Green Connection 17/18

Ni vet att vi tidigare med jämna mellanrum pushat för gamla, eller rättare sagt f.d. gröngula spelare, på temat Green Connection. De som spelar i SHL får nog tillräckligt med bevakning och medialt utrymme nationellt så vi kommer i stället följa några av ledarna och spelarna de i andra ligorna.

De vi så här långt tänkt, eller valt, att följa under säsongen 17/18 är då följande ledare och spelare:

Erik Vikström (aka Serben), som nyligen utsågs till förbundskapten för parais-laget som närmast siktar mot Paralympics i Pyeong Chang 2018.

Peter Andersson, f.d. gröngula storbacken med bl.a. dubbla VM-guld som numer är ass.coach i Charlotte Checkers (AHL) i Carolina Hurricanes organisation.

Kevin Lindskoug (mv), spelade i Björklöven två säsonger 14/15 och 15/16 men kommande säsong spelar i danska Rungstedt Seier Capital (Metal Ligaen).

LEJ (Lucas Ekeståhl Jonsson, b), som efter två raka säsonger i Björklöven kommande säsong flyttat österut till finska SM Liiga och TPS.

Maxim Matushkin (b), som spelade i Björklöven mellan 2006 och 2010 och likt LEJ kommande säsong spelar i Liiga. Maxim spelar dock i Ässät.

Linus Boström (f), aka Local Hero med totalt elva säsonger (inkl. J18) i den gröngula tröjan spelar kommande säsong i franska Strasbourg.

Pontus Morén (f), numer dubbelpassare enligt eliteprospects går in på sin 11:e hela säsong i Italien även om han redan under säsongen 07/08 noterades för 29 matcher i Italien. Nu sin tredje raka säsong med Meran/Merano i Italienska andraligan.

Dennis Boström (f) och Marcus Wallmark (f), den SHL-meriterade äldre brodern Wallmark som efter spel i bl.a Norge, Frankrike återigen spelar vidare i Spanien. Den här säsongen gör Boström (efter två säsonger med Billingham Stars i NIHL) Markus sällskap i FC Barcelona.

Lucas Wallmark (f), som i fjol noterades för totalt åtta matcher i världens bästa liga med Carolina Hurricanes och garanterat hoppas och tänkt göra fler den kommande säsongen. Oavsett spel med Anderssons Checkers inom Carolines organisation eller med Hurricanes kommer vi följa Lucas säsong.

Det här blir totalt tio ledare/spelare i kampen om fler titlar, om än fler chanser i NHL och dessutom ett lag i jakten på en OS-plats.

Spännande va?!

* * *

Vi väljer som sagt medvetet bort våra f.d. gröngula spelare i SHL, då dessa ges så pass mycket medialt utrymme och följs upp så mycket bättre på annat håll.

Sedan kan det komma en Green Connection gällande transatlanter vid vissa tillfällen när vi har en hel del spännande lirare som gjorde avtryck i klubben och en del faktiskt är kvar i Europa.

Är det någon fler spelare du tycker vi borde ha med på listan och följa under säsongen på temat Green Connection? Skriv gärna en kommentar eller skicka ett mail, se ”Kontakt” uppe i menyraden.

3 thoughts on “Green Connection 17/18

 • 21 september, 2017 kl. 08:37
  Permalänk

  Kan tycka att Ni borde nämna Anders Grönlund också. Tycker att han gjorde intryck när han spelade i Björklöven.

  Svar
 • 21 september, 2017 kl. 09:06
  Permalänk

  Förstår att ni inte orkar hålla koll på alla ex-Löv i SHL, men vore kul om ni då och då tog en avstämning med de som har Löven som moderklubb och som vi hoppas på att återse i den gröngula tröjan. Spelare som Alexander Hellström, Daniel Rahimi, Daniel Sondell och bröderna Andersson i Malmö!

  Svar
 • 21 september, 2017 kl. 16:50
  Permalänk

  Tycker att ni ska följa Sebbe Aho också även om han spenderat några år i helt fel stad ( som egentligen inte finns ) hans första år var i Sävar HT och sedan var han ju en viktig pusselbit i Björklövens framgångsrika -95 årskull med Wallmark, Grundström m.fl trots att han var ett år yngre. Även Jens Högbom nu i Mariestad var en kugge i det laget.

  Tror att det är många som är intresserade att följa dom och framför allt hur det går för Aho ”over there”

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: