Genomgång och ranking i HA, plats 4

Bloggen bjöd väldigt tidigt på ett preliminärt försäsongstips. Nu kommer det slutgiltiga tipset då vi dels vet att trupperna börjar sätta sig lite, men även hur lagen så här långt sparrat på försäsongen.

Efter nykomlingen Tingsryds AIF (6) och IK Oskarshamn på plats 5 nu dags för plats 4. Bloggen tänkte nu successivt närmare ligastarten den 14 september fortsätta presentera och gå igenom lagen allteftersom. I dag fortsätter vi alltså med det lag vi tror kommer placera sig på plats 10 när vi ska summera HockeyAllsvenskan 16/17 fredag den 3 mars 2017.

Almtuna logo

Fakta hämtade från eliteprospects.com och hockeyallsvenskan.se

Lag: Almtuna IS

Hemmaarena: Gränbyhallen

Kapacitet: 2 562

Placering i fjol: 7

* * *

Vad har hänt med truppen?

Nyförvärv:

George Sörensen, mv från Fredrikshavn och backarna Gustav Lindström (Almtuna J20), Albin Carlsson (MODO), Eric Norin (AIK), Adam Deutsch (Medvescak Zagreb), Marcus Oskarsson (Luleå) och Fredrik Lovén (Lejon). Slutligen då forwards Erik Santesson (Rögle J20), Felix Lööv (Almtuna J20), Linus Sandin (MODO), Mathias Trettenes (Stavanger), Ludwig Blomstrand (Kalamazoo Wings), Victor Ekarv (Luleå), William Quist (Björklöven), Emil Ripstrand (Enköping) samt Albin Lundin (Lån från Djurgården).

Här blir det så klart lite intressant att se hur det kommer gå för vår f.d. snabbskrinnare på högerkanten William Quist, William kommer för övrigt fortsätta spela vidare med nummer 19 på ryggen.

Spelarförluster:

Charlie Torstensson, mv, (Lindlöven), Patrik Norén, b, (Leksand), Olle Alsing, b, (Leksand), Henric Nordin, b, (Vålerängen), Karl Pearson, f, (Manglerud), Henrik Rommel, f, (Karlskoga), Martin Janolhs, f, (Pantern), Markus Modigs, f, (Vimmerby), Michael Haga, f, (Örebro), Mattias Johansson, f, (Manglerud) och slutligen Johan Berggren, f, (ännu ingen klubb klar/ev. slutar).

Här gillar jag även hur sportchefen Thobias Persson dels värvade in Emil Ripstrand, men även förlängde kontraktet med backen Simon Stensson för att ha en bred trupp och i nästa läge låna ut till div 1 för speltid och individuell utveckling för lirarna. Spelarna kommer under säsongen att representera Arlanda Wings respektive Huddinge IK.

***

Tränare? Niklas Eriksson (fjärde säsongen) och Marcus Ragnarsson (femte säsongen)

Resultat på försäsongen?

Almtuna – Djurgården 3-6 (Björklinge), Leksand – Almtuna 4-2 (Falun), Almtuna – Örebro 3-4 (h), Västerås – Almtuna 1-2 (Enköping), Almtuna – Brynäs 2-4 (h), Almtuna – Karlskrona 0-3 (h) och i genrepet AIK – Almtuna 1-5 (b)

Premiärmotståndare för Almtuna blir för övrigt Timrå IK i Gränbyhallen den 15 september.

Nyckelspelare?

Backarna och nyförvärven Erik Norin och Marcus Oskarsson så klart viktiga, sedan lite spännande att se ifall Viktor Ekarv kan få det att flyga i Gränbyhallen.

Våra egna tankar om Almtuna IS?

Laget är, trots att det är svårt att erkänna eller ta i sin mun numer ett etablerat topplag i ligan. sedan tror eller tycker jag inte de borde ha ambitioner att sikta högre och då mot SHL, men som ett ständigt topplag och utvecklande av lovande talanger har de absolut hittat rätt. Innan Jonas Rönnqvist tränade laget under säsongerna 08/09 till 09/10 kändes det som att man ständigt var ett nobody-team utan vare sig profiler eller ambitioner, numer är man tämligen etablerade och med tränarna och sportchefen lämnas heller inget åt slumpen. Laget har de senaste säsongerna tagit kliv hela tiden.

Vi är tämligen övertygade att det rätt spännande lagbygget Almtuna kommer ta laget några pinnhåll upp i tabellen och förbättra sin sjundeplaceringen. Sedan är man såklart inget lag för högsta ligan, men att man kommer utmana drakarna som siktar dit visar inte minst 5-1 borta mot AIK på Hovet i genrepet om.

Något som blir väldigt intressant den här säsongen är ifall vårt gröngula Björklöven kan bibehålla eller möjligen förbättra sitt resultat gentemot Almtuna IS, i fjol alltså 5-7 i Almtunas favör trots att vi slutade 12:a medans Almtuna blev sjua.

På temat Green Connection hittar vi alltså #19 William Quist i Almtuna IS uppställning som i fjol representerade Björklöven vid 44 matcher och noterades för tot. 27 p (13+14). För övrigt Willes poängbästa i HockeyAllsvenskan under hans fem säsonger och så här långt 178 matcher långa karriär i den gröngula klubben.

* * *

Allteftersom kommer vi bygga på och du kommer alltid att kunna klicka på ett lag för att se hur vi hur bedömde just det laget och varför vi rankade det så.

1.

2.

* * * * *

3.

4. Almtuna IS

5. IK Oskarshamn

6. Tingsryds AIF

7. IF Björklöven

8. HC Vita Hästen

* * * * *

9. VIK Västerås HK

10. BIK Karlskoga

11. Mora IK

12. Västerviks IK

* * * * *

13. SSK

14. IK Pantern

* * *

Några övriga s.k. ”förståsigpåare” och var i tabellen de tippat Almtuna IS

Aftonbladet – plats 6

MrMadhawk – plats 13

Dragskott.nu – plats 7

* * *

..och hur går dina egna tankar kring just Almtuna, på vilken plats hade du själv tippat dem i tabellen och möjligen varför?

Fritt fram för kommentarer och tankar kring vårt tips gällande Almtuna, vem vill börja?

8 thoughts on “Genomgång och ranking i HA, plats 4

 • 10 september, 2016 kl. 12:57
  Permalänk

  Om ni vill så får ni gärna skicka text till mig för kontrolläsning innan ni publicerar något. Nu skriver ni om Västervik i slutet av artikeln då det egentligen ska handla om Almtuna. Vill samtidigt passa på och ge er stort beröm för all den tiden och kärleken ni lägger ner på skrivande om Björklöven. För evigt för alltid!

  Svar
  • 10 september, 2016 kl. 15:58
   Permalänk

   Ber om ursäkt för de störande meningarna om Västervik i inlägget Mårthen, tror dock det skulle bli ohanterligt med en ytterligare person som kontroll- eller korrekturläser allt det vi tänkt publicera. Vi gör så klart vårt bästa för att undvika fakta-, stav-, syftningsfel eller som i detta fall några meningar om Västervik då inlägget byggde på en tidigare mall, eller egentligen ett tidigare inlägg. Men mer konstruktivt, eller iaf intressant för oss hade varit ifall du kontrat med dina tankar om just då Almtuna. Kul hursom att det vi gör eller skriver verkar uppskattas.

   Svar
 • 10 september, 2016 kl. 17:26
  Permalänk

  Albin Carlsson kommer vara värt att hålla ett öga på i AIS.
  Personligen tror jag AIS kommer högre upp i tabellen.
  Jag baserar det på spelsystemet och tränarna har fungerat sedan Niklas Eriksson kom till klubben. Han tillsammans med Ragge och inte minst Tobias Pehrsson som skapar riktigt bra förutsättningar för laget.

  Svar
  • 10 september, 2016 kl. 22:00
   Permalänk

   Inte alls omöjligt de kan hamna högre Freduardo, tror det kan komma bli en ovanligt jämn liga den här säsongen.. AIS har dock alla förutsättningar att placera sig högre jämfört med i fjol.

   Svar
 • 10 september, 2016 kl. 17:27
  Permalänk

  Förresten, kommer det en rättning på sista delen av artikeln?

  Svar
  • 10 september, 2016 kl. 22:01
   Permalänk

   Inlägget redigerat Freduardo..

   Svar
 • 10 september, 2016 kl. 20:02
  Permalänk

  Nja, jag bryr mig inte om Almtuna eller något annat lag i Allsvenskan förutom Björklöven. Om Almtuna blir etta eller tolva spelar ingen roll för mig. Om jag ska kommentera om något lag så skulle det i så fall bli Södertälje och då enbart för Mats Waltin. Tror att de kommer gå bättre än vad många tror.

  Oavsett så behövs Löven i SHL mtp staden och även den hockeykultur som finns i Umeå. Dock så är det, lite komiska, att om man hejar på Löven så måste man lida. Får se om man törs åka ner till Malmö och se Pantern mot Löven i höst.

  Jag ogillar i första hand Leksand och i andra hand Skellefteå AIK. Tror att det är många som tycker samma sak som jag.

  Svar
  • 10 september, 2016 kl. 22:10
   Permalänk

   Det är lugnt Mårthen, du behöver inte alls kommentera Almtuna om du inte vill. Jag reagerade bara lite då du hakade upp dig och störde dig så hemskt på att det råkade stå några meningar om Västervik när inlägget egentligen handlade om Almtuna. När det gäller Löven och att lida har du dock helt rätt, men det hör liksom till.

   Vilket lag av Marklunds och Gatsten som är mest pest står dig så klart helt fritt, tror dock ingen i södra Västerbotten tycker Leksand är värre än Skellefteå.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: