Genomgång och ranking av HA, plats 2

Vi börjar nu verkligen närma oss toppen i genomgången av de olika lagen och ska även försöka, precis som de tidigare säsongerna att nå fram till ett slutligt tabelltips.Nu kommer då ett slutgiltigt tips då vi dels vet att trupperna börjar sätta sig lite, men även hur lagen så här långt sparrat på försäsongen.

Vi fortsätter i dag efter tredje platsen där vi placerade Modo med det lag vi tror kan ta andra platsen och således också en plats i den Hockeyallsvenskafinalen.

 

Lag: Leksand IF

Hemmaarena: Tegera Arena

Kapacitet: 7 650

Placering i fjol: 2:a

* * *

Vad har hänt med truppen?

Nyförvärv: Axel Brage (mv) Örebro, Axel Bergqvist (b) Leksand J20, Lucas Nordsäter (b) Färjestad, Daniel Gunnarsson (b) Karlskrona, Mattias Karlsson (b) Karlskrona, Ben O’Connor (b) Sheffield, Marcus Karlberg (f) Leksand J20, Tor Immo (f) Troja-Ljungby, Wilde Bröms (f) Leksand J20 (tryout), Thomas Valkvä-Olsen (f) Södertälje, Linus Persson (f) Färjestad, David Rundqvist (f) Troja-Ljungby.

Spelarförluster:Robin Rahm (mv) Graz 99ers, Oliver Larsen (b) Pantern, Patrik Norén (b) Skellefteå, Olle Alsing (b) Djurgården, Daniel Bertov (b) Rögle, Austin Madaisky (b) Kölner Haie, Patrick McNally (b) Eispiraten, David Åslin (f) Södertälje, Marcel Müller (f) Kölner Haie, Fredrik Forsberg (f) Karlskoga, William Wikman (f) Västerås, Emil Bemström (f) Djurgården, Isac Skedung (f) Västerås, Martin Grönberg (f) Sparta, Matt Carey (f) Karlskrona och Alex Friesen (f) Fischtown.

Green Connection: Tobias Forsberg, totalt 15 matcher i löven under två lånesejourer 07/08 och 08/09). Marcus Karlberg, son till Mikael Karlberg, 77 matcher i Löven (34+61=95 p) mellan 93-95.

Tränare? Leif Carlsson, andra säsongen.

Resultat på försäsongen?

Sheffield – Leksand 3-2
Sheffield – Leksand 0-7
Mora – Leksand 1-2
Frölunda – Leksand 3-2
Leksand – Färjestad 3-6
Leksand – Tingsryd 2-3
Leksand – Västerås 4-1
Södertälje – Leksand 2-3
Leksand – AIK 2-3 sd

Nyckelspelare?

Mattias Ritola måste ändå ses som en nyckelspelare, han har bra rutin och det kommer att behövas denna säsong. Tor Immo är en annan spelare som efter fjolårets poängskörd i hockeyallsvenskan måste lyftas som nyckelspelare, får han det att fungera även i Leksand?

Våra egna tankar om Leksand?

När det gäller Leksand så är det alltid tankar likt, är det detta år de hoppar på tåget? Eller kommer de återigen stå kvar på perrongen när vi summerar denna säsong? Leksand har ett intressant lag där blandningen defensivt och offensivt samt mixen av spets och grovjobbare är bra och de har även en spännande blandning av ungt oerfaret och äldre med mer rutin. Att de kommer vara i toppen är inget att fundera på men den stora frågan är om man tar chansen i årn eller blir det ytterligare en säsong i Hockeyallsvenskan? Ett annat frågetecken är om Axel Brage kommer att stå pall i ett topplag, då Jonas Arntzen måste ses som en oerfaren backup. På backsidan finns tre rutinerade spelare men annars lite oroväckande ungt, kan gå bra men en liten orospunkt.

 

 

* * *

Allteftersom kommer vi bygga på och du kommer alltid att kunna klicka på ett lag för att se hur vi hur bedömde just det laget och varför vi rankade det så.

1.

2. Leksand

* * * * *

3. Modo

4. Björklöven

5. Södertälje

6. BIK Karlskoga

7. Almtuna

8. Karlskrona

* * * * *

9. Oskarshamn

10. Västerås

11. Vita Hästen

12. Pantern

* * * * *

13. Tingsryd

14. Västervik

Några övriga s.k. ”förståsigpåare” och var de tippat Leksand.

MrMadhawk – 2:a.

Dragskott.nu – 1:a.

* * *

..och hur går dina egna tankar kring Leksand och på vilken plats hade du själv tippat dem i tabellen?

Fritt fram för kommentarer och tankar kring vårt tips, vem vill börja?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.


Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: