Genomgång av forwardssidan

Vi avslutar laget med en genomgång av forwardssidan och lite tankar inför eventuella kontraktsförlängningar.

Megazone

Johan Löf / AXELLÖF

#90 Alex Hutchings ska än så länge inte ha fått något kontraktserbjudande från Björklöven. Arkivfoto:AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Felix Maegaard-Scheel
Sitter på utgående kontrakt och ska enligt uppgifter inte vara aktuell för en förlängning. Svarade för en bra förstasäsong i hockeyallsvenskan förra säsongen, men kunde inte följa upp den i år. Har mest fokuserat få att småbråka med motståndare efter avblåsningar än att fokusera på nästa byte. Skeppa.

Lucas Sandström
Sitter på utgående kontrakt. Trots att Lucas svarat för en poängmässigt bra säsong tror jag klubben tvekar att signa honom på nytt. Hans impulsiva beteende på isen har skadad laget vid flera tillfällen denna säsong och jag har känslan att man låter honom söka sig till annan klubb.

Brock Trotter
Sitter på utgående kontrakt. Lär söka sig vidare. Offrade mycket, både lönemässigt och sportsligt när han gick till Björklöven. Vi kan aldrig matcha vare sig hans löneanspråk eller sportslig utmaning.

Kelsey Tessier
Sitter på utgående kontrakt. Bör ej förlängas. Allt för dyr mot vad vi får för pengen. Klubben avråddes från alla håll att ta honom när han blev ledig, men sportchefen kördes över när denne hade ett annat namn på en klassback, då denne inte var känt bland fansen och Tessier skulle blidka kritikerna.

Victor Ekeståhl-Jonsson
Sitter på utgående kontrakt, men frågan är om Lucas erbjuds nytt? Gör ett bra jobb främst i boxplay och klev också fram i slutet av säsongen med tre assists på de tre sista omgångarna, men endast ytterligare tre poäng på de föregående 49 omgångarna. Valdes bort som center när vi fick ”överflöd” och det säger en del om vart han står i kontraktsförhandlingarna.

Nicklas Johansson
Sitter på utgående kontrakt. Avslutade charmant med fyra mål på de tre sista matcherna, men vart fanns det målsinnet de första 49 omgångarna som bara gav två mål? Samtidigt är inte Nicke sniper-typen utan gör sitt bästa jobb som gnuggare i en fjärdelina eller i boxplay. Ev av få med äkta Löven-hjärta och borde erbjudas ett nytt liknande kontrakt.

Gustav Grundström
Sitter på utgående kontrakt och likt övriga fjärdelinaspelare avslutade han bra, men överlag har han inte rosat marknaden. Lär inte erbjudas nytt kontrakt i ett förstaskede.

William Quist
Högerkantens yrvind sägs ha ådragit sig SHL-intresse och beskrivs som en perfekt 4:e lina spelare med potential att ersätta högre upp i hierarkin vid ev skador. Samtidigt är Willes lägstanivå lika låg som hans högstanivå är hög. Sägs vara ganska dyr.

Alex Hutchings
Sitter på utgående kontrakt, och vår skyttekung jagas inte oväntat av ett antal hockeyallsvenska klubbar. BIK Karlskoga har visat intresse tidigare och bloggen har uppgifter på att han fått ett kontraktsförslag av Leksand. Samtidigt ska han inte ha fått något förslag från Björklöven, men att det förs en dialog. Här är det ju verkligen jordens största tjänstefel om han skulle signas av en annan klubb innan ett förslag kommit från Björklöven. Samtidigt är-12 inte bra siffror, men frågan är vad siffran hade varit om han hade satt sina chanser redan från start av säsongen?

Jesper Thörnberg
Sitter på utgående kontrakt, men ska ha fått ett kontraktserbjudande att ta ställning till. Uppgifter gör gällande att han först fick en föreslagen lönesänkning på sin redan låga lön, men att denna ska ha korrigerats uppåt. Med rätt omgivning är Jesper en tillgång för Björklöven, men -9 är samtidigt ingen imponerande siffra.

Mats Lavander
Blir inte kvar som spelare efter att kontraktet gått ut.

Jon Palmebjörk
Har kontrakt över kommande säsong, men lär aldrig komma tillbaka så länge Tommy Jonsson är kvar som tränare. Nu finns också chansen för Jon att tjäna sig en hacka genom att fortsätta sitt utlandsäventyr och med den succé han gjort i Sparta Sarpsborg så lär de vilja ha kvar honom. Nuvarande lagkamraten Dion Knelson tjänar det dubbla. Jon borde kunna höja sin lön nästa säsong. Så frågan är väl om han kommer åter trots att Tommy kanske får lämna?

Kim Karlsson
Har kontrakt över kommande säsong, men uppges inte stanna om Tommy Jonsson blir kvar vid rodret. Så vida han kommer åter i spel vill säga efter sin kraftiga hjärnskakning.

Pär Edblom
Har kontrakt över kommande säsong.

Stefan Öhman
Har kontrakt över kommande säsong.

Fredrik Hetta
Har kontrakt över kommande säsong, men uppges lämna för IK Pantern som tar över Fredriks kontrakt.

Daniel Håkansson
Korttidslån som skadade sig direkt. Inte aktuell för klubben kommande säsong.

Megazone

22 thoughts on “Genomgång av forwardssidan

 • 1 mars, 2016 kl. 20:26
  Permalänk

  Om det är som ni skriver måste ju Tommy Jonsson försvinna fort som fan. Vad väntar dom på???? Sjukt att han fortfarande är kvar. Och vilka körde över sportchefen vid transfern av Tessier?? La sig VD eller styrelse i? Pajasklubb.

  Svar
 • 1 mars, 2016 kl. 20:42
  Permalänk

  Ja ska våran bästa spelare bryta kontrakt och andra nyttiga spelare välja andra alternativ pga tränare ska det inte vara något att tänka på. TJ är inte den som kommer få löven till SHL, hans taktik funkar inte. Han kan träna ett Brynäs anno 11/12 med spelare som tex Silfverberg. Det må kosta pengar men att en sån som Kim funderar på att lämna om vår kära tuggummimajor är kvar kommer denna klubb sjunka djupare än Titanic med TJ som isberg.

  Svar
 • 1 mars, 2016 kl. 20:45
  Permalänk

  Hur kan dom välja att inte komma tillbak när dom har kontrakt över kommande säsong.(Jon,Kim) ??

  Svar
 • 1 mars, 2016 kl. 20:52
  Permalänk

  Andra klubbar kan ta över kontraktet för en större summa, i Jons fall kan sparta antigen ta över kontraktet eller möjligtvis låna honom en sässe till då Tj verkar vara Palmebjörkintolerant

  Svar
 • 1 mars, 2016 kl. 21:16
  Permalänk

  När vi liks är inne på spåret silly season skulle det vara intressant med en genomgång av vilka tränare som överhuvudtaget finns på marknaden samt därav också vilka som kanske kan ses som mer respektive mindre sannolika. Personligen är Jeremy Colliton en dröm, tror han skulle va ruggigt intressant å se i löven!

  Svar
 • 1 mars, 2016 kl. 21:26
  Permalänk

  Vad får ni allt ifrån? Vilket påhitt och smutskastning av T.J! Ni är ett större skämt än att löven missade playoff!

  Svar
  • 2 mars, 2016 kl. 19:54
   Permalänk

   Vi har bra källor på det och det är inga påhitt utan fakta. Handlar inte om smutskastning.

   Svar
 • 1 mars, 2016 kl. 21:42
  Permalänk

  Att ta upp +/- känns lite meningslöst när i princip hela laget ligger på minus. Fine med backarna, det är ju mycket deras jobb att stoppa målen, men på forwardsidan är det ju 0 eller sämre så ser inte varför man ens ska väga in det. Sad but true.
  Sen när det kommer till Tommy Jonsson, jag är förvånad att han fortfarande är kvar och inte bara stannade i södra Sverige när de ändå var i dalarna i söndags… Han har inget här att göra, framförallt inte om det kan orsaka att Kim bryter!!!! Nu kan det såklart gå hur som efter en sån hjärnskakning, men kommer han tillbaka till sin fina form är det för mig en självklarhet att han är viktigare för laget än TJ. Blir lite mörkrädd för vad som händer om han blir kvar…

  Svar
 • 1 mars, 2016 kl. 21:46
  Permalänk

  Tessiergrejen luktar riktigt illa. Om det är så, fy faan rent ut sagt. Dessutom MÅSTE TJ bort från Björklöven omgående. Nu krävs det en Fagervall å det snaraste som tar tag i detta. Nu får det jävlar i mig bli ordning nån gång.

  Svar
 • 1 mars, 2016 kl. 22:04
  Permalänk

  Jon ska ju tillbaka till sitt hus här i Umeå
  Och hans fru och barn vill tillbaka

  Svar
 • 1 mars, 2016 kl. 22:33
  Permalänk

  Mmm har också hört att det inte är många som vill vara kvar om TJ sitter vid rodret nästa säsong, även av dem som sitter på kontrakt.
  Det skar nog sig väldigt mycket under säsongen mellan spelare och tränare.
  Men som någon skrev vid ett tidigare blogginlägg så spelar det nog ingen roll vilka spelare vi värvar med Tommy J som tränare…

  Svar
 • 1 mars, 2016 kl. 22:36
  Permalänk

  Tror Fagervall och Särkijärvi är två personer som skulle kunna leda laget i rätt riktning. Båda har en naturlig pondus och respekt med sig, kryddat med ett gediget hockeykunnande! Peter Andersson kan vara assisterande med ansvar för utveckling av försvarsspelet! Plocka in attitydspelaren Per Ledin och erbjud Johan Forsberg ett bra kontrakt. Ta sedan hem Daniel Sondell och Kristoffer Berglund som ledande backar. Krydda sedan med unga utvecklingsbara såsom Jakob Andersson, Anton Öhman och gärna Jesper Lindgren! Inte omöjligt och inte heller överdrivet kostsamt. Några dyrare etablerade och påfyllning av unga lite billigare! Dessutom får vi då in några killar med hjärta för klubben och det kommer att vara viktigt i kommande kvaldramatik!

  Svar
  • 1 mars, 2016 kl. 22:57
   Permalänk

   Låter jävligt omöjligt enligt mig.

   Svar
  • 2 mars, 2016 kl. 00:38
   Permalänk

   Det orimligaste inlägget jag läst någonsin.

   Svar
 • 1 mars, 2016 kl. 22:56
  Permalänk

  Det skulle verkligen vara intressant att veta vilken klassbacken var. Tycker att Tessier gjorde ett rätt bra jobb men kanske inte om man tänker på vad han kostar. Men att ta in honom istället för en klassback.,, det är ju horribelt om man tänker på hur det såg ut.

  Svar
 • 2 mars, 2016 kl. 00:54
  Permalänk

  Bloggen, utveckla gärna det där ni skriver om Tessier kontra ”klassback” har varken läst eller hört att Dalle blivit överkörd i detta ( eller annat ) fall.

  Svar
  • 2 mars, 2016 kl. 19:53
   Permalänk

   Vi tar den när tiden är mogen.

   Svar
 • 2 mars, 2016 kl. 01:17
  Permalänk

  Är ju också svårt att bedöma spelarna rättvist efter en sån här skitsäsong när inget har funkat..

  Svar
 • 2 mars, 2016 kl. 08:19
  Permalänk

  SAIK startade sin resa med att plocka in attitydspelaren Wernblom och liraren Söderberg. Runt dessa fanns ett antal hungriga och utvecklingsbara killar som såg upp till och tog rygg på de mer rutinerade spelarna. Ett par etablerade namn och en uttalad ambition kan mycket väl vara tillräckligt tilltalande för locka hem några flyktade talanger. Vi kommer aldrig att nå målet om vi har attityden att ”Det går aldrig” och ”Det är omöjligt”. Våga tro, var stolta, sluta gnälla, stöd laget, tänk positivt och se framåt!

  Svar
  • 2 mars, 2016 kl. 10:20
   Permalänk

   Nädu, Saiks satsning började säsongen 96/97 och startade i juniorleden. Som sig bör, att sminka grisen (a-laget) räcker bara en säsong eller två om man har tur.

   Svar
 • 2 mars, 2016 kl. 19:37
  Permalänk

  Erik Forsell SAIK kan bli aktuell……!? En klok center med STORA ledaregenskaper.

  Svar
 • 2 mars, 2016 kl. 22:15
  Permalänk

  Analys hit och dit!
  GD och alla lövenbyggare! Vet ni ens om att Björklövens J18 lånade Vännäs fyra bästa J18-spelare för att spela mot Vännäs J18!?
  Jodå, Löven vann knappt med 4-2, annars hade Löven inte klarat sig och resten fattar alla, hockeygym? Ttänare och Ungdomssportchef som kvalar in sämst i Sverige, fjantarnas fjantar som alla hockeykunniga skrattar åt, sopor!
  Varför inser ingen att föreningen är helt besudlad av egenintressen och inkompetenta individer, rakt igenom, sparka alla eller lägg ner skiten!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: