Gamecomments!!

Löven4ever varken vill eller kan glömma matchen mot Leksand i förrgår. Säsongen har hittills inte varit något annat än en stor besvikelse, men tisdagens match och det pånyttfödda Löven var riktigt riktigt roligt att skåda. Vi har fått tag i några av killarna för att kolla vad de själva tyckt och tänkt kring matchen.

Även om vi fans får gå och drömma och se i backspegeln vet vi att killarna själva redan lagt matchen åt handlingarna och självfallet blickar framåt. Deras fokus varken kan eller får ligga på annat än nästa match, nästa period, nästa byte och nästa närkamp eller kanske nästa passning. Självförtroende och moral är inget man kan köpa eller träna sig till, det förtjänar man och det kommer från gruppens karaktärer och de resultat gruppen tillsammans uppnår.

Att det är lättare och roligare för laget att spela inför en hängiven publik förstår nog de flesta, det gäller bara att vi tillsammans försöker skapa samma härliga stämning återstående del av säsongen. Kolla in målen här om ni missat dessa och sedan hoppas vi att den utlovade presskonferensen med den lättretade och storirriterade Strömberg kommer som utlovats.

Seger med 5-4 efter sudden mot Leksand, vad är era kommentar till matchen och era egna insatser?

– Ja, först och främst var det en riktigt, riktigt skön vinst. En riktig lagseger. Min egen insats kändes riktigt bra. Skulle dock ha gjort två mål tycker jag, men det vill inte riktigt komma. (Lindgren)

– Otroligt bra av laget. Jag spelar kanske min sämsta match i år, men då är det kul att se laget spelar ihop och verkligen kriger denna seger hem! (Galbraith)

– Riktigt bra match, andra och tredje perioden var sjukt bra men samtidigt var den första nästan sjukt dålig. (Ledin) 

Matchens lirare i era ögon?

– Svårt att plocka ut någon enskild spelare tycker jag. Kedjan med Koponen, Enström och Isaksson tycker jag var den bästa kedjan sett över hela matchen. Sen måste jag givitvis nämna Svedberg med sina 2 mål och utöver det ett stabilt spel. (Ledin)

– Matchens lirare måste vara Svedberg! 2 snygga mål och igen en solid defensiv! (Galbraith)

– Som sagt, det var en riktig lagseger men jag tyckte det var kul att det släppte för min lina med Eetu och Tomi. Eetu har väl också tre assist så han var väl en förgrundsfigur kan man väl säga. (Lindgren)

Otroligt starkt att komma tillbaka efter ständiga underlägen och några psykologiska mål. Vars i från fick ni energin och djävlaranammat till kvällens match? Tror inte ens Lennart Holmlund kan klaga på inställningen efter i kväll.

– Ja du, mycket bra fråga, det är svårt att säga. Men vi har väl alla varit frustrerade och less över vårat hemmaspel. Den som säger något annat har definitivt inte varit ner i vårt omklädningsrum efter hemmaförlusterna. Vi ville visa att vi kan så mycket bättre än vad vi hittills har visat på hemmaplan. (Lindgren)

– Jag tror att vändningen mot Borås gav mycket till laget. Att man har en känsla att vi kan vinna trots att vi ligger under. Den känslan har inte riktigt funnits där under säsongen. Men att hämta upp underlägen två matcher i rad betyder oerhört mycket. (Ledin)

Hur jobbigt var det att sitta på läktaren eller hade du en loge och minglade med sponsorer Jens?

– Det är ju ganska trist faktiskt. Blir säkert roligare om man nån gång får gå runt och mingla med sponsorer. Men man saknar att vara på isen otroligt mycket.
 

Var det nervöst på slutet då?

– Njae inte så värst. Men det var nog tur att kvitteringen kom med några minuter kvar så jag hann faktiskt aldrig bli riktigt nervös.(Ledin igen)

Lite roligare och enklare att spela inför hemmapubliken en sån här kväll killar, hellre ramsor och applåder än bussvisslingar va?

Ha ha, definitivt lättare. Det är ju så, publikens applåder måste vi förtjäna även om det är när det går som tyngst vi behöver det som mest. Men tack till alla som bidrog till den fantastiska stämningen, var underbart att få uppleva den igen. (Lindgren)

– Ja, men självklart. Det är klart att det är trist när publiken buar. Även om man inte försöker tänka på det är det lätt hänt att det blir en ond cirkel. Att man vågar mindre och mindre, samtidigt som det blir det omvända när man har publiken med sig. (Ledin)

Ny match på söndag eftermiddag i Grännby ishall mot Almtuna, vilka är era tankar inför den matchen?

Almtuna är alltid svårspelade, inte minst i sin hemmahall. De bygger sitt spel på mycket skridskoåkning, hårt jobb och hög press så det gäller att vi matchar deras arbetsinsats för att kunna ta tre poäng. (Lindgren)

– Almtuna borta tycker jag är en av de tuffaste bortamatcherna. Med tanke på att dom kör exakt hela tiden. Man får inte en lugn sekund. Men de som talar för oss är det nyvunna självförtroendet som vi kan komma långt på. Så det blir seger med 3-2. (Ledin)

Stort tack för era svar killar, vi gratulerar än en gång till vinsten. Sedan hoppas vi så klart det nyvunna självförtroendet och grym arbetsinsats borgar för nya poöng på söndag.

Tack så mycket, på återseende. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: