Green Connection v.38

 Dags för en läsarfavorit. Green Connection är tillbaka, dock i lite maläten form. Förra söndagen spenderades i gästvänliga (not!) Boden, därav noll tid att skriva och därtill sammafatta premiärveckan. Gårdagens matchtid 19.00 mot Kalix gav inte heller mer tid att få ihop en hyfsad sammanfattning, men lite blev det och håll till godo.  Vi väljer att hissa Marcus Jonssons  premiärmål i allsvenskan. Grattis Messy!

 Vi kör en koll på divison 1 först. När Piteå i den inledande omgången besegrade Kiruna på bortaplan med 3-2 efter straffar satte Niklas Strandberg den avgörande straffen. Stralla satte även en kasse igår när Piteå överraskande föll hemma mot Clemensnäs med 2-3 efter förlängning.

Hampus Larsson spelade fram till tre av Clemensnäs fyra mål i segermatchen mot Kalix på bortaplan i premiäromgången. Vad den karln fortfarande gör i Sheleftyou är för mig en gåta. Hampus kanske kan kontakta bloggen för agentkontakt? Hampus säger själv: – Jag tycker jag har haft en bra utveckling i clemens under halva året jag var där så jag fortsätter på det spåret en säsong till.  Han spädde på med ett mål och en assist under ordinarie tid hemma mot Teg, en match som slutade med Tegseger med 5-4 efter straffar. Hampus satte en av CRIFs straffar.

Thomas Wallgren svarde för en assist när Vita Hästen premiärvann över Skövde på bortaplan med 6-3. Då i tredjekedjan. Efter ytterligare två matcher i förstafemman är han poänglös och ligger faktiskt sist i poängligan av alla lagets spelare som spelat alla tre matcher.

 Om vi övergår till Allsvenskan kan vi konstatera att från Finland återbördande Daniel "Fältherren" Sondell inledde med att spela fram till Rögles 1-1 i bortamatchen mot Almtuna i allsvenskan första omgång. Victor Lindgren assisteraog hoppats de till Rögles 2-2 mål och avslutade majestätiskt genom att skicka i segerpucken i straffläggningen som gav seger med 3-2. Rögle spädde på denna vinst med att i omgången efteråt besegra Bofors hemma med 4-2. 3-2 målet var gröntgult, Daniel som executor och med Victor som framspelare. Daniel satt dock på botbänken då Bofors tidigt tog ledningen med 2-0 i den andra perioden.

Alexander "Min farsa har ett NHL-rekord" Sundström gick poänglös från sin allsvenska comeback. Dock blev det en förkrossande bortaseger för hans Mora mot Joakim Fagervalls Tingsryd med 6-1 på bortais. Michal "Zacke" Zajkowski hade nog hoppats på en bättre debut i sin nya klubb. Utbytt efter halva matchen vid ställningen 1-4, efter att ha släppt 3 mål på 2.26 måste svida. Inte nice at all.

Magnus Isakson spelade fram till två av Boårs tre mål i segermatchen hemma mot Tingsryd där segersiffrorna skrevs till 3-2. 

 Och så avslutar vi med det faktum att Marcus "Messy" Jonsson har satt sin första allsvenska strut. Efter 14 matcher i Björklöven och 50 matcher i Västerås kom så den förlösande målet i den 55 matchen. 5-1 borta mot Malmö Redhawks i powerplay måste ha känts riktigt skönt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: