Genomgång av backsidan

Vi fortsätter genomgången av laget gällande kontraktsförlängningar m.m. och går nu in på backsidan.

Megazone

Johan Löf / AXELLÖF

Bloggen skulle gärna se att man lyckades behålla SHL-lånet Rasmus Bengtsson. Arkivfoto:AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Stefan Andersson
Stefan har fortsatt att leverera poäng likt fjolåret. 7+23=30 p i fjol mot 5+26=31 p i år, men med den stora skillnaden +2 ifjol mot -19 i år. Stefan är helt klart på nedåtgående. Många av hans assist i år är andrassist vilket gör att det ser bättre ut i statistiken än det egentligen var. Stefan har helt tappat farten och är en direkt säkerhetsrisk i defensiven. Nu ligger mycket i att han ifjol spelade med Acke Hellström som allena kunde sköta defensiven. I år har Stefan bytt backpartner mer eller mindre varenda match och även fått agera mer defensiv än offensiv. Det är inte hans bord alls. Hur som. Tycker det finns annat att satsa på än att som man ska ha gjort, erbjuda Stefan ett nytt, förvisso rejält försämrat kontrakt till den kommande säsongen. Vad säger Stefan och vad säger egentligen Polisen vars han är tjänstledig ifrån?

Kalle Ekelund
Lämnar. Uppger redan vara klar för Norska Sparta Sarpsborg. Ingen förlust i mina ögon för Björklöven då Kalle inte alls kommit upp i det klubben förväntat sig av honom. Hade inte erbjudits kontrakt om han velat vara kvar.

Emil Wikström
Erbjuds enligt uppgift till bloggen inte nytt kontrakt. Helt rätt enligt mig. Emil kom under säsongen som en tuffing från Piteå och sköter det bra i ett spel i lågt tempo. När tempot stegras hinner han tyvärr inte med och har inte heller klubbtekniken för hockeyallsvenskt spel.

Tommy Wargh
Erbjuds enligt uppgift till bloggen inte nytt kontrakt. Även här helt rätt beslut av klubben. Utöver att Tommy är enormt skadebenägen så ställer man sig ibland frågan hur 29-årige Tommy både spelat i SHL som KHL? Kan glimra till under vårkanten med bra insatser, men varvar dessa med misstag som är chockerande.

Rasmus Edström
Erbjuds enligt uppgift till bloggen inte nytt kontrakt. Ytterligare ett riktigt beslut av Björklöven. Rasmus har länge sagts vara en talang i paritet med Adam Larsson, men mer än så blev det inte. Rasmus har i mina ögon varken speeden eller huvudet att spela på hockeyallsvensk nivå. Sägs vara en offensiv back, men har på 71 matcher i Björklöven 3 mål och 6 assist på sitt CV. Det duger inte.

Dennis Persson
Lån från Modo och sitter på ett utgående kontrakt. Vore förstås intressant att ha kvar i klubben, men frågan är vad Modo vi? Lämnar Dennis Modo, lär klubbar söderut ligga betydligt bättre till än Björklöven då det blir närmare ”hem”. Västerås? AIK? Han hamnade bara i Löven bara för att Modo låg lära till geografiskt.

Rasmus Bengtsson
Lån från Rögle och likt i fallet med Dennis så ligger deras framtid lite utanför vår kontroll. Känns dock som att 22-årige Rasmus är i inledningen av sin karriär och har tagit ett stort ansvar i Björklöven och under Fagervalls ledning kanske skulle kunna få ett ännu större ansvar. Skulle gärna se att klubben jobbade hårt på Rasmus.

Jesper Lindgren
Lån från Modo. Vet att många lövare vill se Jesper i Löven kommande säsong, men har gjort 25 SHL matcher som 18-åring och jag kan aldrig tänka mig att Modo släpper honom.Möjligen att vi kan se honom som ett årslån kommande säsong beroende vad som sker i Modo.

Jonas Emmerdahl
Har kontrakt för den kommande säsongen.

Lucas Ekeståhl-Jonsson
Har kontrakt för den kommande säsongen.

***

Hur tycker/tänker ni kring backsidan? Skriv en kommentar…

Megazone

6 thoughts on “Genomgång av backsidan

 • 1 mars, 2016 kl. 19:43
  Permalänk

  Är ni säkra på att Stefans assists i år är andraass i stor utsträckning?

  Jag får det till att andelen andraassist utgör ca 35 % av assisten både i år och ifjol.

  Svar
  • 1 mars, 2016 kl. 20:15
   Permalänk

   Har inte gått igenom de minutiöst, men har upplevt att hans andrassist i fjol var mer avgörande än i år. I år känns de mer som en en meterspassning i mittzon och ifjol många bra pass i PP.

   Svar
 • 1 mars, 2016 kl. 20:03
  Permalänk

  Tycker inte Wargh är mer skadebenägen än någon annan back i den storleken. Att han missade ca 20 matcher fjol pga en avsliten magmuskel och i år en ful bentackning också på försäsongen måste ju anses som olyckliga omständigheter. Sedan har han väl fått sys några gånger under match men det kan ju inte anses som skadebenägen. I år missade han nio matcher?

  Skit i att förlänga med vemsomhelst men se bara till att en bättre kommer in. Bättre än Wargh lär inte vara kvar något längre, om inte bäst före datum har passerats.

  Att det råder lite brist på kvalitetsbackar är ju inget heller som skrämmer?

  Inte heller klantvärviningarna på backsidan de senaste åren?
  Björklöven har ju i två (eller är det fler?) säsonger irad betalt ett högt pris för att starta kort på backsidan, så varför bryta en tradition?

  Svar
  • 1 mars, 2016 kl. 20:17
   Permalänk

   Tommy åker ju på många smällar för att han inte går in 100% i situationen. Han tvekar och är rädd på isen. Detta var han förra året under Waltin och samma visa detta år. Tommy har ett väldigt bra kontrakt nu, vi kan definitivt få bättre för de pengarna.

   Svar
 • 1 mars, 2016 kl. 20:26
  Permalänk

  Med Dennis Perssons skadehistorik så tycker Jag att man inte ens ska försöka med honom… Visst, klassback! Men varit mer skadad än wargh tidigare år.

  Svar
 • 2 mars, 2016 kl. 07:40
  Permalänk

  När det gäller Rasmus Edströms utveckling faller ett mycket stort ansvar på
  Björklöven. Man har helt misslyckats med att ta vara på hans potential.
  Lockar knappast fler, tex Anton Öhman, Jacob Andersson, att ta steget från Saik
  till Löven

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: