Grattis AIK & Tingsryd AIF!

Eftermiddagens och kvällens segrare är AIK och Tingsryd som numera är klara för Eliterien respektive Allsvenskan 2010/2011 och Löven4Ever kan inte göra annat än salutera och gratulera något fruktansvärt till båda.

Med lite distans till serien kanske ni också har glömt vilka resultat vi gjorde gentemot de allsvenska lagen som huserat i kvaserien? Mot det bästa (??) laget AIK hade vi 2-1 (h), 2-4 (b), 2-4 (h), 1-4 (b). Vi kan nog rätt lugnt konstatera att det fattades ett antal poäng då vi mäktade med en suddenseger hemma och starka 3-1 borta mot Ejendahls. Samtliga resultat var som följer; 3-5 (h), 0-4 (b), 5-4 sd (h), 3-1 (b). Mot skrällgänget Almtuna tog vi blytunga 1-0 borta, sen gick vi som Helena Jonsson i OS totalt bom. Resultaten var som följer; 1-0 (b), 0-4 (h), 0-2 (b), 2-4 (h). Mot Janne Karlssons och Kvalseriens jumbo Växjö hade vi det faktsikt allra tyngst endast en suddenseger i Umeå Arena. Resultaten var; 3-4 (b), 5-4 sd (h), 3-5 (b), 2-3 (h).

När nu AIK tog sig tillbaka kanske vi måste frukta att dikussionerna kring att stänga ligan blossar upp igen? Ännu tror jag inte vi behöver bara oroliga.. de vill nog gärna ha tillbaka Leksand till familjen också, men när Ejendahl lyckas kan vi nog börja oroa oss!

 Vad gäller Tingsryd och deras avancemang kan vi samtidigt inte annat än beklaga det faktum att Sundsvall i samma veva stupade på den berömda mållinjen. Trots 31-14 i skott lyckades inte laget ta de tre pinnar som var grundförutsättningen för att behålla sin allsvenska status. Det berömda Norrlandsfönstret är verkligen på väg igen och istället för ytterligare derbymatcher mot Piteå eller Asplöven blir det istället ännu ett par långa och dyra bortaresor till mörkaste småland kommande säsong.

+ + +

Det lilla lilla positiva med att Sundsvall inte längre är allsvenskt är att Löven kanske har större chans att locka hem eller värva någon lirare därifrån. Nu tror jag visserligen Palmebjörk eller K-J Lundström hade nappat oavsett i fall Sundsvall hållit sig kvar så därför känns det mest bara grått och trist att Sundsvall halkade ur.

 

0 thoughts on “Grattis AIK & Tingsryd AIF!

 • 11 april, 2010 kl. 20:01
  Permalänk

  Sjukt tråkigt att Sundsvall åker. Och bäva månde hockeysverige för att AIK:s fans ska inta arenorna. Det lär bli dyra poliskostnader på arenorna. De matcher jag sett på Hovet har det ALLTID varit incidenter. Det händer aldrig när Leksand spelar i Umeå eller Sundsvall.
  Wennerholms åsikt om att AIK kommer att dra publik runt om i Sverige är rena skämtet. Med ett sämre hemmasnitt än Löven lär det inte dröja innan AIK får börja spekulera i KHL igen. Däremot delar jag din oro för att stänga serien. Det torde vissa höga herrar föreslå redan nu.

  Svar
 • 13 april, 2010 kl. 12:27
  Permalänk

  Svar till Monica Lundqvist (2010-04-11 20:01)
  Håller med Monica.. sjukt tråkigt att Sundsvall rykte.
  Väldigt små marginaler och det är väl idrott när den är som allra grymmast.

  Vi får hoppas att kanske MODO, men främst Timrå inser fördelar med att ha ett ”farmarlag” i allsvenskan där lirarna kan komma i gång efter skada eller där de mer oprövade får pröva på seniorhockey på hög nivå. Det var verkligen inte bra för Norrlandshockey, men jag vägrar tro att den är död för det.. men det var det näst absolut värsta som kunde, konken för Löven hade känts ännu värre.
  Vad gäller hockeyintresset i S-holm blir det säkert iaf en viss topp..

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: