Genomgång av målvaktssidan

Vi tänkte ge oss på en genomgång av laget och lite tankar inför eventuella kontraktsförlängningar. Vi börjar med målvaktssidan.

Megazone

Johan Löf / AXELLÖF

Kevin är likt ifjol kanske den som drar till sig mest spekulationer så här efter säsongen. Arkivfoto:AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Kevin Lindskoug
Sitter på ett utgående kontrakt och jagas enligt uppgift av flera hockeyallasvenska klubbar. Har inte klivit fram i år som han gjorde ifjol, vilket inte torde röna något större intresse från SHL, i alla fall inte genom att erbjuda garanterad speltid vilket Kevin garanterat vill ha. Samtidigt har han inte haft samma försvar framför sig som ifjol. Hellre spel i ett topplag i HA än ett bottenlag i SHL torde gälla för honom. Är Löven bredd att dubbla lönen för att få honom att vara kvar? Har inte haft någon hög lön, men vid dubbling kommer vi upp i summor där andra målvakter kan bli intressanta för Löven. Kevin uppges vilja stanna. Hur tänker Löven?

Andreas Ollikainen
Värvades inför säsongen från Mariestad och har inte alls fått det att stämma i Björklöven. Utöver en långvarit skadesejour så han han inte alls klivit fram när han fått chansen. Sämst räddningsprocent och flest insläppta mål i snitt av alla målvakter i hocckeyallsvenskan gör att bara en slutsats kan dras. Olli får lämna Björklöven.

Adam Werner
Lånet från Färjestad kom som en intressant målvakt, sades få speltid, men lämnade Björklöven med svansen mellan benen då speltiden helt uteblev. Kommer den kommande säsongen slåss om förstaspaden till junior-VM och kommer därför att söka mycket speltid. Får han det i Färjestad? Ja, omöjligt är det inte-. Se på Brynäs Felix Sandström som tog ett jättekliv det här säsongen, ,men troligt är att han kommer att lånas ut, kanske som årslån. Kan Björklöven vara ett alternativ?

Vi lämnar Modomålvakterna Jonathan Bjurö och Adam Reideborn där hän, då de bara var här som direkt akuta lösningar.

***

Hur tänker/tycker ni om målvaktssidan? Skriv en kommentar…

Megazone

12 thoughts on “Genomgång av målvaktssidan

 • 1 mars, 2016 kl. 18:49
  Permalänk

  Kan vi få in någon som kan konkurrera om förstapaden med Kevin
  är det kanske en bra värvning
  Tror han kan steppa upp och bli bättre än i år
  Men tyvärr så har han gått bakåt utvecklingen

  Han har ju träffat en tjej nu så han vill nog stanna därför!!
  Frågan är om vi lyckas hittta en lika bra HA – målvakt i Sverige??
  Svår nöt att knäcka

  Svar
 • 1 mars, 2016 kl. 18:50
  Permalänk

  Behåll Kevin om det inte blir sjukt dyrt. Men självklart krävs en bättre back up än Ollikainen. Kevin behöver nån att tävla med.

  Svar
 • 1 mars, 2016 kl. 19:03
  Permalänk

  Kevin har som du sagt inte steppat upp och visat kvalité när det övriga försvaret inte funkat. Är han bra när försvaret är bra men inte annars? Tror Kevin kostar så pass mycket och han är inte en flerårig lösning då han kommer röra på sig när rätt summa ges, och inte rätt klubb. Ollikainen jo han bör ersättas med. Mattsson tog ett mediokert Timrå till slutspel så valde Löven fel keepeer Hmmm. Skulle önska en motiverad Kevin i högform och med hjärta till föreningen och inte för dyr då han har mer att bevisa än denna säsong. Vad kommer finnas ledigt som är rätt för oss framöver??

  Svar
 • 1 mars, 2016 kl. 19:09
  Permalänk

  Om Kevin vill stanna så ska han vara kvar. Säsongen som gick lägger vi undan. Han var stundtals briljant även i år, problemet var ju tränarduon och alla fullkomligt usla backar. Nu verkar ju försvaret få en totalrenovering vilket är kanon så nu hoppas jag att klubben å det snaraste entledigar tränarna och hittar en ny där så är jag övertygad att Kevin får en nytändning inför kommande säsong.

  Svar
 • 1 mars, 2016 kl. 19:11
  Permalänk

  Kevin har varit fantastiskt duktig sett över hela hans tid i Löven så om han skulle vilja vara kvar är det väl en no-brainer att ge nytt kontrakt till en rätt hög summa. Kevin har ju dessutom skicklighet, vilja och humör – som kanske inte alla gånger landar rätt – men egenskaper som man önskade fler hade haft den gångna säsongen.

  Jag är ju en av dem som ”försvarat” TJ och MÅ eftersom jag tycker spelarna i år varit rent ut sagt usla och alla misstag, brist på fart, brist på förmåga och motivation, rimligen inte kan lastas ”fel taktik”. Dock de ”undanglidande-mellanmjölk-svar” typ ”det känns bra i truppen nu ska vi analysera” som herrar TJ och MÅ (och även Stefan Öhman) uttalat hela säsongen ger inget förtroende för att dessa herrar kommer vända någon skuta och om de är kvar blir nog inte Kevin kvar gissar jag.

  Och vad som än händer. Inget kontrakt till Thörnberg och Sandström mer !

  /lukas

  Svar
 • 1 mars, 2016 kl. 19:15
  Permalänk

  Jag tror Kevin går att signa för en vettig peng på ett flerårskontrakt med SHL-klausul. Det vore en bra lösning som jag hoppas aty vi föreslår. Jag tror inte ens att vi behöver överbetala men självklart bör en av seriens bästa målvakter ha en hyfsad lön. Det är förmodligen billigare att signa Kevin än att värva en beprövad ersättare på samma nivå och om vi ska leta billigare så betyder det också en risk att prestationen blir därefter. Därför borde vi inte snåla på den kanske viktigaste spelarpositionen.

  Det sagt så måste Kevin bort om Löven har kvar Tommy. Jag tvivlar på att Tommys ledarskap har tagit fram det bästa hos Kevin.

  Svar
 • 1 mars, 2016 kl. 19:27
  Permalänk

  När vi är inne på TJ oavsett om han ersätts lr blir kvar så snälla Björklöven låt tränaren vara med och forma sitt lag och inte som det varit de sista åren att vi signat tränare med ett färdigt lag som tillsats av sportchef /Vd inte, Waltin och inte TJ hade ett dyft med tillsättning av laget att göra i det stora hela. Waltin lyckades och TJ misslyckades att skapa ett lag av det som var klart på pappret redan.

  Svar
  • 1 mars, 2016 kl. 19:41
   Permalänk

   Viktigare att vi hittar en tränare som passar den nya filosofin som vår GM vill ha. Det är lättare att hitta en tränare som delar denna än att varje gång tränaren byts så krävs det ett nytt lag. Årets fiasko berodde mest på att Löven skulle fortsätta bygga på Waltins succé och tog in en tränare som såg på hockey på ett motsatt sett. Klart so, fan att det inte fungerade.. Ergo; bygg laget och rekrytera en tränare som delar GM:s vision om hur Löven ska spela. Borde inte vara någon omöjlighet.

   Svar
 • 1 mars, 2016 kl. 20:34
  Permalänk

  Behåll Kevin och in med nåt rutinerat att konkurrera med. Mitt val skulle vara Joe Fallon.

  Svar
 • 1 mars, 2016 kl. 21:21
  Permalänk

  Nä..kevin har varit stabil i flera matcher men även floppat några.
  Sen just med avgörande med straffar har han inte varit bra så jag är inte så nöjd med hans spel ändå totalt sett ..men han har nog mer att ge..får man hoppas .
  Om han blir kvar i löven vill säga

  Svar
  • 2 mars, 2016 kl. 07:04
   Permalänk

   Den gångna säsongen har visat på vikten av att ha två kompetenta målvakter som verkligen kämpar om förstasidan. Visst kan Som det varit i år har Kevin vetat att han fått stå även efter några mindre lyckade insatser. I fjol hade han hela tiden Matsson flåsande i nacken även då MW valt Kevin som första alternativ. Dessutom hade Löven en stabil backup som kunde avlasta Kevin

   Svar
 • 2 mars, 2016 kl. 23:10
  Permalänk

  Även Linus Ullmark hade en första säsong som var as bra andra vad lite halvkass men se han kom ändå till NHL

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: