Grattis FBK och Krisse!

Stort grattis till Färjestad och framförallt till Kristofer Berglund! Sort grattis också till målet. Det gäller att välja sina tillfällen att struta. Ja, det rådde ingen tvekan om vilket lag som vare det bättre, Färjestad vinner rättvist, men visst hade det varit intressant att se en match där Skellefteå gjorde sina bästa matcher när det behövs som bäst. Fler reflektioner:

Kristoffer sällar sig följande skara av exlöv som vunnit SM-guld efter vårt guld 1987: Matti Pauna och Peter Sundström (Malmö 91/92), Jonas Johnsson (Brynäs 93/94), Peter Sundström (Malmö 93/94), Patrik Höglund (Luleå 94/95),Roger Kyrö (Brynäs 98/99), Jonas Johnsson (Frölunda 02/03), Jonas Johnsson (Frölunda 04/05), Per Ledin (05/06), Per Ledin (07/08), Per Ledin (09/10).

+++

Man pratar om att Färjestad är en maskin som bara maler och maler. Kanske läge för Löfbergs Lila att släppa en kaffekvarn som kort och gott heter Färjestad?

+++

När det var kört och pressen släppte blixtrade Mikko Lethonen äntligen till… lite sent…eller?

+++

TV4-Text kablar idag ut att Färjestad riskerar spelarflykt, men jag rynkar knappt på näsan. Man har alltid tappat spelare, men lyckats förädla allt som kommit till klubben. Vad säger om Patrik Lund, Michael Johansson, Anders Bastiansen, Mattias Sjögren, Marcus Paulsson, Christoffer Nilstorp, Per Åslund, Emil Kåberg, Marius Holtet… ja listan kan göras hur lång som  helst. Det här vara bara några ur de två senaste säsongernas spelare.

+++

 Moget slagsmål mellan Dick Axelson och Niklas Granberg 17:12 in i andra perioden. Bägge grabbar tag i den andres visir. Undra vad som hade hänt i NHL om man gjorde så? Skulle även ge en hunka för att veta vad Hadelöv sa till Axelsson efteråt.

+++

3 st aktörer med nummer 79 på ryggen. Hur ofta ser du det vis ett nedsläpp?

+++

Förlunda använder sig av etiketten Indians. Borde inte dom skänka den till Skellefteå?

+++

I Garnisionscupen i Boden 1982 fick klubbar från lägre serier ett handikapp i form av två straffar i inleddningen av matchen. Känns som om Skellefteå inspirerats av detta handikappförfarande.

+++

Experter ska ju vara så "god damn" pålästa, men man undrar ju vad firma Boork/Pernskog sysslat med under finalspelet? Verkar ju inte veta ett jote om Skellefteås "regel" om att i ungdomsåren vara förbjuden att slå icing, till förmån för kreativiteten. Det innebär för ett otränat öga en del indianer slås, men varför tror ni Rundblad vann poängligan och prisades som årets bäste back? Inte var det för hans defensiva kvalitéer. Läs på Boork! Pärskog har jag inga krav på, så vad han tar sig för berör mig nada.

+++

Pelle Prestberg hade 0 % i tekningsstaistik i slutspelet.

+++

Krisse gjorde ett mål i slutspelet, men det lär kommas ihåg!

+++

Till slut, återigen ett gigantiskt stort grattis till Kristofer Berglund till guldet! Han, som älskar Löven, visar att kontinuitet verkligen ÄR ledstjärnan. Hur tänker jag nu tänker den vakne läsaren? Se själv.

Björklöven…hockeyfrilla Luleå…Hockeyfrilla

Ingen missade väl hans tjeckiska look i kväll? Grattis Krisse, kvällen tillhör dig!

0 thoughts on “Grattis FBK och Krisse!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: