Gå å skärp dig domar´n!

Rubriken stal jag från en upprörd herre på läktaren från matchen mot Asplöven. När rubriken skrivs utan fonetisk stil och fritt från versaler kanske det är svårt att ta in, men jag tyckte det var briljant. Nu var det inte första gången jag hörde nåt om domaren från herren, garanterat inte den sista heller.. men utan tvekan var det den bästa. Det var passion, engagemang och inte så lite frustration heller. Jag älskar stämningen när engagemanget finns från alla i hallen, från yngsta på ståplats till äldsta på sittplats.  

Annars blev väl matchen ungefär som väntat, skapligt med folk på läktaren, trevlig inramning av GD, bra intensitet och en hel del känslor på isen därtill en matchfunktionär (läs domare!) som definitivt inte höll måttet. Frågan är om inte Johannes Pettersson nu definitivt kvalat in på topp 3 över usla domare, eller domarbotten, i Umeå Arena/ Sky Com/ Ishallen /Ladan.. spontant kommer jag på följande, har du något annat namn att kontra med?

1. Blindkvist

2. Pettersson

3. Blind (gammal mustachprydd klassiker!)

+ + +

Matchen då, tja har man ledningen med 3-1 efter 15.32 och ångar hyfsat kan man kanske inte se resultatet på annat sätt än poängtapp. Det var iaf vad VF och Waldehagen konstaterade i det här klippet. Ur matchstatistiken noterade man iaf att skotten leddes med 30-15 efter två perioder, då borde också rimligen varit något större än de 3-2. Men då Wållberg var en av de bättre i hemmalaget kanske resultatet trots allt inte var helt snurrigt. Några saker som Asplöven definitivt var bättre på var att teka och lira PP, där har grabbarna några detaljer att nöta.

Matchens stora lilla profil var utan tvekan Jonas Floberg, som utöver två viktiga mål slet i vanlig ordning och köttade på i värsta Blixtstil i en sällan skådad oordning. Apropå Blixt hade han ett roligt byte med tre eller fyra rejäla pumpar i sista perioden. Utöver Floberg och Wållberg vill jag avluta som jag började, Gå å skärp dig domar´n! Var det någon annan i Arenan som såg en interference på Boström med 18 sek kvar, hockeyparodi på tametusan högtsa nivå. Min julklapp till Johannes blir ett par nya linser och dessutom fräscha brillor, betyget i afton en överkryssad och samtidigt rodnande pipa.

0 thoughts on “Gå å skärp dig domar´n!

 • 12 november, 2010 kl. 14:42
  Permalänk

  var det bara jag och min polare som såg att asplövens pp var helt värdelöst ? (förutom deras mål såklart) dom höll ju bara på bakom mål och kanterna och kom inte med något farligt

  Svar
 • 12 november, 2010 kl. 19:05
  Permalänk

  Svar till micke (2010-11-12 14:42)
  Tja, man kanske är alltför kritisk… Men jag har blivit imponerad på det sätt som såväl Asplöven, men främst Kiruna etablerat tryck i PP.

  Det har bara känts som att de lagen har ett enkelt sätt att ta sig in i zonen och sedan med ett betydligt högre pucktempo kunnat sätta press och faktiskt skapa chanser. vi lirar runt och runt, men det går sakta och trögt.. någon har smetat in trissan med klister vid våra PP:n, det tror jag.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: