Genomgång och ranking av HA, Plats 14

Med ca två veckor fram till premiären börjar det väl bli dags att på allvar gå igenom de olika lagen och även försöka, precis som de tidigare säsongerna sig på ett slutligt tabelltips.

Nu kommer det slutgiltiga tipset då vi dels vet att trupperna börjar sätta sig lite, men även hur lagen så här långt sparrat på försäsongen.

Men vi börjar alltså nu i dag med det lag vi tyvärr tror kommer at få kvala sig kvar för att behålla sin hockeyallsvenska status.

Lag: Troja/Ljungby

Hemmaarena: Ljungby Arena

Kapacitet: 3 500

Placering i fjol: Avancemang från HockeyEttan

* * *

Vad har hänt med truppen?

Nyförvärv: Jonathan Johnson (F) Tingsryds AIF, Jesper Thörnberg (F) IF Björklöven, Carl Ernstig (D) Växjö Lakers HC J20, Nicolai Meyer (F) Tingsryds AIF, Simon Fredriksson (D) IF Björklöven, David Rundqvist (F) Modo Hockey, Emil Jidskog (G) HC Vita Hästen(Korttidskontrakt).

Spelarförluster: Stefan Söder (F) IK Pantern, David Laudius (F) klubblös, Mikael Johansson (F) Kristianstads IK, Rasmus Johansson (D) Nybro IF, Mikael Roslund (F) HA74, Niclas Lehmann (F) VIK Västerås HK, Jesper Eriksen (D)Huddinge IK.

Green Connection: Jesper Thörnberg (3,5 säsonger i Löven) och Jonathan Nielsen, tidigare misslyckad tryout i Löven.

Tränare? Pelle Svensson (Fjärde säsongen)

Resultat på försäsongen?

HV 71-Troja 1-2 ef str.

Troja-Halmstad 7-1

Troja-Skellefteå 1-2

Tingsryd – Troja 2-4

Nybro-Troja 4-5

Troja – Tingsryd 1-2

Troja- Vita Hästen 0-2

7/9 Rögle – Troja

8/9 Oskarshamn – Troja

14/9 Troja – Pantern

Premiärmotståndare blir Västervik IK på bortaplan i Plivit Trade hallen den 20 september.

Nyckelspelare?

Som nykomling kommer målvakten Robin Johansson inneha en nyckelroll. Backen Daniel ”Trucken” Karlsson tillsammans med rutinerade Johan Andersson och lövenbekante Jonathan Nielsen.

Våra egna tankar om Troja/Ljungby?

Som alla nykomlingar kommer säkert Troja/Ljungby rida på nyhets behag och ta sina segrar, men ju längre säsongen går tror jag verkligheten kommer ikapp och att Troja får svårt att undvika kvalspel. Man har förstärkt laget med spelare som inte lyckats fullt i sina tidigare klubbar och mycket press ligger på dessa om smålandslaget ska nå en högre placering. Jag upplever att Trojas forwardssida inte har den offensiva spetskompetens som krävs på den här nivån. Inte heller ser jag större kvalité i backbesättningen där Daniel ”Trucken” Karlsson lär få dra ett tungt lass. Fixar han det?

* * *

Allteftersom kommer vi bygga på och du kommer alltid att kunna klicka på ett lag för att se hur vi hur bedömde just det laget och varför vi rankade det så.

1.

2.

* * * * *

3.

4.

5.

6.

7.

8.

* * * * *

9.

10.

11.

12.

* * * * *

13.

14. Troja/Ljungby

* * *

Några övriga s.k. ”förståsigpåare” och var de tippat Troja/Ljungby

MrMadhawk – plats 13.

Dragskott.nu – plats 13.

* * *

..och hur går dina egna tankar kring just Troja/Ljungby och på vilken plats hade du själv tippat dem i tabellen? Kommer de att göra en ”Pantern/Västervik/Tingsryd eller kommer de göra en SSK?

Fritt fram för kommentarer och tankar kring vårt tips, vem vill börja?

3 thoughts on “Genomgång och ranking av HA, Plats 14

 • 4 september, 2017 kl. 07:32
  Permalänk

  dock sett pa deras forsasong ser det ju inte alls ut som de blir ett bottengang, vunnit eller spelat jamnt mot SHL lag som Skelleftea HV71, krssat lite div 1 lag o lirat helt ok mot HA lag.. visst bara traningsmatcher men anda.

  Svar
 • 4 september, 2017 kl. 10:51
  Permalänk

  En bortglömd green connection, den stabile Simon Fredriksson, tilltänkt defensiv klippa… eh?

  Svar
 • 4 september, 2017 kl. 21:13
  Permalänk

  visst har de ett uttalat samarbete med Växjö Lakers? Det lär väl innebära en del hungriga ungdomar därför tror jag de har alla förutsättningar till att bli en jobbig överraskning i år.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: