Genomgång och ranking av HA, plats 4

Vi börjar nu verkligen närma oss toppen i genomgången av de olika lagen och ska även försöka, precis som de tidigare säsongerna att nå fram till ett slutligt tabelltips.Nu kommer då ett slutgiltigt tips då vi dels vet att trupperna börjar sätta sig lite, men även hur lagen så här långt sparrat på försäsongen.

Vi fortsätter i dag efter femte platsen där vi placerade SSK med det lag vi tror och främst hoppas kan placera sig som fyra vad det lider.

Lag: IF Björklöven

Hemmaarena: A3 Arena

Kapacitet: 5 450 åskådare

Placering i fjol: 5:a

* * *

Vad har hänt med truppen?

Nyförvärv: Mattias Pettersson (mv) Mora IK, Oscar Masiello (mv) Luleå HF, Hardy Häman Aktell (b) Skellefteå J20, Alexander Hellström (b) Örebro HF, Jakob Stenqvist (b) åter på lån från Frölunda och August Tornberg (b) Piteå, William Eriksson (f) Modo J20, Kristoffer Söder (f) Karlskrona HK, Jacob Peterson (f) lån från Frölunda, Alexander Wiklund (f) Västerviks IK, Sebastian Selin (f) IK Pantern, Filip Cruseman (f), Karlskrona HK, Oskar Stål Lyrenäs (f) Modo, samt Emil Lundberg (f) Karlskrona HK.

Spelarförluster: Adam Berglin (b) Teg, Niklas Pavel (b) Pantern, Stefan Andersson (b) klubb ej klar, Austin Farley (f) Luleå, Axel Ottosson (f) Färjestad, David Lindquist (f) Luleå, Roope Talaja (f) Vasa Sport, Tobias Hage (f) klubb ej klar, Nicklas Johansson (f) slutar, Isak Stenlund Ädelgran (f) Hudiksvall, Andreas Vikström (f) Teg, Filiph Åström (f) Frölunda J20 (lån), Alex Hutchings (f) Oskarshamn, Filip Riska (f) HPK

Green Connection:

Tränare? Jocke Fagervall och Jesper Jäger (båda klev in under säsongen 16/17)

Resultat på försäsongen?
Björklöven – Skellefteå 1-4
Sport – Björklöven 2-3
Ässät – Björklöven 5-1
Modo – Björklöven 0-3
Björklöven – Timrå 4-5 (OT),
Mora – Björklöven 4-5 (OT)
Luleå – Björklöven 9-5
Vännäs x -x.

Premiärmotståndare blir MODO Hockey i A3 Arena fredag den 21 september.

Nyckelspelare?

Den största nyckelspelaren är nog Alexander Hellström, där har vi en gröngul general och kapten Fredric Andersson, han blir otroligt viktig med tanke på den centerbrist löven just nu har.

Våra egna tankar om Björklöven?

Vår förhoppning är att Björklöven ska ta ytterligare ett kliv från ifjol. Potentialen finns även om det ännu finns lite orosmoment och brister. Ser vi till backsidan, som på pappret anses vara vass, där har vi både bredd och en del spets. Hardy Häman Aktell har verkligen potential att bli ett utropstecken. Defensiven känns som att det är där vi lagt krutet. Det är en relativt bra blandning mellan backar med bäst defensiva egenskaper och de som har bäst offensiva egenskaper. Kollar vi forwards finns fortfarande viss oro, då man tappade så gott som alla producerande spelare inför denna säsong. Oron har dock försvagats under försäsongen och vi har tagit tillvara på motståndarnas misstag, det finns en rätt bred bredd men i slutändan återstår att se om vi under säsongen kommer ha tillräckligt med produktion. Vi vet alla hur det sett ut så är långt, med många insläppta mål i så gott som varje match, därför är det av största vikt att antingen någon av eller varför inte både Mattias Pettersson och Oscar Masiello nu verkligen kliver fram, tar tag i spaden och visar sig vara den toppmålvakt som ett lag i toppen av tabellen verkligen behöver. Målvaktssidan är i nuläget den största bristen.

 

* * *

Allteftersom kommer vi bygga på och du kommer alltid att kunna klicka på ett lag för att se hur vi hur bedömde just det laget och varför vi rankade det så.

1.

2.

* * * * *

3.

4. IF Björklöven

5. Södertälje SK

6. BIK Karlskoga

7. Almtuna

8. Karlskrona

* * * * *

9. Oskarshamn

10. Västerås

11. Vita Hästen

12. Pantern

* * * * *

13. Tingsryd

14. Västervik

Några övriga s.k. ”förståsigpåare” och var de tippat Björklöven.

MrMadhawk – 5:a.

Dragskott.nu – 3:a.

* * *

..och hur går dina egna tankar kring Björklöven och på vilken plats hade du själv tippat dem i tabellen?

Fritt fram för kommentarer och tankar kring vårt tips, vem vill börja?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.


Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Genomgång och ranking av HA, plats 4

  • 15 september, 2018 kl. 14:39
    Permalänk

    Löven kommer att vara bättre än Modo vilka ni ej placerat än. Gör Modo det bra så blir dom max 6:a.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: