Gedigna 3-0 mot MODO!

Till sist 3-0 borta mot MODO i upptakten av SCA-cupen efter periodsiffrorna (0-0, 0-2, 0-1) inför 2 672 åskådare i Fjällräven Center denna augustikväll . Gröngula målskyttar Stenqvist, Ericsson och till sist Wiklund i tom kasse.

Björklöven vilade i kväll backen #4 Emmerdahl, därtill #12 Pavel numer utköpt (här får bloggen återkomma med tankar kring truppförändring och spelare registrerade för utlåning etc.), annars #11 Eriksson som spelade med Vännäs mot Piteå, #22 Peterson upptagen med J20-landslaget, #10 Norberg utanför matchtruppen samt att den alltjämt indisponible kaptenen #13 Fredric Andersson fortfarande kör rehab.

Annars en intressant debut för #44 Mathias Fahlesson (-00) som i kväll gick i en lina med Selin och Lundberg.

Men då med även med wingers som Granlund och Ericsson som vikarierande centrar är det rätt tydligt vart sportchef Grönberg lär jobba mest frenetiskt just nu med för att om möjligt komplettera truppen. Men den frågan får vi så klart även ställa till sportchef Grönberg själv.

Björklövens laguppställning:

Målvakt:

31 Oscar Masiello (30 Mattias Pettersson)

Backpar:

8 Mikko Pukka – 26 Jakob Stenqvist

28 Simon Åkerström – 37 Jacob Andersson

49 Simon Backman – 5 Hardy Häman Aktell

2 Alexander Hellström – 54 August Tornberg

Kedjor:

16 Filip Cruseman – 42 Kristoffer Söder – 29 Alexander Wiklund

14 Cody Murphy – 24 Lukas Ericsson – 57 Oskar Stål Lyrenäs

21 Erik Rainersson – 19 Mattias Granlund – 33 Marcus Jonsson

55 Emil Lundberg – 44 Mattias Fahlesson – 39 Sebastian Selin

Matchen som sådan?

Helt klart med lite derbykaraktär och känslor redan i första perioden när hemmalagets Wernblom och vår egen Alexander Wiklund småtjabbades för första gången den här kvällen.

Sedan var det lite smågrinigt matchen i genom med en del mindre uppgörelser eller situationer vid alltifrån tekningar till tilltrasslade situationer vid båda lagens kassar. Då gästande Björklöven redan då satt i förarsätet rent målmässigt var det nog MODO som mest förlorade på att ha fokus på helt fel ställe.

Sedan svartvit-randige Pierre Schillken som dömde denna kväll och då kan det som bekant gå lite hur som helst.

Men sammantaget väldigt gediget från Lövens sida, alltifrån den sista utposten Masiello, genom ryggraden med backar som bl.a. Backman, Hellström till nyttiga forwards som Murphy, Söder, Wiklund och även Stål Lyrenäs som såg ut att trivas mot sitt gamla lag.

Sedan vinner man så klart inte ligan på försäsongen, precis som Acke Hellström sa i sändningen efteråt kan man fortfarande bli bättre på allt men nog fanns det en hel del positivt att ta med sig framöver. Jag missade tyvärr delar av intervjun med MODOS tränare Björn Hellkvist, men jag kan väl iaf säga att han inte var särskilt imponerad av sitt MODO denna kväll. Men man har som bekant även en motståndare att ta hänsyn till.

Sedan föll det i kväll mot ett betydligt mer gedignare och mognare Björklöven, så lite förståeligt att han vill skruva åt skruvarna än mer framöver. Kan som sagt bli en rätt häftig premiär mot MODO, detta som sagt bara försäsong.

Lite stats:

PP 25% och PK 100%

Sedan vann MODO block med 12-9 och hits med 8-2.

Snart dags att summera halva försäsongen i än mer stats, kommer på bloggen inom kort.

Matchfakta hittar du HÄR.

Matchens snackis?

Nu blickar vi fram emot de kommande matcherna i nästa veckan i SCA-cupen, först mot Timrå IK på (fredag) och därefter Mora på lördag.

Dina egna reflektioner och tankar efter matchen.. fältet som vanligt rätt fritt. Skriv gärna en kommentar.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Gedigna 3-0 mot MODO!

 • 22 augusti, 2018 kl. 22:49
  Permalänk

  Om trettio år när vi tänker tillbaks så lär vi glömt spelare och ledare men Pierre Schillken kommer vi alltid minnas. Kanske som en påminnelse om att domarkåren på den tiden inte var så många och de gick vidare uppåt i divisionerna tills de stannade och sen kunde de stanna för evigt om de hade nära resväg till match.

  Svar
 • 23 augusti, 2018 kl. 13:37
  Permalänk

  Tråkigt att modo inte klarar av att ladda upp highlights från matchen dom sände via sin modo channel haha

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: