Green Connection v.3

Veckans GC berättar att Anton Edlund regerade, att Jonathan Johansson drog på sig ett matchstraff och att Maksim Matushkin både satte och missade straff.

När Piteå i går hemmabesegrade Sollefteå i Allettan Norra spelade Daniel Olofsson fram till tre av Piteås fyra mål vid 4-1 segern. Segern var Piteås blott andra i Allettan och en playoff plats verkar avlägsen. Marcus Nyberg vaktade Piteås kasse och svarade för en god insats via en räddningsprocent på 96,9 %.

När Kiruna i gårdagens omgång till slut hemmabesegrade Kovland med 7-6 byttes Tobias Lundström ut efter en period vid ställningen 2-2. Orsak oklar.

Mason Graddock verkade inte finnas på isen för sin nya klubb Hudiksvall under någon av helgens två matcher. Å andra sidan blev han klar i torsdags eftermiddag och på fredagsmorgonen 07.00 drog laget iväg på en 200 milaresa norrut.

När Arboga i onsdags föll hemma mot Nacka i Allettan Mellan med 2-5 svarade Alexander Semjonov för en assist. Eftersom laget föll även igår efter förlängning mot IFK Ore på bortaplan ser Arboga ut att få svårt att nå en playoffplats, då man är femma och har fler matcher spelare än lagen ovan.

Jonathan Johansson i Visby/Roma drog på sig ett matchstraff i mötet med Surahammar via ett slagsmål med Suras Erik Fhürong. Matchen vann man dock med 3-2. Ny 3-2 seger blev det igår för Jonathans gotländska lag, denna gång efter förlängning mot Nacka. Jonathan,som är center i förstafemman, gjorde 2-0 målet i powerplay. Visby/Roma är med stormsteg på väg mot playoff.

Nybro, hemmahörande i Allettan Södra, lämnade den gångna veckan med två tunga 1-2 förluster, varav den ena efter straffar. Vid 1-2 förlusten mot Kristianstad i går satte Maksim Matushkin sin första straff, men missade när han fick förnyat förtroende och kvällen var all för Nybro och efter en bra start ligger fortfarande Nybro på en playoff plats, men lagen bakom knapprar in.

I fortsättningsserierna i division 1 svarade Hampus Larsson för ett mål för sitt Clemensnäs i gårdagens bortaseger mot Boden med 4-3. Anton Edlund hade stor del i Gislaveds imponerade vändning i den tredje perioden, när man i onsdags gick från 1-4 till seger 6-4 på bortaplan mot Kungälv. Två mål och en assist blev hans totala facit. Trots detta är man jumbo i sin serie. Rasmus Axman tröstmålade för sitt Mörrum när man i onsdags hemmaföll mot Pantern med 2-3. Segern och en assist för Rasmus blev det dock igår mot Västervik på bortaplan. Resultatet skrevs till 5-3.

Om vi övergår till Allsvenskan så noterades Patrick Galbraith för en räddningsprocent på 88,9 % när Leksand i måndags bortaföll mot Tingsryd med 3-2 efter straffar. Här satte Tingsryd två raka straffar och segern var klar. Uddamålsförlust blev det även för Leksand i onsdags, nu efter förlängning mot Rögle på bortaplan. Jared Aulin spelade fram till ett av Leksands mål och Patrick Galbraith räddade 92,1 % av skotten. Leksand räddade dock upp en intensiv matchvecka genom att i fredags hemmabesegra Örebro med 3-2 efter förlängning. Jared Aulin spelade fram till segermålet och dansken med handsken räddade 92,9 % av skotten. Michal Zajkowski vann väl egentligen målvaltsmatchen via 93,5 %, men det ger ju inte alltid poäng.

Patrik Nevalainen svarade för ett mål och en assist, men trots detta föll hans Malmö i onsdags borta mot Örebro med 6-4. Jon Palmebjörk assisterade till ett av Örebros mål.

När Sundsvall i onsdags bortaföll mot Växjö med 5-3 svarde Nicklas Johansson för ett av Sundsvalls mål, framspelad av Daniel Wågström. Fler poäng blev det för Wågen när Sundsvall föll borta mål Oskarshamn med 4-3. ett mål och en assist närmare bestämt. Även Niklas Zetterström och Christoffer Thörn fick med sig assistpoäng.

En assist blev Sami Ryhänens facit i onsdagens bortaförlust mot Mora med 6-5 efter straffar.

Victor Lindgren gjorde Rögles andra mål i fredagens 8-1 seger borta mot Tingsryd. Ett mål och en assist blev hans facit i går när Rögle fortsatte att ösa in mål. Denna gång blev det sju stycken hemma mot Troja/Ljungby och fyra mål bakåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: