Green Connection Forsberg!

I serien med intervjuer med f.d. gröngula hjältar har vi kommit till virvelvinden och superpalten Forsberg som minst sagt rivtstartat i den gräsliga svart-gula dräkten. Ny assist i går och Johan har verkligen fått en kanonstart på ES-karriären. 

Seriös och taggad på försäsongen eller försökte du mest att slappa på någon beach?

– Jag var seriös både på träningscykeln men också på bänkpressen så man sedan vågade sig ut på någon beach sedan. Sedan är det klart att man inte är jättetaggad för cykelpass upp för berg och spyframkallande cirkelstyrka.

Hur känns det egentligen att lira i så gräsliga färger?

– Det känns bra att spela här, och visst måste även du kunna erkänna att matctröjorna är rätt snygga?

Den här säsongen lirar du i Elitserien, hur stor är egentligen skillnaden mot allsvenskan?

– Skillnaden är att det är mer uppstyrt, precis som alla sa innan man kom hit. Det är viktigare att vara rädd om den där svarta trissan. Sedan är det, inget ont om hallen i Nybro, kanske lite finare arenor.

Hur har det gått på försäsongen, dels för laget men framförallt dig personligen?

– Försäsongen gick upp och ner både för mig och laget. Vissa matcher spelade vi bra för att i perioder vara urusla. Det ser dock ut som att spelet sitter där nu när allvaret verkligen dragit igång. Personligen känns det också som att kurvan gått åt rätt håll, lite bättre för var dag. Lite stabilare på skridskorna och lite hårdare direktskott.

Med tanke på att du lirade i Allsvenskan i fjol, vad har du för egen målsättning den här säsongen?

– Målsättningen har hela tiden varit att hjälpa laget med det jag har att tillföra. Sedan ville jag ha en puck för "Första Elitseriemålet" att ställa i bokhyllan. Nu när jag klarat av att stappla in det andra så ska jag fokusera helt på att dra mitt strå mot tre poäng varje match.

Med tanke på att du är ny i laget, håller du en låg profil eller försöker du i stället göra dig ett namn?

– Håller som vanligt en låg profil. Sitter neutralt i mitten i bussen, låter stereon spela musiken som ska spelas och tilltalar inte storpojkarna i onödan.

Vi måste ju så klart få gratulera till alla poäng du du gjort och första kassen redan i premiären, skönt att få producera direkt?

– Tack. Det där med poäng är allt speciellt. Ibland när man spelar bra behöver man inte göra poäng på flera matcher och sen när man har en sämre dag trillar det in. Det är dock självklart att lite poäng ger självförtroende även om jag till stor del har mina kedjekamrater att tacka för det.

Fem p på de fyra första fighterna och lir i första- alt andrafemman. Hade du kunnat drömma om den starten och är verkligen målvakterna så mycket sämre i ES?

– Klart man måste erkänna att man inte kunde drömma om en sådan här start men det är bara att glädjas med det så länge det varar. Jag är mycket medveten om att det här flytet kommer att försvinna, det är då man måste visa sig stark. Angående målvakterna så är det inga problem att trycka dit den så länge man får passningar till öppna mål. Då spelar det ingen roll vilket namn som står på tröjan.

Om vi för ett år sedan sagt du borde byta från en mer brunkarroll i allsvenskan till en producerande roll i ES, vad hade du sagt då?

– Ha ha.

Nyligen var det "derby" mot Lulä, hur är känslan och laddningen inför dessa derbyn kontra de mellan Löven och Schäläftä?

– Det blir tråkigt att jämföra då det var så länge sedan jag spelade ett "riktigt" derby, AIK-Löven. Senaste åren har det bara blivit träningsmatcher mellan lagen vilket inte ger den där elektriska känslan man var med om när det begav sig. Vi lyckades dock göra en bra match i derbyt och det var livat på läktaren och bråk på isen. Som sig bör.

Vad tänker och känner du kring Lövens finska satsning med Arto/Kari?

– Har egentligen inte mycket att säga om satsningen bland ledare och sportchef då jag inte vet nog mycket i frågan. De verkar dock ha fått ihop ett bra lag där spelarna de lurat med sig från hemlandet kommer vara viktiga. Tillsammans med stommen från ifjol.

Hur tror det kommer gå för Löven den här säsongen?

– Såg riktigt bra ut på försäsongen men det har börjat sisådär nu med skador och elände på viktiga spelare. Lider verkligen med killar som Wennerberg. Laget som Löven har ska dock kunna göra något bättre än vad vi lyckades med ifjol. Jag tycker det ser lovande ut.

Följer du hur det går för Löven?

– Ja, försöker hålla koll så att grabbarna sköter sig.

Har du kontakt med någon lirare i Löven i dag?

– Absolut. Pratar med många av grabbarna. Öberg brukar ringa och reta mig, Gammel-Kingen snackar bara om sin husvagn, Ledin om hur mjuka handleder han har. Wennerberg och Svedberg är svåra att få tag i för det ofta så laddade för match. Siken ringer ibland när han putsat bilen och hunden, bara för att jag ska få veta.

Hur stor är chansen att vi i framtiden får se dig i de rätta färgerna?

– Ingen aning. Min karriär har inte tagit ett enda väntat steg hittills så vi låter framtiden springa dit den vill även nu.

Om du fick bjuda tre personer från Lövens lag alternativt organisation på middag och förhoppningsvis ha en trevlig kväll, vilka skulle då få plats vid bordet?

– Siken är den första jag bjuder, han får gärna ta på sig ett par löständer. Andra platsen får Öberg för sin rutin på middagsbjudningar. Inte med det sagt att jag tycker han är gammal. Sedan kanske jag bjuder med någon från organisationen som kan betala kalaset.

Tre stycken var dock snålt, antar att de andra får komma på eftersläppet.

Match mot några "goa gubbar" hemma i går, kommentar till både lagets och din insats?

– Vi gör en bra match rakt igenom och jag är egentligen aldrig orolig. Jag gör väl en hyffsad match men borde nog ha gjort ett mål. Får gräma mig över det lite idag. Sedan gör pojken Tim Erixon ett makalöst solomål, man kan bara applådera. Han borde dock ha passat mig i förstaläget.

Har du någon hälsning till alla grön-gula fans, inte de som tankar på Preem utan de som håller på Löven??

– Stötta laget i vått och torrt. Även om det droppar från taket.

Stort tack och lyckat till framöver.. rocka vidare!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: