Gordie Howe hattrick

Det har pratats en del om detta fenomen, tror det var Wikegård som drog igång det. Ni vet, vad ett Gordie Howe hattrick är? För er som är okända med fenomnenet så är det att man gör ett mål, en assist och drar på sig ett matchstraff i en och samma match. Tylor Michel känns ju på något sätt som en lågoddsare på att fixa denna klassiker.

Har vi då något löv som lyckats med bedriften? Ja, faktiskt. Eller faktiskt och faktiskt, låter som att det vore överraskande? Vi har ju haft vår beskärda del av… ja, jag ska inte säga helgalningar, men i viss mån halvgalningar.

Jonas Hedberg har varit nära ett par gånger, men har ofta dragit på sig sina matchstraff alldeles för tidigt i matcherna. Johan Åhlén har även han varit nära vid ett par tillfällen. Mats Lavander har dragit påsig ett antal matchstraff och således varit nära några gånger, bl.a annat borde han banne mig ha hamnat på listan i en match mot Huddinge då hans kedja gjorde typ 7 mål, men missade på assisten. Även Jesper Jäger och Magnus Österby har varit nära. Nu tror ni jag har glömt Santari Heiskanen? Närå, men även han har BARA varit nära, dock vid rätt många tillfällen.

Vem har då lyckats med bedriften?

Jo, två stycken. Den första som i modern tid (läs uppdaterad internettid) som lyckades med dedriften är Alexander "Sasja" Beliavski som i hemmamötet med Kiruna i den 17:e omgången av Allsvenskan Norra säsongen 2001/02 gjorde 3-2, spelade fram till 4-3 för att sen lämna isen i förtid efter ett slagsmål med Anssi Johani Silvfer. Matchen slutade till slut också 4-3.

Spelare nummer två är inte helt oväntat Richard Jackman som lyckades med konststycket i bortamötet med Team Uppsala i den 13:e omgången av Allsvenskan Norra under lock-out säsongen 2004/05. Han inledde med en assist till 1-1 målet, satte själv 3-1 och lämnade rinken 20 sekunder innan hesa Fredrik efter en uppgörelse med Johannes Rundgren. Ric hann även med en assist till den avslutande 6-1 målet.

Nuförtiden saknas lite av dessa profiler som på ett halvgalet sätt tar sig fram på isen. Är Tylor en sån? Det återstår att se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: