Green Connection Stefan Olofsson!

Bloggen fortsätter att ta pulsen på exlöv och nu har turen kommit till Ärlandsbro-Expressen Stefan Olofsson. Stefan lirade i tröjnummer 11 mellan 1990-95 och var bland annat med och spelade upp Löven i elitserien säsongen 1993/94.

Hur är läget,Stefan?
– Tack, det är bra!

Det börjar vara ett tag sen du ven runt i Umeå Ishall. Vad gör du nu för tiden?
– Jag har nu slutat med ishockeyn. Idag bor och arbetar jag som Polis i Göteborg.

Har du någon kontakt med hockeyn idag?
– Jag går på en del Frölunda matcher varje säsong. Sedan har jag blivit tillfrågad om jag vill börja spela hockey med vårt polislag i Göteborg.

Du spelade ju fem säsonger och 139 matcher i Löventröjan. Några minnen kvar från den tiden och något du vill utveckla?
– Jag har många fina minnen från den tiden. Jag hade förmånen att få spela med många suveräna hockeyspelare, många t.o.m. legender inom svensk hockey. Har också starka minnen från många härliga matcher i Elitserien, allsvenskan och den gamla Div.1 serien. Vi hade ett grymt bra lag under dessa år. Minns speciellt säsongen då vi gick upp i elitserien, det var en underbar känsla. Ett annat starkt minne är från min första riktiga match i löven tröjan. Vi mötte Sundsvall/Timrå hemma, jag spelade i samma kedja som Roger ”Bullen” Hägglund, vi vann matchen och jag gjorde 3 mål. I Björklöven hade jag också min bästa tränare under min hockeykarriär, Tommy Sandlin. Han var en fin människa och hade ett varmt hjärta som verkligen brann för hockeyn.

Har du kontakt med någon spelare eller ledare från Löventiden?
– Jag träffade Joakim Lindgren i Göteborg i somras. Sedan har jag viss kontakt med Mikael Andersson, Peder Bejegård, Ulf Andersson, Ulf Ödling, Mikael Karlberg och Jesper Jäger.

Vilken är den bästa spelaren du spelat med samt vilken är den bästa spelare du mött?
– Bästa spelaren jag spelat med är nog Patrik Sundström och den jag mött är Peter Forsberg.

Följer du hur det går för Löven?
– Jag har dålig koll på Lövens spelare idag. Men jag följer dem i tabellen och hoppas förstås att det går bra för dem.

Vill du passa på att lämna någon hälsning till de Lövenfans som fanns på läktarna när det begav sig?
– Jag vill tacka för den fina tid jag hade i Löven! Tacka alla fans för ett härligt stöd! Lövenfansen var trogna och bra supportrar, på den tiden var vi grymt starka på hemmaplan och nästan oslagbara. Ha ha.. Vi hade ett härligt stöd i Umeå ishall! 

/Tack för allt! #11

+++

Det här kunde man läsa om Stefan i matchprogrammen säsongen 1991/92:

Som avslutning hittade jag ett program från Modo-Cupen 1987, där vi hittar Stefan i sin moderklubb Ärlandsbro och för Stefans del kan det kanske vara kul att se alla namnen samlade igen. Väcker säkert en del minnen kan jag tro. Ärlandsbro inledde Modo-Cupen med att slå Hammarby med 5-2. Därefter föll man mot Teg med 2-3, ett Teg som innehöll en viss Peder Bejegård, som han några år senare skulle bli lagkamrat med. Sista gruppspelsmatchen var mot Rögle där det också blev förlust, nu med 3-6 och laget gick då inte vidrae till kvartsfinal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: