Green Connection v.13

Veckans Green Connection behandlar i mångt och mycket Sundsvall förehavande i kvalserien till allsvenskan, lite Finskt öde samt Foppas framfart. mer än så blir det inte den här veckan.

När Sundsvall förra måndagen föll borta mot Olofström med 5-2 i kvalserien till allsvenskan (…euhm, måste bara inflika en reflektion.. Löven var nära att hamna i denna soppa… tänk tanken att vi skulle ha fallit till Olofström, klart tillråga på allt, hur pest hade man inte hade mått då?) utmärkte sig inget av exlöven (Niklas Zetterström, Karl-Johan Lundström och Nicklas Johansson), förutom att Zäta satt utvisat när Olofström hängde 1-0 kassen… efter 4 sekunder PP. Effektivt värre! Nicklas Johansson huserade förresten i fjärdelinan. Kändes lite Löven över den matchen förresten eftersom Sundsvall faktiskt vann skotten med klara 37-23.

Linus Boström assisterade i samma omgång till Nybros inledande två mål i segermatchen 5-1 mot Enköping.

I fredags spelades den sjätte omgången av tio där Sundsvall återigen bortaföll, denna gång mot  Enköping efter straffar med 3-4. Nicklas Johansson, som för dagen återfanns som back i tredjefemman noterades för ett mål, medan Niklas Zetterström svarade för en assist. Vart Jon Palmebjörk håller hus tvistar de lärde. Någon som kan upplysa?

Igår spelades så den sjunde omgången i kvalet mot allsvenskan och återigen kan vi konstatera att Sundsvall sviker. Klara 0-3 innebar givetvis inget som helst poängproduktion från exlöven. Blir någon överraskad om vi upplyser att Sundsvall vann skotten med 30-27?

Linus Boströms Nybro gjorde en riktigt bra insats mot nästa års allsvenska lag Tingsryd och vann skotten med 28-17, men föll med 1-2.

I Finland kan vi kort konstatera att Patrik Nevalainens Rauman Lukko fått semesterledigt efter att ha åkt ur slutspelet i fyra raka matcher mot tabellsexan TPS Åbo. Pengar är inte allt är ett slitet utryck, men passar väl in här, eftersom laget fallit som en sten sedan man sålt målvakten Petri Vehanen till KHL-laget AK Bars Kazan för 25 miljoner samt fått svenske Mikael Tellqvist gratis PLUS att man betalar han lön resten av säsongen.

Som avslutning måste vi (svider…) bara konstatera att Johan Forsberg fortsätter att övertyga i SM-slutspelet. Jag trodde att han hade en flytmatch när han hängde tre kassar, men 10 poäng (7+3) efter 9 slutspelsmatcher är bra. Att säja lycka till är att säga för mycket och samtidigt kan knappast min åsikt påveka utgången. Over and out.

0 thoughts on “Green Connection v.13

 • 6 april, 2010 kl. 07:49
  Permalänk

  Jon Palmebjörk är skadad drog på sig en hjärnskakning i tredje omgången. Osäkert om mer spel. Förövrigt så hoppas jag löven hör av sig till honom för han e nog sugen på att komma hem.

  Svar
 • 7 april, 2010 kl. 08:24
  Permalänk

  Svar till Lövare (2010-04-06 07:49)
  Jo, jag såg det där. Tydligen är säsongen över för hans del. Tror du han kommer hem när Malmö lockar? Känns tveksamt.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: