Green Connection abroad v.39

GC utvecklas och verkar nu ha en utlandsvariant som förhoppningsvis kommer att se dagens ljus lite då och då. Här är lite av vad som skett den senaste veckan.

Mattias Wennerberg satte matchens första mål när hans SG Cortina i fredags föll mot Fassa med 1-2 efter förlängning. Han svarade för ytterligare mål i gårdagskvällens 2-5 förlust mot HC Vallpellice. Hans Cortina har inlett seriespelet med idel förluster varav en efter förlängning.

Alexander Beliavski och Jocke Fagervalls Perm ligger för närvarande på en sjätte plats i den ryska andraligan efter sju matcher, 12 poäng från serieledning, men med 3 matcher mindre spelat.

När Olli Korkeavuoris Jukurit  besegrade i fredags Hooki med 4-1 drog Olli ,från sin plats i förstafemman, på sin en 2+10:a för tackling mot huvudet. Vad han gör med domaren på bilden till vänster förblir nog ett musterium.

Tero Koponen svarade för ett mål när hans SaPKo i lördags besegrade Jokipojat med 6-3 på bortaplan. Än bättre gick det under måndagen då laget gick upp i serieledning via 4-3 efter förlängning mot K-Laser, då Tero var delatig i alla SaPKos mål under ordinarie tid, via 1 mål och 2 assist. Med det ligger Tero 2:a i Mestis poängliga med 3 mål och 10 assist på 8 matcher, 2 poäng efter ledaren.

  © Joona-Pekka Hirvonen – www.jphirvonen.net

 

Tomi Mustonen svarade för ett mål i fredagens förlustmatch borta mot Gradec. Nytt mål blev det när hans Olimpija Ljubljana i söndags hemma besegrade Sapa Féhevár med 3-2. Tomi till vänster i den inte så hyggligt vackra matchdräkten.

 

  Foto: © by Sportreport.at

Alexander Hellström är fortfarande poänglös efter 11 matcher i ryska Sibir Novosibirsk. Han är dock inte ensam om kombinationen back och poänglös. Faktum är att 5 av lagets 10 backar delar denna märkliga företeelse. Backar gör sitt och forwardes sitt? Eller så har tryckfelssergej varit i farten. KTO 3HaeT?

I Danmark vann Erik Vikströms SönderjyskEs J-20 lag mot Herlev med  5-2 och tog därmed tredje raka segern. Starkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: