Fyra klubbar i ligan får dispens 18/19

I dag meddelade Licensnämnden för SHL, HA och SDHL i ett PM att samtliga klubbar i dessa ligor beviljats licens för kommande säsong enligt det nya regelverket.

I HockeyAllsvenskan är det följande fyra klubbar som har ett eget kapital understigande 1,5 miljoner kronor.. AIK, IK Pantern, Karlskrona HK samt nykomlingen Västerås IK.

Vi kan här även konstatera att det av PM framgår att även dessa klubbar har beviljats dispens den kommande säsongen. Enligt licensreglerna kan denna typ av dispens endast erhållas en gång under en 5-årsperiod. Till nästkommande säsong 19/20 måste därför dessa föreningar uppfylla licensreglernas krav som då uppgår till 2 miljoner kronor, förutsatt att spel sker i HockeyAllsvenskan.

Vi kan även notera att IK Pantern även beviljats dispens kommande säsong gällande frågor kring arenan.

Inför prövning av licens 19/20 ska klubbarna utöver bl.a. skärpt krav på eget kapital även tillämpa Redovisningshandboken för Svensk Elitishockey. Det innebär bl.a ett förstärkt och gemensamt regelverk vid upprättande av årsredovisningarna.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: