Gästinlägg: Inför TAIF vs Löven

Bloggen fick ett inlägg tillsänt inför kvällens match, håll till godo:

Efter en storseger för Björklöven i fredags är det i kväll dags att återigen möta Tingsryd, men den här gången borta på Nelson Garden Arena. Efter en tung start på säsongen har de två senaste vinsterna förhoppningsvis givit spelarna mer självförtroende och vi kan se fram emot bra hockey.

Enligt bettingsiterna anses de båda lagen ha ungefär lika stora chanser till vinst, där Tingsryd är knappa favoriter, och resultatet förväntas att bli jämnt. Tingsryd ligger tabellmässigt väldigt bra till och har visat att de är ett av de starkaste lagen den här säsongen. Trots att de precis har återkommit från division ett har de spelat övertygande och ligger totalt på en tredje plats, och då har de spelat en match mindre än tvåan Västerås.

Tingsryd har det sämsta powerplayutfallet i allsvenskan statistiskt sett med endats sex mål gjorda och en effektivitet på under 10 %. De har däremot ett bättre boxplay, trots att de släppte in tre nu senast mot Björklöven, med tio insläppta mål och en effektivitet på drygt 85 % vilket gör dem till ett av de starkaste lagen i allsvenskan.

I fredags öppnade Björklöven starkt och även om Tingsryd försökte att kontra så saknade de energin att hänga med i Björklövens snabba spel. Björklöven utnyttjade sin tid väl i powerplay vilket gav tre mål i utdelning och även om Tingsryd satte ett mål i andra perioden låg de redan i underläge och saknade energin att kontra.

Nedsläpp i kväll klockan 19.00.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: