Fundering kring Jesse Schultz

Sillyseasonoholic, sniperbög & rightarelöseralladinaproblembloggaren tar bladet från munnen…eller? Som Lövenfans har man sen… ja, låt säga Randy Edmonds tid… suktat… kanske till och med fluktat och DEFINITIVT längtat efter skägg… ja, kanske inte i dess rätta bemärkelse, men i alla fall en transatlant som i ryggraden, "you might even say" i modersmjölken, fått instinkten att närmaste vägen till målet från punkt A till punkt B är den sk. fågelvägen. Med det menas inte att man måste färdas just UNDER det sen länge (men ack så dåligt) sex meter höjda taket utan bara instinktivt hitta närmaste vägen till målet. Vi (lövenfans och ev. andra) vill ju med lätthet tro att dessa lirare, som kommer från hockeyns hemland Canada, vet bättre än oss hur detta skall ske, eller hur? Vi suktade efter en kille med statistik just som Jesse. Vi skrev nästan en bibel hur Messias alternativt  Jesse (Läs Jesus) skulle frälsa oss från ondo, leda oss i godo och  med sin El maginfica klubba skulle omformatera motståndarnas målburar till glasstrutar i järn och nät.

Jesse Schultz har än så länge rent procentiellt krossat sina tidigare poängnoteringar i arriären. Du säger slött, ja, än så länge..men bra viner mognar med tiden?  I Löven har han hittills gjort 0.6 mål/match mot  sin bästa notering i AHL med 0,46 mål/match. Notera att det skedde i ett lag han spelat frekvent med under tre säsonger. Lägg till att han i Löven gjort 0.4 assists/match i Löven mot sin bästa notering i AHL med 0.5/match, producerat efter fyra rak säsonger i AHL. Låt gå för att Allsvenskan är en betydligt sämre serie, men allvarligt…hur skulle du fungera på ett nytt jobb i typ…Afganistan eller norra Chile?

Vad vill jag då säga med det här? Jag var efter gårdagens match mot AIK rätt kritisk till Jesses attityd och kämpaglöd, men inser ganska snabbt, efter att bland annat kollat hans statistik mer ingående, att han i mångt och mycket åstakommit rätt mycket i Löven… "so far", bör jag väl tillägga. Han måste komma in i hur svenska spelare fungerar och tänker och det tar nog sin tid, eller hur?  Spelet fungerar ju inte heller mellan de svenska spelarna eller de finska i Löven, så hur faan ska det då vara för Jesse?

0 thoughts on “Fundering kring Jesse Schultz

 • 31 oktober, 2009 kl. 12:36
  Permalänk

  Dåligt samvete efter i går eller..? Klart som tusan vi kunna få ställa gigantiska krav på Jesse. Med den statistiken i ryggen ska han bara leverera.. nu snackar vi AS..

  Om tacklingar och mindre fighter tänder publik och medspelare tror jag samtidigt att, fiskande i mittzon, glidande till och från båset, taskigt kroppsspråk får helt motsatt effekt. Br Abbot i Luleå är urtypen för hur jag vill att transatlanterna ska vara. Hårt jobb, lagomt griniga och samtidigt fantastiska poängmakare..

  Men Jesse kommer garanterat bli ännu vassare vad det lider, vi får nog ha lite tålamod helt enkelt.

  Svar
 • 31 oktober, 2009 kl. 13:39
  Permalänk

  En stark kunde kanske vara att kasta in Wennerberg eller thösn i första linan för att skapa lite yta till Jesse, för tillfället har du både Öberg och Isak som spelar efter sargen vilket gör att det blir hyfsat enkelt för backarna att täcka upp de ytor jesse ska röra sig på samt skära av passningsvägarna. som ni nog har sett så har det inte kommit allt för många pass in i slottet till Jesse, Undra varför???? in med thörn som ställer sig id målvakten, det borde göra det lite lättare att få in några pass till Jesse som han kan klippa till ett direktskott med. eller skapa yta att arbeta på.

  Svar
 • 31 oktober, 2009 kl. 14:24
  Permalänk

  Håller med om att Jesse poängmässigt gjort mer än föväntat under sin inskolningsperiod. Det jag tycker var under all kritik igår är hans lama inställning (okanadensiskt så det stänker om det). Åkte runt på en skridsko och tog i när han kände för det. Höll på att orsaka två frilägen bakåt och var loj när han fick öppet mål. När han väl tog i så visade han den klass han besitter. Ge honom tid – självklart men kräv att han jobbar till dess. Sätt honom med Koponen och Thörn. Isak och Öbba kan testas med Mustonen. Mustonen måste ges en chans att visa något. Quist är fel lekkamrat just nu.

  Svar
 • 31 oktober, 2009 kl. 14:49
  Permalänk

  Svar till Löve (2009-10-31 13:39)
  Bra Löve, du sitter i samma bås som mig och Lövenbloggaren.. i de lag vi presenterat hade faktiskt vi både satt Wennerberg i den första. Kunde kanske lika gärna varit Thörn, tror precis som att du att det behövs någon som kan bana väg och skapa lite utrymme.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: