Glad, gröngul & otroligt lättad

Gårdagens bragd mot VIK Västerås (avgörande kasse med bara 46 sek kvar) och att laget verkligen reste sig på nio efter de åtta raka hemmatorskarna, efter Västerås ledning men även sena kvittering saknar egentligen helt motstycke.

Arkivfoto: Lövenbloggaren

Man kan sannerligen inte klaga på manuset i går.. dels att det ens kunde och vad det senare visade sig skulle bli en helt avgörande match mellan Björklöven och Västerås i omgång 52. Sedan inte heller bara en avgörande match där någon vinner och en är utslagen utan här var det verkligen på liv och död, vinnaren säkrade sitt HockeyAllsvenska kontrakt för 17/18 och förloraren tvingas spela för plats i kommande säsongs liga och vad det kändes i vårt fall även klubbens existens.

Möjligen lite hårt, för det gröngula blodet går så klart aldrig helt ur. Jag tror dock att ifall vi hamnat i det negativa kvalet och mentalt och sportsligt inte fixat nytt kontrakt hade Lövens framtid sett otroligt mörk ut. Jag tror vi lämnar det så..

I dag vaknade man i stället upp glad, lite trött, otroligt lättad och som vanligt helt gröngul. Känslan med tanke på den här djävla hemska säsongen nästan obeskrivlig, men väldigt behaglig och underbart skön.

Frågan är om det var ”bortauppladningen” med gemensam lunch, matchgenomgång på hotell och bussturen i stan som blev avgörande eller vad det egentligen var.

Känslan dock redan i torsdags när jag i tråden ”Helbra Fredag” på forumet Gröngult.se noterade ett recept på en klassisk Lövenpasta med tillhörande dryckestips lite hoppfull.

Att jag sedan lyckades få med mig min underbara sambo (inte alls direkt sportintresserad) till detta drama, bara det en seger i sig. Men på nåt sätt kändes det smått positivt inför och jag ville så gärna att hon skulle få uppleva det på plats. Kan det möjligen ha bidragit?

Sedan gällde det så klart att vara finklädd hela dagen och i stället för en nystruken skjorta på jobbet fick det bli den klassiska (möjligen lite noppiga och rätt slitna) röda tischan ”Local hero” alias Linus Boström. Boström som för övrigt hoppade in under säsongen, gjorde det förbannat bra och på sina 27 matcher bl.a. noterades för 11 p (5+6) och även slutade på +2.

Väl på plats noterar man en lite extra gröngul och laddad hemmapublik och även om det inte blev lapp på luckan så kan jag garantera att vi alla drygt fem tusen verkligen gjorde skillnad i går och sannerligen gav killarna energi. Sedan apropå killarna, otroligt snyggt gjort av #12 Niklas Pavel att med gröngul halsduk och matchtröja ställa sig i klacken för att elda på än mer, klart som tusan klacken gillade det och även gav lite extra.

Att vi därefter fick detta drama med så underbart fantastiskt slut egentligen helt osannolikt, här kan man verkligen snacka om klassiker.

Sedan då att staben med Fagervall, Jäger, Ekman med flera runt laget och sedan killarna på isen verkligen visar ett djävlar anamma, moral och pallar trycket när det gällde som mest riktigt förbannat imponerande. Så många gånger under säsongen har det känts hopplöst och rätt kört, men det är som bekant aldrig över ”until the fat lady sings”.

Rätt skönt efter matchen att coach Fagervall direkt börjar prata om nästa säsong och helt andra streck i ligan, noterade även på Twitter att VD Joakim Gustafsson skrev följande:

Alla gröngula, herrejävlar. Ni förtjänar så mycket mer. Nya tag på måndag. Alla i och runt Björklöven, ett enormt stort tack för allt i år..

Vad tyckte då sambon?

Väldigt kvicktänkt och lite med glimten i ögat: – ”Helt okej, med tanke på spänningen under matchen och även stämningen lovar jag se resten av matcherna under hela säsongen på plats.”

Fast jag borde kanske inte ens ha varit orolig i går under matchen, hade jag vetat vad mamma visste redan inför matchen och även sagt till SVT hade jag känt mig lugnare och genom ett kraftigt bet varit lite rikare i dag.

Men nu visste jag inte vad hon visste, jag vet bara att jag i dag är otroligt lättad, alltjämt gröngul och att det snart kommer en ny säsong.

Om det sedan blev rejält firande och kanske lite sent i går?

Njae, även om man mest var lättad över det säkrade kontraktet fanns det helt klart anledning till lite firande och med tanke allt adrenalin efter matchen hade jag lite svårt att sova. Härligt då att höra brevbäraren dela ut tidningen så man kunde springa ut för att läsa dagens tidning och konstatera att det verkligen hade gått vägen. Vilket det hade gjort.

Sedan är denna säsong inget man vill uppleva det här någon fler gång men tack för dramat och det lyckliga slutet.. bl.a. Fagervall, Werner, Pukka, Hamill, Lindquist, Messy och alla ni andra! #derättafärgerna

Tack för dramat och säsongen, nu väntar en spännande silly season sedan tar vi nya tag för nästa säsong!

6 thoughts on “Glad, gröngul & otroligt lättad

 • 4 mars, 2017 kl. 14:26
  Permalänk

  Ja det är så befriande känsla idag man har.
  Om det inte skulle ha gått vägen, ja hur har man då mått idag och framöver?
  Helt sanslöst fantastisk avslut av löven sista 3 matcher smått osannolik faktiskt.
  Nu ska vi bara njuta alla lövare och se framtiden med förhoppningar och att man slipper sådanahär gastkramande omgångar som äventyrade klubbens vara eller inte vara.
  Tack Löven vilka krigare ni är!!!

  Svar
 • 4 mars, 2017 kl. 14:43
  Permalänk

  Ni brukar ju kunna göra lite roliga saker så här kommer ett tips!

  Fagervall står ju alltid och antecknar i sitt block. Kan ni inte försöka ta rätt på vad han antecknade under den sista matchen.

  Sedan älskar jag hans snack i timeouten. Istället för att hetsa snackar han lugnt. Och avslutar med ”känn lugnet”! Så coolt!

  Svar
 • 4 mars, 2017 kl. 16:32
  Permalänk

  Otroligt härlig seger igår och direkt en ”instant classic” i historien om Löven.

  Det enda tråkiga jag kan hitta idag är att Lukas Sandström lämnar och verkar vara klar för gårdagens motståndare Västerås inför nästa säsong. Heder då till Lukas som stänkte in en balja igår och jublade våldsamt trots att hans nästa klubb kanske tvingas till spel i div 1 därav. Tack till Lukas för tiden i Löven.

  Svar
 • 4 mars, 2017 kl. 17:01
  Permalänk

  Jag var i Rom under veckan och passade på att önska och be för Björklöven inför Mora matchen innanför Vatikanens murar och lyckades så det blev en bön för löven igen inför gårdagens match,dock gjord i torsdags då hemresan var bokad.
  Så med detta kan vi säga med lättnad att gudarna var med oss att Påven älskar våra färger!

  Svar
  • 4 mars, 2017 kl. 17:20
   Permalänk

   Enskedelövare: Påstår du att Påven är Lövare?

   I så fall ska jag bli katolik! Fast det är ju inte så konstigt om påven skulle vara Lövare för:
   TORE ÖQVIST är ju GUD! 🙂

   Svar
 • 5 mars, 2017 kl. 11:12
  Permalänk

  Ha ha..Ja det kan jag nog påstå…
  Vid min önskan så var jag inte särskilt troende men nu får jag ta och bli katolik:)

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: