Genomgång och ranking av HA, plats 5

Vi fortsätter vår rankning av de hockeyallsvenska lagen och efter Oskarshamn, därefter vår premiärmotståndare BIK Karlskoga har vi nu i dag kommit till plats 5.

Här hittar vi ett lag som vi hoppas och faktiskt även tror kan stå för klart kliv uppåt i tabellen jämfört med i fjol.

Lag: IF Björklöven

Hemmaarena: T3 Center

Kapacitet: 5 400

Placering i fjol: 11:a

* * *

Vad har hänt med truppen?

Nyförvärv:

Oscar Masiello (mv) lån från Luleå, sedan backarna Simon Åkerström (Vita Hästen), Adam Berglin (Teg), Jakob Stenqvist lån från Frölunda, Simon Backman (SaiPa) och bland forwards Fredric Andersson (Örebro HF), Alex Hutchings (Winterthur), därefter har både Emil Norberg och Filiph Åström lyfts upp från de egna leden samt att Andreas Vikström på samma sätt Adam Berglin kontrakterats i samarbete med Teg SK.

Spelarförluster:

Niklas Lundström (mv) Hvidovre, Linus Fernström (mv) ny klubb ej klar,
Lucas Ekeståhl Jonsson (b) TPS, Lucas Sandström (f) Almtuna, Jesper Thörnberg (f) Troja-Ljungby, Joakim Högberg (f) Piteå, Fredrik Hetta (f) Västerås, Zach Hamill (f) Lörenskog och sedan då nye fystränaren Stefan Öhman och vår J20-tränare Alexander Sundström som båda slutat.

Green Connection?

* * *

Tränare?

Joakim Fagervall (2:a säsongen), ass.coach Jesper Jäger (2:a säsongen)

Resultat på försäsongen?

Vännäs HC – Björklöven 0-7, Tegs SK – Björklöven 0-6, Björklöven – Luleå HF 0-3, MODO – Björklöven 1-4, Mora IK – Björklöven 2-1 eft.sd., Björklöven – Timrå IK 1-5, samt nu senast Marklunds AIF – Björklöven 4-0.

Genrepet i morgon torsdag hemma mot Timrå IK.

Premiärmotståndare blir BIK Karlskoga borta i Nobelhallen den 19 september.

Nyckelspelare?

Målvakten #35 Werner, sedan bl.a. de finska backarna #8 Pukka samt #49 Backman för ett stabilt försvar.

Men även om vi garanterat kommer släppa in betydligt färre baljor jämfört med i fjol måste även våra offensiva spelare kliva fram och leverera. Här tänker jag väl främst på produktion från #6 Karlsson, #7 Lindquist, #13 F Andersson, #14 Murphy, #18 Ottosson samt #19 Farley

Våra egna tankar om de gröngula Björklöven?

Möjligen lite oväntat relativt sett liten omsättning på spelare i ett lag som till sist placerade sig på plats 11 i tabellen och vi alla minns med fasa hur nära det där hemska negativa kvalet faktiskt var. Till den här säsongen tio ut jfr med i fjol och lika många nya in ifall vi räknar juniorerna samt duon som kontrakterats i samarbete med Teg.

Laget har under försäsongen blandat och gett en del, men efter segern mot borta mot MODO och suddenförlusten mot nya SHL-laget Mora har det tyvärr inte sett lika stabilt ut. Att man inte var mer redo mot Timrå när bucklan i SCA-cupen stod på spel en liten gåta. Att vi nu senast torskade borta mot Marklunds så klart inte hela världen, men att matchen är körd redan efter lite drygt 8 min (och tre mål på 238 sekunder) känns ändå lite så där.

Inramningen och stämningen så klart otroligt häftig, här led vi även att några av våra bärande spelare saknades och med tanke på kvalitetsskillnad i samtliga lagdelar inte konstigt vi inledningsvis blev så avklädda som vi tyvärr blev. Har också hört snack om att Skellefteå verkligen gick för ett bra resultat i denna match kontra de derbyn som spelats i Umeå de senaste åren.

Om vi tittar tillbaka på fjolårssäsongen så fanns det lite grann att ta med sig även om det slutade på plats 11, här tänker jag bl.a. på att vi tekade väldigt bra och genom vår puck possession även spelade oss till mest lägen i PP. Här var vi väl ärligt lite så där på att nyttja dem. Sett till försäsongen i år har vi fortfarande väldigt svårt att få till såväl PP som BP.

Här kan man möjligen sätta ett par ?? för vårt lagbygge och ifall vi verkligen spetsat till i även dessa så viktiga och helt avgörande moment. I fjol ca 16% i PP och smått skämmiga 70% i BP, visserligen har vi fortfarande Supporterspelaren 17/18 att hoppas på att det blir en offensiv kraft. Men räcker det verkligen för att stärka vår offensiv till en tillräckligt hög nivå?

Visserligen svårt att sia i denna liga exakt vilken plats alla lag ska hamna på, vi var heller inte helt överens om vilken plats även om vi till sist enades om denna. Såg från upptaktsträffen att tränarna tippades oss på plats 8:a och Helber satte oss visst som 7:a, men vi tror ändå på förhand att det helt klart kommer räcka till slutspel och faktiskt ytterligare några hack upp i tabellen.

Kanske inte riktigt ”topp 4” redan säsongen 17/18, men förhoppningsvis väldigt nära.

* * *

Allteftersom kommer vi bygga på och du kommer alltid att kunna klicka på ett lag för att se hur vi hur bedömde just det laget och varför vi rankade det så.

1.

2.

* * * * *

3.

4.

5. IF Björklöven

6. BIK Karlskoga

7. IK Oskarshamn

8. Almtuna IS

* * * * *

9. Södertälje SK

10. Timrå IK

11. Tingsryds AIF

12. Västervik IK

* * * * *

13. HC Vita Hästen

14. Troja/Ljungby

 

 

* * *

Några övriga s.k. ”förståsigpåare” och var de tippat vårt Björklöven?

MrMadhawk – plats 8

Dragskott.nu – plats 12

* * *

..och hur går dina egna tankar kring just vårt eget Löven och på vilken plats hade du själv tippat laget i tabellen?

Fritt fram för kommentarer och tankar kring vårt tips, vem vill börja?

3 thoughts on “Genomgång och ranking av HA, plats 5

 • 13 september, 2017 kl. 07:45
  Permalänk

  Kan nån kolla upp hur långt bort Murphy är. Vad händer där? En träning sen vart det bakslag på foten igen el? Kommer han till spel snart el kommer han överhuvudtaget spela nåt? Om han blir borta länge måste de ju ta in nån likvärdig. Han är ju motorn i hela Laget. Han bar laget ifjol… Kan nån kolla upp hur det står till där? Och gärna en intervju med hutchings väldigt tyst om honom. Han kan ju inte va nöjd. Känner inte alls igen honom, ser trött och ointresserad ut. / och Otto blir han spelklar snart? Många frågor man vill ha svar på. Gillar att de spelarna som nämnts är med och bidrar. Annars blir det en otroligt tung säsong. Å då blir tips 5 till tips 12-13 plats. Och tycker även fredric A ser blek ut. Hade som många andra höga förväntningar på honom. Inte hört nån som vart imponerad . Vad tycker ni? Är era förväntningar på fredric A och hutchings som ni tänkt er? Jag och många med mig är då väldigt oroliga! / Mvh Micke

  Svar
 • 13 september, 2017 kl. 10:46
  Permalänk

  Löven slutar 4 i serien. Hutching är väl oxå med att räkna med när det gäller offensiven. Får löven igång ett fungerande PP så då blir det en rolig vinter

  Svar
 • 13 september, 2017 kl. 11:47
  Permalänk

  Ska bli kul att se vilka 6 backar som spelar från start i första matchen. Sedan jämföra de namnen med 6 första backarna ifjol. Där har vi en stor skillnad! Backman, Pukka, Åkerström och Stenqvist är klart bättre än det vi startade med ifjol. Förutom Emmerdal som tyvärr är skada men kommer tillbaka. Sedan är Pavel bättre nu än då och förhoppningsvis kan även Jakob A ta ett kliv framåt.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: