Green Connection v.2

Veckans GC förtäljer att Kung Tobbe gjort en match, att Tommies taktik fungerade och att Jon hittade målet.

Niklas Strandberg gjorde ett av Piteås mål (i powerplay) i lördagens bortaförlust mot Hudiksvall med 4-2. Målet assisterades av Daniel Olofsson. I gårdagens bortaseger över Sollefteå gjorde Daniel två mål varav den avgörande straffen när Piteå vann med 4-3 och tog sin första seger i Allettan. Niklas Strandberg svarade för en assist. Matchen i sig måste ha varit sevärd eller vad säger ni om skottstatistiken 40-50?

Tobias Lundström vaktade Kirunas kasse i lördagens bortaseger över seriens överraskning så här långt Solleftetå med 3-1 och noterades för en räddningsprocent på 96,9 % och verkar ha hållit lagets kvar i matchen. Sollefteå vann skotten med 32-21.

När Arboga i fredags föll på hemmplan mot Huddinge med 2-3 i Allettan Mellan assisterade Alexander Semjonov till ett av Arbogas mål. Arboga har inlett serien med en seger på fyra matcher. Huddinge leder med tre segrar på fyra matcher.

En titt på fortsättningsserien i division 1 F konstaterar att Rasmus Axman var delaktig i Mörrums segermål (2-1) mot Kungälv i onsdags. Med en (!) sekund kvar avgjorde Mörrum i powerplay. Hyllas bör väl även tränaren Tommie Hämäläinen göras, som verkar ha lagt upp en bra plan.

Om vi går över till Allsvenskan så lämnade Patrick Galbraith inte förra måndagens match mot Västerås på bortaplan med imponerande statistik. Trots att Leksand vann skotten med 32-18 föll man med 1-3. Om det var dansken med handsken som var orsaken låter jag vara helt osagt. Något bättre statistik hade han i onsdags (91,3 %), men det hjälpte föga då man bortaföll mot Sundsvall med 3-1 och även här vann man skotten, denna gång med 34-24. Till slut fick Leksand utdelning på alla sina skott. När man i lördags mötte Malmö hemma låg man under med 0-2 trots 24-17 i skott, men i tredje gick man i kapp och i förlängningen kunde Johan Svedberg avgöra. Patrick Galbraiths räddningsprocent stannade vid 90,9 %.

Magnus Isaksson avslutade i tisdags Borås målskytte i 3-1 segern över Mora på bortaplan.

Sami Ryhänen spelade fram till Almtunas första mål i fredagens bortaseger mot Troja/Ljungby med 6-4. Daniel Rahimi gjorde här sin tredje match i Trojatröjan. Hans facit hittills är noll poäng, 4 utvisningsminuter, vunnit samtliga en tekningar, skjutit 5 skott på mål och har varit inne på 3 framåt och 6 mål bakåt. Under söndagen drog Daniel på sig en 10 minutersutvisning tillsammans med en Boforsspelare. Oklart varför. matchen vanns i alla fall av Bofors med 4-2 och med assistpoäng för trion Eetu Qvist, Mikael Lidhammar och Kristoffer Näslund.

Jon Palmebjörk svarade för bägge Örebros två mål under ordinarie tid mot Västerås i fredags. lagets vann sedan efter förlängning. Michal Zajkowski räddade 93,5 % av skotten för sitt Örebro. Örebro vann även under söndagen, denna gång borta mot Sundsvall med 4-2. Jon hade här en assist och en assistpoäng blev det även för Michal Zajkowski, i powerplay! Zacke noterades även för en räddningsprocent på 92,3 %. Daniel Wågström gjorde Sundsvalls ena mål och spelade fram till det andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: