Green Connection v.37

Nu dra serierna igång och vi gör ett försök att köra en Green Connection i slutet av varje vecka. Det går givetvis inte att få med alla exlöv, utan vi fokuserar oss på div 1 och allsvenskan med hyfsat med matcher i rätt tröja. Elitserien lämnar vi därhän, den bevakas så pass bra ändå. Here we go.

I division 1 kan vi konstatera att Marcus Lundberg svarade för två mål och Fredrik Sandström svarade för två assists när Teg sånär kunde knipa en poäng mot Asplöven borta. Matchen vanns till slut av Asplöven med 6-5.

När Piteå bortabesegrade Kiruna med 5-3 svarade Daniel "Ragge" Olofsson för ett mål och två assists.

Fredrik Öberg spelade inte i Clemensnäs lilla skräll via 4-1 hemma mot försäsongsstarka Kalix.

Mattias Hellström fanns inte på isen så hans Örnsköldsvik fullkomligt mosades av tippade topplaget Östersund/Brunflo med sanslösa 14-2. Skottstatistiken var desto jämnare (36-30) vilket innebar att de bägge deltagande målvakterna fick  en räddningsprocent på 60 resp. 61.9 %. Huga vilken premiär för de bägga.Vi nämner inga namn, va?

Maxim Matushkins Nybro föll borta mot Kristianstadmed 3-1. Jens Ledin spelade inte för Nybro. Anton Edlunds Gislaved stod för en smärre skräll då man bortabesegrade storsatsande Karlskrona med 2-1 efter straffar. Ingen poäng från Antons sida som spelade i förstafemman .

Alexander Semjonov gick poänglös i Arbogas premiärseger hemma mot IFK Ore med 9-6.

Om vi går över till Allsvenskan så gjorde Victor Lindgren dubbelt så många mål i premiären som han gjorde på hela förra säsongen. Två mål kom från hans klubba när man hemmaföll mot Borås med 5-6 efter förlängning. Magnus isaksson poänglös för Borås. Victor blev poänglös i landra omgången då Mora besegrades på bortaplan med 2-0.

När Malmö hemmabesegrade Oskarshamn med 3-2 huserade Per-Anton Lundström i tredjefemman, medan Patrik Nevalainen återfanns i fjärdefemman. Bägge poänglösa i matchen.

Leksand vann enkelt hemmapremiären tillika Daladerbyt mot Mora med 7-1 och där svarade förstafemmabacken Johan Svedberg för en assist. Dansken med handsken Patrick Galbraith var förpassad till båsdörren. i andra omgången, när laget vann borta mot Oskarshamn med 4-3 efter förlängning saknades Svebba samt att Galbraith återigen vaktade båsdörren.

Christofer Thörn spelade fram till Sundsvalls enda mål i hemmaförlusten mot Almtuna med 1-6. Även Niklas Zetterström, Nicklas Johansson och Daniel Wågström spelade för Sundsvall. Johan Wikström spelade för Almtuna. När Sundsvall i omgång två bortabesegrade Bofors efter straffar med 3-2 hamnade inga exlöv i matchprotokollet…eller skriver man in straffsumpare? Z:a missade sin. Johan Wikström, blev matchhjälte då han satte 2-1 i förlängningen mot Malmö i den andra omgången. Per Anton Lundström och Patrik Nevalainen (7:e back) blev poänglösa för sitt Malmö.

Nr 77 i Växjö (hur coolt är inte det?) Nils Andersson spelade fram till ett av lagets mål när man besegrade nykomlingen Tingsryd med 3-1. Nisse blev poänglös i andra omgången då Troja/Ljungby enkelt besegrades på bortaplan med 8-2. Petter sandström vaktade Trojas kasse och blev utbytt halvvägs in i den tredje perioden i underläge 2-6. Oklart varför, men ingen skada rapporteras. Märkligt.

Marcus "Messy" Jonsson och Tobias Forsberg spelade i Västerås förstafemma när laget besegrade Bofors med klara 5-0. Tobias svarade för en assist. Tobbe svarade för ytterligare en assist i andra omgången då laget föll borta mt Tingsryd med 6-3. Messy återigen poänglös i förstafemman.

En assist blev Jon Palmebjörks facit i Örebros segermatch i premiären med 8-3 mot Troja/Ljungby. Michal Zajkowski vaktade Örebros kasse med 91,9 % i räddningsprocent. Tomas Enström spelade i Örebros 4:e lina. I omgång två blev det ny seger för Örebro med Jon i rollen som segerorganisatör via ett mål och en assist i 3-0 segern borta mot Borås. Michal Zajkowski höll alltså nollan för Örebro. Magnus Isaksson spelade i Borås andrafemma.

0 thoughts on “Green Connection v.37

 • 20 september, 2010 kl. 07:58
  Permalänk

  Mattias Hellström har väl deklarerat att han tar uppehåll från hockeyn, stod väl i Ö-viks Allehanda förra veckan?

  Svar
 • 20 september, 2010 kl. 08:18
  Permalänk

  Trevligt att ni kör Green Connection även i år!

  En liten rättelse, Johan Wikström var den som avgjorde i sudden mot Malmö när Almtuna vann med 2-1.

  Svar
 • 20 september, 2010 kl. 08:52
  Permalänk

  Svar till John (2010-09-20 07:58)
  Ok, den hade jag missat. Såg bara att han var klar för klubben på EP den 1/9. Märkligt att skriva på och sen ta ett uppehåll.

  Svar
 • 20 september, 2010 kl. 16:00
  Permalänk

  Mattias Hellström ska plugga i Umeå så därför tar han ett uppehåll.

  Svar
 • 20 september, 2010 kl. 16:00
  Permalänk

  Mattias Hellström ska plugga i Umeå så därför tar han ett uppehåll.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: