Green Connection v.1

Så kör vi igång med ett nytt år av bevakning av exlöv. Begränsningen i sig är alltid en balansgnång mellan vad ni vill veta kontra vad ni orkar läsa. Blir inlägget för långt, så är veckans tips att dela upp läsningen under veckan. Inlägget kommer trots allt bara en gång i veckan. vanligtvis i början av veckan,So… Shoot!

Allettan startade söderöver under föregående torsdag med följande gröngula inslag:Trots att Arbogas sportchef Alexander Semjonov värvat in två forwards behåller han sin plats i andralinan och det blev seger, utan poäng från Semlan, i premiären med 3-2 borta mot Surahammar.

Jonathan Johansson fick en smakstart via en plats i Visby/Romas tredjelina i premiärsegern mot topptippade talangskolan Huddinge i Allettan mellan. Dock inga poäng, men väl en seger med 2-1.

När Semlans Arboga och Jonathans Visby/Roma i söndags avgick Jontathan med segern via 4-2, i Arboga. Semlan stod för en betydelselös assist i Arboga.

Det var stor gröngul delaktighet i Nybros viktoria i Victoriahallen i Allettan Södra. När laget hemmabesegrade Mariestad med 4-1 spelade Jens Ledin fram till det matchavgörande målet samt den tredje och med Maksim Matushkin som framspelade till lagets första mål. I söndags föll Nybro borta mot Olofström efter straffar med 3-2. Maksim gjorde 2-2 målet samt satte en straff som dock inte räknas då man alltså förlorade strafffläggningen.

I toppmötet mellan seriesegrande tillika hemmalaget Kristianstad och storsatsande Karlskrona avgick bortalaget med segern och började sin vandring mot allsvenskan, detta trots att Malmöutlånade exlövssonen Victror Sundström satt sin straff. Så kna det gå.

När den NorraAllettan igår drog igång föll Piteå hemma mot Kiruna med 2-6. Daniel Olofsson satte en av Piteås kassar.Noterbart ur den omgången helt utan exlöv, men noterbart likaväl, är att Hudiksvall föll hemma mot Sollefteå med 3-4 efter straffar trots att man vann skotten med 62-22!! 62 skott! De du… inte bara lövare som känner viss bitterhet kan jag tro.

I fortsättningsserierna svarade Hampus Larsson för ett mål och en assist när Clemensnäs vann över Boden med 5-1. Marcus Lundberg hade samma facit i Tegs 6-3 seger över Kalix.

Om vi övergår till Allsvenskan noterar vi att när Sundsvall förra måndagen föll hemma mot Västerås med 1-2 efter straffar gjorde Niklas Zetterström sin plikt genom att sätta sin straff, men dessvärre satte Västerås två. När Sundsvall i fredags tog en blytung bortaseger mot bottenkollegan Tingsryd via 3-0 gjorde Niklas Zetterström och Daniel Wågström varsitt mål. Sundsvall följde upp den segern med att hemmabesegra Malmö efter förlängning med 4-3 i går. Niklas Zetterström hade stor del i segernså han både satte första och det avgörande målet i förlängningen. Karl-Johan Lundström assisterade till Zätas första balja.

Johan Svedberg gjorde ett av Leksands mål i 7-1 segern hemma mot Borås förra måndagen. Jared Aulin svarade för en assist. Patrick Galbraith noterades för en räddningsprocent på 100 % (!!) eftersom Borås mål kom till när man hade en avvaktande utvisning, medandra ord bör Leksand ha gjort självmål. Vilken grej.: ) Ny assist blev det för Jared Aulin när han två dagar senare hemmaföll mot Almtuna med 1-2. Patrick Galbraiths afton vill han nog snabbt glömma. En räddningsprocent på 77,9 är inget man ropar hem om. Endast 9 skott mäktade Almtuna med, men det räckte ju. Leksand sköt 31. Sami Ryhänen spelade i Almtunas tredjelina.

När Bofors och Leksand i fredags drabbade samman avgick Bofors med segern som skrevs till 4-3 efter straffar. Johan Svedberg gjorde Leksands första mål och Jared Aulin assisterade till det tredje, men missade även en straff. Patrick Galbraith hade en räddningsprocent på 88,3. I Bofors assisterade Eetu Qvist till ett av målen. Ny assist blev det för Eetu i gårdagens bortamatch mot Rögle. Det blev dock förlust med 4-2.

I Moras imponerande 5-0 seger i onsdags borta mot serieledande Örebro svarade Aki Heino för en assist. Michal Zajkowskis räddningsprocent stannade vid 77,3. När Örebro i fredags besegrade Oskarshamn på bortaplan med 3-2 avgjorde Tomas Enström matchen i förlängningen. Michal Zajkowskis räddningsprocent blev denna kväll 88,9.

Eetu Qvist spelade fram till Bofors första mål som gjordes av Mikael Lidhammar i 7-3 segern hemma mot Malmö i onsdags.Lidhammar hade även en assist i matchen. Kristoffer Näslund gjorde även han ett mål och en assist för Bofors.

När Borås i går vann över Tingsryd med 4-3 spelade Magnus Isaksson fram till den matchavgörande målet.

Någon Rahimieffekt var det inte tal om när Troja igår gästades av Mora. Dalmasarna tog med sig alla tre poäng via en 5-2 seger. Daniel verkar ha spelat i Trojas tredje backpar.

Sami Ryhänen spelade fram till det matchavgörande andra målet i Almtunas 2-1 seger över serieledande Örebro. Michal Zajkowski stod inte i mål för Örebro denna kväll. I och med denna förlust tappade Örebro serieledningen till Växjö som körde över Oskarhamn med 7-1, med Nils Andersson i fjärdefemman.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: