Green Connection

Vi sa0 ju inför säsongen att vi skulle följa några exlöv lite mer än andra och här kommer en liten lägeskoll.

Erik Vikström (aka Serben), utsågs ju tidigare denna säsong till förbundskapten för parais-laget och som den kung har är så lotsade han förstås laget till Paralympics i Pyeong Chang 2018. Grattis!

Peter Andersson, f.d. gröngula storbacken med bl.a. dubbla VM-guld som numer är ass.coach i Charlotte Checkers (AHL) i Carolina Hurricanes organisation och laget, med bl.a. Lucas Wallmark i laget ligger fyra i sin Eastern Conference: Atlantic Division.

Kevin Lindskoug (mv), spelade i Björklöven två säsonger 14/15 och 15/16 men kommande säsong spelar i danska Rungstedt Seier Capital (Metal Ligaen). Han har vaknat kassen vid 27 tillfällen och har en räddningsprocent på 90,6, vilket ger en åttonde plats bland målvatker. Svenske Robin Rahm leder på 92.8 %.

Lucas Ekeståhl Jonsson (b), som efter två raka säsonger i Björklöven flyttade österut till finska SM Liiga och nuvande tabellfyran TPS. Han har på de inledande 42 matcherna svarat för 4 mål och 16 assists och ligger med det på en 15:e plats i backarnas totala poängliga och näst bäste back i TPS.

Maxim Matushkin (b), som spelade i Björklöven mellan 2006 och 2010 och likt LEJ denna säsong spelar i Liiga med klubben Ässät. han är än vassare och ligger på en totalt fjärde plats bland ligans alla backar med 11 mål och 16 aaists på 45 matcher. Laget i sig ligger bara på en tionde plats i ligan.

Linus Boström (f), aka Local Hero med totalt elva säsonger (inkl. J18) i den gröngula tröjan spelar numera i franska Strasbourg. Han verkar vara skadad för tillfället, men har på 19 matcher noterats för två mål och fem assists.

Pontus Morén (f), numer dubbelpassare enligt eliteprospects är inne på sin 12:e hela säsong i Italien även om han redan under säsongen 04/05 noterades för 29 matcher i Italien. Nu sin tredje raka säsong med Meran/Merano i Italienska andraligan där han på de inledande 24 matcherna svarat för 12 mål och 23 assists.

Dennis Boström (f) och Marcus Wallmark (f), den SHL-meriterade äldre brodern Wallmark som efter spel i bl.a Norge och Frankrike återigen spelar vidare i Spanien. Den här säsongen gör Boström (efter två säsonger med Billingham Stars i NIHL) Markus sällskap i FC Barcelona. Den senare spelade i spanska C.H.H. Necso Txuri Urdin ifjol. Ligan verkar helt enkelt inte kommit igång än.

Lucas Wallmark (f), som i fjol noterades för totalt åtta matcher i världens bästa liga med Carolina Hurricanes efter 46 poäng på 67 AHL-matcher och denna säsong efter 25 poäng på 22 AHL-matcher fått ytterligare fyra NHL-matcher som sitt första NHL mål och därmed visat att han på allvar är på väg att slå sig in i NHL.

2 thoughts on “Green Connection

 • 20 januari, 2018 kl. 11:39
  Permalänk

  Jo, den spanska ligan är i full gång. Dennis Boström har gjort 11 mål och 5 assist. Marcus Wallmark har gjort 8 mål och 13 assist. Jag räknar med att siffrorna stämmer på spanska hockeyförbundets hemsida.

  Svar
  • 20 januari, 2018 kl. 12:23
   Permalänk

   Tack för infon. Trodde EP var heltäckande. 🙂

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: