Green Connection v.10

I veckans Green Connection kan vi konstatera Asplöven gav Piteå respass ur det allsvenska kvalet, att Nybro tvålade dit Kiurna rejält och att Teg står med ena benet i nästa års division 1.

I playoff till allsvenskt kval gick Linus Boströms Nybro segrande ur duellen med Alexander Semjonovs Arboga via 2-0 i match två förra måndagen. Båda gick poänglösa från matchen, men Semlan drog under matchen på sig en 10 minuters utvisning för Abuse samt en olycklig 2 minutare med exakt 2 minuter kvar av matchen när man tryckte på med utplockat målvakt.

Asplöven vann match två och kvitterade till 1-1 i matcher mot Piteå via hemmaplan med 4-0. Daniel Despotovic noterades för en assist för Asplöven. Anton Edlund satt utvisad när Asplöven stängde matchen med 2-0 målet 12:03 in i den tredje perioden. Asplöven vann även den tredje och avgörande matchen i tisdags med 3-2, efter att Piteå haft ledningen med 2-0 efter en spelad period, bland annat kom 2-0 målet mycket psykologiskt med bara 40 sekunder kvar av perioden. Daniel Olofsson spelade fram till ett av Piteås mål och Daniel Despotovic gjorde ett mål och spelade fram till det avgörande målet. DD drog även på sig en misconduct (= matchstraff) efter full tid pga att han hånat sina motståndare.

Jimmy Danielsson hade en tung afton när Hudiksvall förra måndagen blev utslaget ur playoff av Vita Hästen med 3-2 och 2-0 i matcher . Han skrapade dock "bara" ihop 4 utvisningsminuter, men bägge för puck-out. Ouch!

 Väl framme i sista playoff omgången inför kvalserien ställdes Linus Boströms Nybro mot 80-talets plantskolan nr 1, dvs Kiruna, laget som överraskande vann Allettan Norra före bland annat storsatsande Asplöven. Detta merit hjälpte föga när man i match 1 föll mot Nybro borta med hela 11-0! Nu har man två hemmamatcher att fixa en kvalserieplats och man kan ju undra om man skickade typ 2 femmor av ekonomiska skäl eller berodde det på det faktum att man som seriesegrare får vänta två veckor innan man går in i kvalet? Inte alltid en fördel att vara bäst.  Hur som helst, Linus noterades för fina tre assist. Nu blir det intressant att se om Kiruna kör det klassiska skotertricket. För er som missat det innebär det att publiken tar skotern till matchen och parkerar bakom hallen, vilket innebär att när Nybro anländer till hallen är bilparkeringen tom och de tror att det blir en pubiklös match. Väl inne på isen inser de att det är fullsatt. Kan vara rätt mentalt svårt att tackla. Har upplevt det.

Asplöven vann den livsviktiga hemmamatchen mot Enköping med 6-3. Daniel Despotovic svarade för ett mål och Anton Lundberg för en assist. Nästa match spelas ikväll och eventuell tredje match imorgon.

Teg inledde sin kvalserie till division 1 med att i onsdags besegra Clemensnäs med 3-1. Magnus Sandström och Fredrik Sandström gjorde varsitt mål. Utåver dessa kunde även Jens Persson och Christoffer Forssén kvittera ut höga betyg efter matchen. Om man kommande onsdag återigen besegrar Clemens är man klar för division1, trots att de två matcherna mot lag tre i serien, Luleå Rebels, återstår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: