Gott nytt gröngult Hockeyår!

Så nu står vi här vi här på nyårsaftons morgon med 44 poäng (plats 12) och jämfört med i fjol vid samma tidpunkt hade vi plockat 47 poäng och låg på plats 11.

Johan Löf / AXELLÖF

Jublade Björklöv under säsongen, tyvärr lite för få gånger. Arkivfoto: AXELLÖF

Säsongen blev inte alls vad vi hoppats på, eller vad de flesta ”förståsigpåare” möjligen trodde inför. Det var inte heller det snacket som gick på upptaktsträffen i Täby. Möjligen att vi alla vid sidan av överreagerade en aning och trodde lite för gott om oss själva efter fjolårssäsongen och vår fina 6:e plats efter en makalös och helt sanslös slutspurt. Vi tog trots allt 34 p sista 17 omgångarna, helt galet egentligen. Eller galet, men det är faktiskt vad finallagen i ligan i snitt brukar ta per match. Och då under seriens alla 52 omgångar.

Inte alls säkert vi upprepar fjolårssäsongen igen, men bloggen är fast besluten att vi kommer att kunna avsluta säsongen 2015/2016 starkt.

Vi kan oavsett resultaten på isen ändå inte annat än önska eder alla en bra, eller så klart den bästa, avslutningen på året 2015. Sedan lovar vi återkomma även nästa år och fortsätta försöka bjuda på lite humor, intervjuer, nyheter, reflektioner, rykten, statistik, stories och annat underbart gröngult här på bloggen.

– För evigt, för alltid! – //Löven4Ever

15 thoughts on “Gott nytt gröngult Hockeyår!

 • 31 december, 2015 kl. 09:22
  Permalänk

  Jag hoppas verkligen ni får rätt! ☺☺☺
  Gott nytt år
  Löven4ever (skåne)

  Svar
  • 31 december, 2015 kl. 12:33
   Permalänk

   Gott nytt på dig med Rob!

   Svar
 • 31 december, 2015 kl. 10:23
  Permalänk

  Såg att Jon passade fram till Spartas enda mål. Skulle vara kul att se vad Duon Öhman – Palmebjörk kunde göra där. För Öhman lär väl få lämna? Jag har ingen aning om hur man tänker i björklöven. Tanken slår mig att man inte tänker. Jag lägger till Dalle på min imaginära transferlista tillsammans med tränarduon som suttit där ett tag. Antingen får man skeppa dessa herrar eller så blir Björklöven ett nytt Malmö men utan pengar eller så blir det Div1-hockey. Värdegrund osv Haha. Gott Nytt och hoppas någon klarar av att vända skutan innan den sjunker. En tärning skulle ta bättre beslut än vissa, ingen nämnd ingen glömd.

  Svar
  • 31 december, 2015 kl. 12:41
   Permalänk

   Hoppas verkligen inte Öhman får lämna. Grejen är ju att han lirar i fjärde, men får förtroende vid toppningar två matchen i rad? Men saken är ju att vi nu har sex centrar. Hur löser man det? Eller ska Tessier lira på en kant? Troligt då han ska väntas leverera mål. Eller återgår Trotter till en kant? Många frågor som vanligt. Ingen förstår någonting. Gott nytt Rob.

   Svar
 • 31 december, 2015 kl. 11:36
  Permalänk

  Gott nytt år. Att vi låg 11 förra säsongen var tämligen rimligt sett till vår klass och klassen på de övriga lagen. 12 nu är såklart ett fiasko. Dels för att vi är bättre än förra säsongen, och klassen på ligan är klart sämre, och inte minst för att man fullständigt misslyckats med att bygga vidare på det framgångsrika spelet från efter jul förra säsongen. Nu är frågan ifall Tessier kan vara han som verkligen får detta att vända. Det är absolut inte omöjligt. Skulle det dyka upp åtminstone en stor och rejält stark defensiv back, så ökar mina förhoppningar iaf. Det får gärna komma 2 sådana backar. 🙂

  Svar
  • 31 december, 2015 kl. 12:38
   Permalänk

   Jo, det måste komma mer om man vill nå framgång i år. Sen ser man ju att klubben inte var en röd linje i det man gör. En tränare har ett spelsystem, nästa en total annan stil. Vill inte hylla ett visst lag, men de har samma system genom hela föreningen. Där skulle nästan både du och jag lyckas som tränare. Spelarna vet redan hur de ska spela.

   Svar
  • 31 december, 2015 kl. 12:39
   Permalänk

   Tessier är ju en mellanmjölkslirare på Ha-nivå, han har ju bara gjort 0.25 mål i snitt. I topplag. Dessutom var han enda forward med minus (-5) i KHK ifjol. Och hade bara 0,25 assist i snitt per match då. Förvisso hade han ju fler assist året innan men vem ska han passa? Palmebjörk? Björklöven hade redan det här, om än helt nedkört av TJ. Björklöven behöver en målskytt. Så då skickar man Palmebjörk och tar in en medioker center. Sedan kan väl allt vända, såsom folk som gjort mål slutat i år, kan väl Tessier börjar göra mål och skaffa sig plusstatistik. Björklövenlogik 2015.

   Svar
 • 31 december, 2015 kl. 12:21
  Permalänk

  En uppdatering kring kontraktsituationen för samtliga spelare skulle uppskattas!

  Svar
 • 31 december, 2015 kl. 12:22
  Permalänk

  Löven är fantastiskt egentligen. Ta in en avdankad spelare med taskig karriär till sportchef norrifrån vars brorsa nu spelat 300 matcher för Löven utan att utvecklas till lite bättre. Med ett år kvar av förre ”local hero” avdankad Blixts värvning av Lavander dök Edblom upp. Det är nog ingen slump. Gott Nytt År och tack Löven4Ever för ni gör nya Lövare i varje inlägg!

  Svar
  • 31 december, 2015 kl. 12:36
   Permalänk

   Nu är du nog lite hård Lukas.Alla är vi nya vid jobbet någon gång och vi har ingen som helst insyn hur övriga sportchefer inlett sina karriärer. Dock kan man ge Dalle lite kritik att han ska ha väl mycket hängslen och livrem innan han signar. Dock gick det ju snabbt med Tessier.

   Svar
 • 31 december, 2015 kl. 14:31
  Permalänk

  Ni jämför äpplen och päron när ni tar upp poäng och placering vid motsvarande tidpunkt fg år. Den 29:e december förra året hade vi spelat 36 matcher och hade 46p. I år har vi 36 matcher efter Sundsvall borta. Vi borde ta min 5p på de två kommande matcherna och skulle då hamna på 49p efter 36 matcher.

  Svar
  • 31 december, 2015 kl. 14:42
   Permalänk

   Tillägg så hade vi 46p efter 35 matcher fg år. 29 dec mot AIK var ju 1-2 torsk utan poäng. Minns att vi var helt usla i den matchen. Almtuna hemma var väl vinst i Sudden/straffar och isf 44p efter 34 matcher fg år dvs samma som nu

   Svar
 • 31 december, 2015 kl. 21:35
  Permalänk

  Håller med LB att det är viktigt att ha en inkörd spelstil i hela klubben.
  Kan kanske kallas hockeykultur. Denna säsongen är i alla händelser förlorad.
  Hoppas bara slippa negativt kval och sen ser vi framåt mot nästa säsong.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: