: