Green Connection abroad

Att köra GC Abroad veckovis blev omedelbart en övermäktig uppgift och hädanefter kommer den att komma med jämna, men ojämna mellanrum. Vad har då hänt sedan sist? Jesse har börjat med hockey igen, Alex har gått upp i vikt och Serben dominerar i Danmark.

Mattias Wennerberg har på sina nio inledande matcher med sitt Cortina svarat för ett mål och två assist. Jesse Schultz har sedan han anlände till laget producerat två mål och tre assists på sina fyra inledande matcher.

Joakim Fagervalls Perm verkar väl inte ha fått den reaktion man sökte när man sparkade Alexander Beliavski. Laget ligger för närvarande på femte plats i ryska andraligan med hela 14 poäng från toppen. Man har dock två matcher färre spelade än ledande Rubin.

Olli Korkeavouri har på sina tio första matcher för sitt Jukurit svarat för tre assists och delar ledningen i lagets interna utvisningsliga med 24 minuter. Jukurut leder för övrigt Mestis.

Tero Koponen har inlett sin Mestis-säsong i SaPKo med fyra mål och tio assists på elva matcher vilket placerar honom på en 16:e plats i den totala poängligan.

Sami Ryhänen hann med nio poäng via ett mål och åtta assists på 13 matcher i Olimpija Ljubliana innan han lämnande klubben. Kvar finns fortfarande Tomi Mustonen som på 17 matcher producerat fyra mål och tre assists.

Alexander Hellström ska enligt uppgift trivas riktigt bra i Ryssland, byggt på sig rejält till en matchvikt på ca 103 kg samt vara jagat av flertalet elitklubbar i Sverige. Spelmässigt har han gjort 23 matcher och en assist, varit inne på sju mer mål bakåt än framåt.

I Danmark konstaterar vi att Erik Vikströms J-20 lag nu har sju raka segrar. Senast var det Århus som fick smaka på Serbens vinnartaktik.

Mike Egener huserar ju numera i ECHL, när han faktiskt utsågs till lagkapten denna säsong. På de inledande åtta matcherna har han en assist och 15 minuter på botbänken.

Pasi Petriläinen har på de 6 första matcherna för sin fraska klubb Strasbourg svarat för ett mål och en assist samt tio utvisningsminuter.

Göran Hermansson är inne på sin sjätte säsong i norska Sparta Sarpsborg och hans poängproduktion blir allt tunnare. På de inledande 15 matcherna har han svarat för ett mål och en assist.

Stefan Öhman är å sin sida inne på sin nionde raka säsong i finska högstaligan. Hittills i år har han mäktat med 11 poäng fördelat på två mål och nio assist på 18 matcher. Totalt har han gjort 379 matcher i SM-Liiga, 100 mål och 153 assist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: