Fyra år har gått och vart är vi?

Idag är det alltså på dagen fyra år sedan vi tog klivet upp i hockeyallsvenskan efter tre år i exil i HockeyEttan. Vad har vi då åstadkommit på dessa fyra år och fyra säsonger?

Jag ska kortfattat försöka summera säsong för säsong och det set ut så här.

Säsongen 13/14

Grundserien slutade kanske något väntat i moll, men med god tid att förbereda sig för kvalet.

Som nykomling var ju också målsättningen att kort och gott hålla sig kvar och det gjorde vi i sista omgången av kvalserien via 3-0 mot Troja/Ljungby. Målsättningen var därmed uppfylld.

 

Säsongen 14/15

Här var målsättningen att ta ett kliv gentemot föregående säsong och det gjorde man med besked. Eftre att ha lindansat vid det negativa kvalstrecket halvvägs in i säsongen avslutade man starkt och tog en sjätteplats och spel i slutspelsserien.

Väl här var vidare kval oerhört nära och hade inte domare Peter Lyth oförklarligt dömt bort ett mål mot BIK Karlskoga hade tabellen kunna sett annorlunda ut och då hade det kanske varit vi och inte Malmö som tagit tredjeplatsen? Då hade de kanske inte varit i den kvartsfinal man nu är i. Tänk vad ett domslut i slutändan kan avgöra? Sen kan förstås alla klubbar plocka ut enskilda händelser som kunnat påverka utgångar, men det här är något ingen lövare någonsin kommer glömma och självklart alla fans har sina svidande minnen. Även här var målsättningen nådd.

Säsongen 15/16

Efter det klivet utropades Björklöven som en potentiell seriesegrare och SHL-kandidat, även om man själv utåt håll medelmåttliga ”bland de åtta bästa internt. Tyvärr blev det ju totalt platt fall men här var ursäkterna från klubben fler än lösningarna. Målsättning definitivt inte uppfyllt.

 

Säsongen 16/17

Med fria händer skulle firma Jonsson/Åkerblom vända på skutan, till slutspel skulle man, först var det topp 8 och med Fagervalls intåg topp 4 om man fick den bästa våren i Björklövens historia. Vi vet alla hur det slutade. Med nöd och näppe, med 46 sekunder till godo fixade Zack Hamill nytt kontrakt och när vi nu ser Västerås och Södertälje kämpa med näbbar och klor mot förmodligen för tuff motstånd, så fattar vi hur nära det var att allt gått käpprätt åt h-e. Målsättning definitivt inte uppfyllt.

Vart har vi då kommit på dessa fyra år? Ja, ekonomiskt och organisatoriskt åt helt rätt håll, men sportsligt inte ett myrsteg framåt. Så är det ju faktiskt.

Nu andas vi förvisso morgonluft sen Joakim Fagervall med stark hand försökt styra upp klubben på alla håll, men visst känns det som att det idag har gått fyra år och sportsligt har ingenting hänt?

3 thoughts on “Fyra år har gått och vart är vi?

 • 5 april, 2017 kl. 16:18
  Permalänk

  två av de säsongerna (de sista) har vi haft en sportchef utan erfarenhet från nivån, en ass. tränare utan erfarenhet från nivån (som tränare) och en huvudtränare visserligen med erfarenhet men som spelade ett spel som inte höll på långa vägar. Det är som att fel person har rekryterat fel person som rekryterat fel person osv… var börjar eländet?

  Svar
  • 5 april, 2017 kl. 18:17
   Permalänk

   Ja, vad kom först? Hönan eller ägget? Förhoppningsvis har vi rätt folk på rätt plats framöver

   Svar
 • 5 april, 2017 kl. 18:43
  Permalänk

  Två bortkastade år. Men vi måste ha fortsatt tålamod och inte kräva SHL-plats redan nästa säsong. Det tar tid att klättra och vi måste ge Fagervall tid och inte kräva ”Avgå alla” om vi ligger 9:A till jul. Titta på Mora och Jeremy Colliton. Han fick bygga långsiktigt. Se tabellerna ovan. De låg länge och guppade i mitten men de utvecklade laget och jobbade kontinuerligt….

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: